شناسهٔ خبر: 70563178 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

هوش مصنوعی خطرات شیوع بیماری آبزیان را پیش‌بینی می‌کند

مدیرکل شیلات استان اردبیل گفت: استفاده از داده‌های محیطی به کمک هوش مصنوعی به مرور زمان باعث جلوگیری از هدر رفت غذا و نیز غذادهی متناسب با نیاز ماهی شده و با پیش‌بینی خطرات شیوع بیماری آبزیان موجب کاهش هزینه‌ها و بهبود کارایی تولید است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اردبیل محمد اله‌بخش در نشست تخصصی با عنوان کاربرد هوش مصنوعی در حوزه شیلات و آبزیان با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی و اداره کل شیلات استان اردبیل که با حضور اساتیدی از دانشگاه ارومیه و اردبیل در سالن آمفی تئاتر دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از داده‌های محیطی مانند دما، کیفیت آب، رفتار ماهی‌ها و نیاز‌های تغذیه‌ای، سیستم هوش مصنوعی را قادر به تنظیم دقیق میزان غذادهی می‌سازد. وی افزود: این امر به مرور زمان باعث جلوگیری از هدر رفت غذا و نیز غذادهی متناسب با نیاز ماهی شده و به نوبه خود موجب کاهش هزینه‌ها و بهبود کارایی تولید می‌شود.

اله‌بخش به کاربرد هوش مصنوعی در نظارت و کنترل بیماری‌ها پرداخته و عنوان کرد: هوش مصنوعی می‌تواند با تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده از سیستم مانیتورینگ، شواهد رفتاری و آزمایشات زیستی، ضمن فرایند یادگیری و تطبیق با بانک داده ها، خطرات احتمالی ماهی‌ها قبل از شیوع بیماری را پیش‌بینی کند.

مدیرکل شیلات استان اردبیل بیان کرد: هوش مصنوعی قادر است در مدیریت زنجیره تامین و برنامه ریزی تولید، با استفاده از الگو‌های پیچیده، پیش‌بینی دقیق‌تری از تقاضا و تولید ارائه دهد و بر اساس آن برنامه‌ریزی بهینه برای تولید داشته باشد. وی تشریح کرد: این امر موجب کاهش هزینه ها، افزایش بهره وری و پیشگیری از زیان می‌شود.

اله‌بخش استفاده از هوش مصنوعی در صنعت شیلات و آبزی پروری را فرصتی مغتنم دانسته و گفت: استفاده از هوش مصنوعی یک فرصت بسیار عالی جهت بهبود کارایی، کاهش هزینه‌ها، پیشگیری از بیماری‌ها و بهبود کیفیت تولید است.

مدیرکل شیلات استان اردبیل عنوان کرد: این فناوری در حال تبدیل شدن به یک ابزار کارآمد در صنعت آبزی‌پروری بوده و با افزایش آگاهی و پذیرش آن توسط پرورش‌دهندگان و تولیدکنندگان می‌توان شاهد تحول در این صنعت بود.