حجتالاسلام والمسلمین سیدمحسن محمودی، معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی در گفتوگو با ایکنا، درباره ابعاد مختلف شخصیتی شهید سردار سلیمانی و نقشی که در پیوند میدان و دیپلماسی ایفا کرد، گفت: یکی از دلایل محبوبیت شهیدسلیمانی، جاذبهای بود که از آن بهره میبرد؛ به عبارت بهتر این شهید عزیز هیچگاه افراط و تفریط نمیکرد چون معتقد بود خروج از اعتدال و مسیر حق موجب دافعه انسان میشود. همیشه در سخنرانیها، فرماندهی و سبک مدیریتی همه جوانب را در نظر میگرفت و بنا به همین دلیل از شخصیتی جامعالاطراف برخوردار بود.
وی افزود: اقتدار نظامی، آشنایی به فنون نظامی روز و ارتباط خوب با سیاستمداران داخلی و رهبران سیاسی کشورهای عضو محور مقاومت بر نفوذ کلام و اثرگذاری شهیدسلیمانی افزودند؛ طوری که فرماندهان محور مقاومت و سیاستمداران کشورهای عضو این محور همواره او را حامی و پشتیبان تلقی میکردند. سردار سلیمانی بر این باور بود که قدرت نظامی پشتیبان عرصه دیپلماسی است و نباید به اسم دیپلماسی از اهمیت میدان غفلت کرد.
آوازه سردار سلیمانی ترس بر اندام دشمنان میانداخت
معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی یادآور شد: مذاکره شهیدسلیمانی با رهبران روسیه و کشورهای عضو محور مقاومت از چنان اهمیتی برخوردار بود که پس از آن همه او را ژنرالی استراتژیست و آشنا به مباحث دیپلماسی توصیف کردند؛ استعداد ویژهای که خداوند به شهیدسلیمانی اعطا کرد در مسیر سربلندی اسلام و شیعه مورد استفاده قرار گرفت. آوازه این سردار بزرگ اسلام ترس بر اندام دشمنان انداخت و شهرتش تا هزاران کیلومتر ورای مرزها فراگیر شد.
محمودی با بیان اینکه مردمان سوریه، عراق و لبنان به شهیدسلیمانی و تدابیر او ایمان داشتند، گفت: وقتی داعش ظهور و بروز پیدا کرد و شهرهای سوریه و عراق را یکی پس از دیگر به تصرف خود در میآورد و درصدد اشغال ایران بود، کسی باور نمیکرد داعش از بین خواهد رفت ولی شهیدسلیمانی با برنامهریزی، درایت و پیوند دقیق دیپلماسی و میدان به سرنگونی داعش مبادرت ورزید و امنیت را به این کشورها بازگرداند و پس از آن خطر داعش از مرزهای کشور دور شد.
وی بیان کرد: واقعاً در تاریخ کمنظیر است که ملتهای یک منطقه، فرد خارجی را به عنوان فرمانده عالیرتبه بپذیرند و تحت فرماندهی او به جنگ با داعش بروند ولی حاج قاسم این کار را انجام داد و از طریق تسخیر قلوب و موفقیت در میدان و درخشش در عرصه دیپلماسی تهدیدات داعش را تنها به کشوری خاص محدود نکرد بلکه آن را خطری فراملی برای همگان معرفی کرد. کاری که شهیدسلیمانی انجام داد در تاریخ معاصر قابل توجه است و باید در اندیشکدهها و دانشگاههای بزرگ نظامی و علوم انسانی مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با بیان اینکه سردار سلیمانی تحلیلگیر و پیشبینیکننده قهاری بود، اظهار کرد: وقتی اعلام کرد در این تاریخ خلافت خودخوانده داعش از بین خواهد رفت واقعاً این پیشبینی اتفاق افتاد و این موضوع اثبات میکند درک و فهم عمیقی از شرایط داشت و از آنجا که استراتژیست بزرگ نظامی به حساب میآمد، مدیریت خوبی بر شرایط داشت.
محمودی ادامه داد: در سوریه تعداد مسیحیان بسیار زیاد هستند ولی وقتی سردار سلیمانی از آنها دلجویی میکند و خطر داعش را متوجه آنها میسازد به خوبی دیگر ادیان و مذاهب و طوایف را با هم متحد کرده و به میدان میآورد. شهیدسلیمانی استعداد ویژهای در تجمیع ظرفیتها داشت و به نوعی میان آرمانخواهی و واقعگرایی پیوند برقرار کرد و همین پیوند به بالندگی و شکوفایی ظرفیت ملتهای منطقه در مقابله با داعش منجر شد.
مدیریت بحران به سبک شهیدسلیمانی
وی تأکید کرد: شهید سلیمانی در سیاست مداخلهای نداشت ولی به امر سیاست مسلط بود، سردار بود ولی خود را سرباز مکتب امام و ولایت میدانست، مدیریت را ابزاری برای خدمت میدانست و در نهایت حمایت از مظلومان را افتخار حکومت اسلامی عنوان میکرد.
معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی درباره نقش سردار سلیمانی در مدیریت بحرانها گفت: وقتی داعش ظهور یافت و شهرها را تصرف میکرد همه میگفتند کار تمام است ولی شهید سلیمانی به دل بحران زد و با بحران مقابله کرد. او از تهدیدات ترامپ هراسی نداشت و انتظار میرود دولت جدید هم در دوران ترامپ از تهدیدات نهراسد و با شیوه صحیح مدیریت بحران کند. جمهوری اسلامی ایران یک سری سیاستهای ثابت و کلان دارد که از جانب مقام معظم رهبری تعیین شدهاند و لذا همه مسئولان قوا باید خود را ملزم به رعایت این سیاستها بدانند و تا مادامی که پایبند به این سیاستها باشند خطری کشور را تهدید نخواهد کرد.
گفتوگو از سعید امینی
انتهای پیام