شناسهٔ خبر: 70562309 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

ایسکانیوز گزارش می‌دهد؛

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت / اعتراض به توزیع آزاد داروها در بازار

جمعی از درمانگران اعتیاد ۱۱ دی مقابل وزارت بهداشت تجمع کردند. تجمع‌کنندگان معتقدند که توزیع داروهای ترک اعتیاد در داروخانه‌ها می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری داشته باشد و علاوه بر این خلاف قانون مبارزه با مواد مخدر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، یکی از پزشکان حاضر در تجمع در این خصوص به خبرنگار ایسکانیوز گفت: ما ۱۰ هزار مرکز درمانی داریم که ۴۰ هزار نفر در آن شاغل هستند. در چند سال اخیر سیاست‌های معاونت درمان وزارت بهداشت موجب بروز مشکلات بسیاری برای مراکز شده است.

وی افزود: یکی از مشکلات به وجود آمده این است که به اسم صادرات، داروهای پلمب را وارد بازار آزاد می‌کنند. امروز در عطاری‌ها و ناصرخسرو داروهای مخدر پیدا می‌شود که این کار می‌تواند منجر به گسترش اعتیاد در کشور شود. وزارت بهداشت به اسم صادرات به کشورهایی مثل افغانستان و پاکستان، داروها را وارد بازار آزاد می‌کند.

این پزشک توضیح داد: هزار و ۲۰۰ مرکز ما تحت پوشش سازمان بهزیستی بودند که از سال گذشته قرار است این مراکز تحت پوشش وزارت بهداشت قرار بگیرند اما هیچ هماهنگی انجام نشده و این مراکز بلاتکلیف هستند.

وی ادامه داد: تعرفه درمان با اپیوم بعد از گذشت ۱۰ ماه از سال هنوز ابلاغ نشده است. از طرفی عرضه مستقیم اپیوم یا شربت تریاک آغاز شده و هر پزشکی می‌تواند برای بیمار خود این دارو را تجویز کند یا بیمار خود از داروخانه تهیه کند. این درحالی است که این داروها برای تسکین درد نیستند که راحت تجویز شوند و داروهای ترک اعتیاد هستند.

همچنین فرهاد گشتاسبی رئیس هیات مدیره صنف درمانگران استان تهران گفت: مراکز درمان سوء مصرف مواد در طی حدود ۲ دهه فعالیت مجاهدانه در خط مقدم مبارزه با اعتیاد کشور خدمات شایانی به جامعه ارائه داده؛ نه تنها در زمینه اعتیاد بلکه در زمینه برخی از بیماری‌ها باعث کند شدن روند روبه رشد بسیاری از بیماری مانند ایدز و هپاتیت شده است و در تطهیر چهره جامعه و سلامت جوانان همچنین استواری نظام خانواده نقش به سزایی را ایفا کرده است.

وی افزود: همچنین همواره در اجرای منویات رهبری در مبارزه با اعتیاد به عنوان مادر زشتی‌ها و فساد در جامعه و جوانان تلاش به سزایی داشته است اما در طی این مدت با کج سلیقگی، غرض ورزی و اجرای غلط سیاست‌های وزارت بهداشت و مافیای دارو که باعث اختلال در ارائه خدمات مددجویان شده است، آماج قوانینی شده‌اند تا نتوانند خدمات خود را به صورتی که شایسته است، ارائه دهند و قشر غرض‌ورز به اهداف خود می‌رسند.

وی اضافه کرد: بارها در جلسات حضوری مکاتبات با وزارت بهداشت و ستاد مبارزه با مواد مخدر این مشکلات بیان شده اما علی‌رغم همراهی ستاد مبارزه با مواد مخدر گرهی از مشکلات مراکز حل نشده است.

وجود غیرقانونی داروهای آگونیست به صورت پلمپ در بازار آزاد

گشتاسبی با اشاره به گوشه‌ای از این مشکلات گفت: وجود غیرقانونی و حجم زیادی از داروهای آگونیست (تحت کنترل) به صورت پلمپ در بازار آزاد باعث خروج مددجویان چرخه درمان شده است چراکه سهولت دسترسی به این داروها در بازار ناصر خسرو و عطاری‌ها باعث شده تا مددجویان این داروها را بدون اینکه وضعیت بیمار بررسی شود، در اختیار داشته باشند.

رئیس هیات مدیره صنف درمانگران استان تهران تصریح کرد: برچسب صادرات به افغانستان و پاکستان در جعبه‌ها نشانگر مافیای دارو و احاطه بر شرکت‌های دارویی است. از جمله موارد دیگر بلاتکلیفی مراکز تحت درمان سازمان بهزیستی است که از چندی قبل اعلام کردند هیچگونه مسئولیتی در قبال این موارد ندارند.

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت / اعتراض به توزیع آزاد داروها در بازار

وی اشاره کرد: این موضوع در چرخه باطلی قرار گرفته است و بیماران دچار استرس و نگرانی شده‌اند اما این مراکز که ۲ دهه فعالیت داشته‌اند و دارای بیماران بسیاری هستند، دچار چالش شده‌اند و چرخه درمان مختل شده است.

هر پزشکی می‌تواند شربت تریاک توزیع کند

وی اضافه کرد: علی رغم اینکه زیر نظر وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با مواد مخدر و کمیته درمان هستیم و مصوبات لازم الاجراست، وزارت بهداشت نظارتی به این امر ندارد؛ اخیرا در زاهدان این داروها علی رغم مصوباتی که در کمیته درمان داشته‌ایم، توسط داروخانه با نسخه هر پزشک ارائه می‌شود و وزارت بهداشت به عنوان متولی این امر در قبال این موضوع اقدامی انجام نداده است.

گشتاسبی افزود: ستاد و کمیته درمان این مصوبات را ابلاغ می‌کنند اما مسئول اجرایی این مصوبات وزارت بهداشت است. تبعیت نکردن از این مصوبات، چالش‌هایی را در درمان بیماران ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: مسئولان وزارت بهداشت خود را به خواب زده‌اند و با هشدار، مکاتبه و نامه‌نگاری بیدار نمی‌شوند. جامعه سلامت نیازمند مدیران بیدار است؛ مدیرانی که از منویات رهبری پیروی کنند لذا دکتر پزشکیان به عنوان امانتدار آرای مردم به قول‌های خود متعهد باشد.

رئیس هیات مدیره صنف درمانگران استان تهران گفت: جامعه سلامت با وجود مدیران خفته دچار آسیب می‌شود لذا رئیس محترم جمهور که از بدنه اصلی نظام سلامت جامعه هست، باید به این موضوع ورود کند. ما به دنبال این هستیم که بستری از آرامش برای مراکز ایجاد شود.

گشتاسبی اضافه کرد: ما در انجام اقدامات، از کمیته درمان، ستاد مبارزه با مواد مخدر وزارت بهداشت تبعیت می‌کنیم. وزارت بهداشت هم باید به ما کمک کند؛ تعدادی از مراکز بهزیستی داریم که مددجویان زیادی دارند باید به خواسته‌های این مراکز و افراد بها داده شود.

وی عنوان کرد: رسانه به عنوان صدا و فریادرس مردم، باید ما را در تحقق این امر یاری کند. اگر تجمعی اتفاق می‌افتد معنی آن این است که برخی از مدیران خود را به خواب زده‌اند و این امر باید به گوش رئیس جمهور برسد.

تجمع درمانگران اعتیاد مقابل وزارت بهداشت / اعتراض به توزیع آزاد داروها در بازار

وی بیان کرد: همه اصناف شهرها تحت نظر کانون درمانگران کشور به ریاست دکتر غلامی و هیات مدیره آنان هستند این افراد در طی این سال‌ها خدمات صادقانه و شایسته‌ای درجهت ارتقای مراکز، امنیت مراکز و بهبود خدمات رسانی انجام دادند و جلسات متعددی با ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت داشته‌اند.

انتهای پیام /