شناسهٔ خبر: 70562239 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استفاده از ابزار هنر بهترین راه مقابله با تحریف است+ فیلم

تهران- ایرنا- رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از ابزار هنر به عنوان راه مقابله با تحریف یاد کرد و گفت: هنر زمینه ای برای حل مشکل گفتمان است که باعث ایجاد ارتباط با طرف مقابل می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا سعید اوحدی امروز سه شنبه، ۱۱ دی در مراسم رونمایی از فیلم داستانی کد ۱۳۳ گفت: امروز بزرگترین رسالت ما در بنیاد شهید مقابله با جریان خطرناک تحریف است. چون تحریف، باورهای مردم و ارزش هایی را هدف قرار می دهد که به عنوان گنجینه های پرافتخار این نظام مطرح است. تحریف با نگاه دراز مدت، روح و قلب فرزندانمان را اشغال می کند

وی افزود: راه مقابله با تحریف، استفاده از ابزار هنر است. گاهی گفتمانی را در مقابل تحریف مطرح می کنیم و هنر زمینه ای برای حل مشکل گفتمان است که باعث ایجاد ارتباط با طرف مقابل می شود. مثلا داستان فیلم کد ۱۳۳ را به عنوان گفتمان نشان می دهیم ولی گاهی در قالب هنر، بستر آن را برای انتقال و ماندگاری فراهم می کنیم. 

اوحدی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب بر جهاد تبیین تاکید کردند و یکی از ابعاد بسیار موثر آن فیلم است. چون اثرگذاری فیلم این است که وقایع را در یک قالب عینی می توان دید. کتاب و شعر خوب است ولی فیلم به عنوان یک ابزار هنر هرچقدر بتواند جلوه های ویژه عینی داشته باشد و هنرمندان نقش آفرین داشته باشد، حتما اثرگذاری و ماندگاری آن به مراتب بیشتر خواهد بود. 

وی ادامه داد: شرایط امروز ما سخت تر از روزهای جنگ است ولی از آن عبور خواهیم کرد. چون جنگ ترکیبی و جنگ شناختی از همه ابزار استفاده می کند و اسلام دیگری را معرفی می کند که خطر امروز ماست. امروز می گویند نوع دیگری از اسلام هم هست و دشمن می داند که جوانان غربی به یک بن بست اعتقادی رسیده اند و نسل امروز دنیای غرب به بن بست پوچی می رسند و لذا در مقابل آن با تحریف تلاش می کنند تا به نام دین مجموعه جدیدی را در مقابل یک مجموعه زلالی قرار دهند که ۴۵ سال در طول این سال ها از آن عبور کردیم و دنیای استکبار تحریف را به اینجا می رساند. 

اوحدی با اشاره به تعبیرهای رهبر انقلاب در چند دهه گذشته درباره تهاجم فرهنگی گفت: مهمترین بحران امروز جامعه ما یک جریان مهندسی شده و به کارگیری همه ظرفیت ها و امکانات دشمن در زمینه های سیاسی، اقتصادی، نظامی، اجتماعی و مالی است و همه چیز را به خدمت گرفته اند تا این انقلاب را تحریف کنند.

وی با اشاره به تحولات ۷۰ سال گذشته و ایجاد رژیم صهیونیستی گفت: در دهه ۹۰ جوزف نایف پژوهشگر آمریکایی موضوع جنگ نرم را مطرح می کند مبنی بر این که نمی توان با کشورهایی که ریشه ایدئولوژیک دارند در جبهه نظامی جنگید. چون ورود به عرصه نظامی باعت انسجام بیشتر آن ها می شود.

رئیس بنیاد شهید افزود: لذا از آن زمان جنگ نرم مطرح شد و رهبر انقلاب سخن از تهاجم فرهنگی گفتند و پس از مدتی شبیخون فرهنگی را مطرح کردند. بعد فرمود جبهه فرهنگی و مدتی بعد از ناتوی فرهنگی نام بردند. امروز بزرگترین مشکل ما تحریف است و دشمن به دنبال تحریف ارزش هایی است که باعث انسجام و پیشرفت کشور می شود.

وی با بیان این که هر یک از اتفاق های جنگ دارای عظمتی است، اضافه کرد: هر روز از دنیای اسارت رزمندگان، موضوع هایی برای هنر دارد و همینطور جانبازان. در واقع اسطوره هایی داریم که هر قدر سرمایه گذاری کنیم، گوشه ای از رسالت بزرگ خود را انجام داده ایم.

اوحدی افزود: اگر دنیای استکبار قدرت داشت تا با همه ظرفیت خود در مقابل اصالت و چشم زلال اسلام بایستد و با تحریف جلوی جریان پویای اسلام را بگیرد، امروز همه کشورها باید کفر یزیدی و شمر و عبیدالله بن زیاد را داشت. چون امام حسین با یارانش در کربلا به شهادت رسیدند ولی ۲۴ اسیر عظمتی ایجاد کردند که امروز در مراسم اربعین بیش از ۲۳ میلیون نفر وارد عراق می شوند و این مساله نشان می دهد که می توان در مقابل تحریف ایستاد. ابزار هنر می تواند نقش بسیار زیبا و ماندگار برای انتقال گفتمان و ماندگاری آن در دل ها و ذهن ها داشته باشد. 

در این برنامه که برخی عوامل فیلم همچون امید برزگر کارگردان و علیرام نورایی، سیدجواد هاشمی و انوش معظمی حضور داشتند، محمد کرم اللهی مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران به نقش نیروهای مرزی در پاسداری از این مرز و بوم اشاره کرد و گفت: این حکایتی از عزیزان گمنام ما در اطلاعات عملیات لشکر ۲۵ کربلاست و هر لحظه در این مناطق مشغول پاسداری از ارزش ها هستند. 

محمد کرم‌اللهی؛ مدیرکل امور هنری بنیاد شهید

اصحاب رسانه قبل از سخنرانی رئیس بنیاد شهید به تماشای فیلم داستانی کد ۱۳۳ نشستند. این فیلم نقش مرزبانان لشکر عملیاتی ۲۵ کربلای استان مازندران را در مرزهای شمال‌غرب کشور و مبارزه با گروهک تروریستی پژاک به ویژه در پیرانشهر نشان می دهد.