شناسهٔ خبر: 70562036 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

اعلام موضع و توضیحات وزارت میراث فرهنگی درباره «الحاق باغ عباس‌آباد»

سخنگوی معاونت میراث فرهنگی گفت: با وجود مخالفت وزارت میراث فرهنگی، باغ عباس‌آباد در اسناد ابلاغی طرح جامع شهر بهشهر به حریم شهر الحاق شده است. این وزارتخانه در مکاتبه‌ای با وزارت راه و شهرسازی، خواستار اصلاح و بازنگری این مصوبه شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، پس از ابلاغ محدوده ۴۲۰ هکتاری باغ عباس آباد به حریم بهشهر با پیگیری‌های چند ساله شهرداری بهشهر  از سوی شورای عالی معماری و شهرسازی، سرانجام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مواضع و اقدامات خود را در این‌باره رسانه‌ای کرد.

پس از رسانه‌ای شدن مصوبه و ابلاغ الحاق باغ عباس آباد به حریم بهشهر  و اعلام نگرانی دوستداران میراث فرهنگی درباره احتمال خروج این میراث جهانی از فهرست یونسکو با این الحاق، فاطمه داوری، سخنگوی معاونت میراث فرهنگی در واکنشی به این ماجرا، گفت: دکتر علی دارابی ـ قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون میراث فرهنگی ـ در جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری تیر ماه  سال ۱۴۰۱، صراحتاً مخالفت خود را با الحاق باغ ثبت جهانی عباس آباد به حریم شهر اعلام و مکتوب کرده است. علی‌رغم این مخالفت و مکاتبات متعدد قبلی، متاسفانه در ابلاغ نقشه‌های طرح جامع بهشهر که اخیرا توسط وزارت راه و شهر سازی انجام شده محدوده باغ به حریم شهر الحاق شده است.

داوری افزود: در مکاتبه‌ای با وزارت راه و شهرسازی، بار دیگر صراحتاً مخالفت وزارت میراث فرهنگی با الحاق باغ عباس‌آباد به حریم شهر بهشهر اعلام و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواستار اصلاح و بازنگری بند ۱۱ مصوبه طرح جامع شهر بهشهر شده است.

سخنگوی معاونت میراث فرهنگی گفت: به وزارت راه و شهر سازی یادآوری شده است از آنجایی که قرارگیری محدوده و حریم حفاظتی مجموعه باغ در حریم شهر بهشهر، کمکی به حفاظت از اثر نکرده و با توجه به ضوابط ملی و جهانی، تهدیدی برای آن اثر ثبت جهانی نیز محسوب خواهد شد، به همین دلیل از وزارت راه و شهر سازی خواسته شده نسبت به اصلاح و بازنگری بند ۱۱ مصوبه طرح جامع شهر بهشهر و الحاق نشدن عرصه و حریم حفاظتی باغ عباس آباد به حریم شهر اقدام شود.

داوری یادآور شده است: «باغ عباس آباد بهشهر» در استان مازندان یکی از ۹ باغ ثبت‌شده جهانی در قالب پرونده زنجیره‌ای «باغ ایرانی» است که در سال ۲۰۱۱ میلادی به در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت رسیده  است و ملاحظات حفاظتی  و تعهدات دولت جمهوری اسلامی ایران در پلان مدیریت آن به گونه‌ای است که تداوم حیات این اثر جهانی و پیرامون آن را بدون هرگونه مداخلات توسعه‌ای و عمران شهری تضمین کند.

انتهای پیام