به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، مهدی مجاهد معاون پیگیری های ویژه دفتر رئیس جمهور شهید در بیان خاطرهای از دوران فعالیت شهید رئیسجمهور در حوزه گفت: در مورد مسکن، بدهکاریهای زیادی به مردم وجود دارد. مگر شهید رئیسی نمیدانستند که ما در بخشهایی مانند آب و برق دچار ناترازی هستیم و همین ناترازی را در حوزه مسکن نیز داریم؟ باید ساختوساز انجام میشد، اما نکردند. ایشان گفتند این موضوع تکلیف قانونی و نیاز کشور است.
وی افزود: در جلساتی که با اقتصاددانها داشتند، گفتند که سالانه یک میلیون واحد مسکونی باید در کشور ساخته شود. آقای رئیسی مسئولانه وارد عمل شدند. موضوع این نبود که مسئولیت را از دوش خود بردارند، چراکه وقتی رئیسجمهور مسئولیت نپذیرد، هیچکس دیگر در دولت زیر بار نمیرود. اگر آقای رئیسی گفته بودند که "اگر شد، میسازیم و اگر نشد، نمیسازیم"، شما فکر میکنید بانکها حاضر بودند وام بدهند؟ خیر، بانکها وام نمیدهند، چون برایشان دردسر است.
وی ادامه داد: بانکها اساساً نمیخواهند به مردم عادی وامهای خرد بدهند و با مشکلات آن مواجه شوند. اما چرا آقای رئیسی هر ماه یک جلسه شورای عالی مسکن برگزار میکردند؟ خیلیها از این موضوع خبر ندارند. فشار دولت به بانکها برای ارائه وام مسکن در چنین اوضاعی کار سادهای نبود. بانکها به بهانههای مختلف از مسئولیت شانه خالی میکردند.
معاون پیگیری های ویژه دفتر رئیس جمهور شهید گفت: از طرفی، خود وزارت راه و شهرسازی نیز برای آزادسازی زمینهای دولتی آمادگی لازم را نداشت. هزار و یک بهانه و پیچیدگی اداری وجود داشت که غلبه بر آنها زمانبر بود. اما شهید رئیسی این کار را انجام دادند. این فرایند جزئیات مفصلی دارد.
وی در پایان مطرح کرد: تا روزی که ایشان شهید شدند، توانستند ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی را وارد چرخه تولید کنند. این اقدام یادآور دهه ۶۰ است؛ در آن دهه، به مردم زمین میدادیم و اجازه میدادیم خانههای ویلایی یا آپارتمانی بسازند.
روایت خادم جمهور؛
شهید رئیسی چگونه موانع ساختوساز مسکن را کنار زد؟+فیلم
شهید رئیسی با مسئولیتپذیری کمنظیر، ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی را به عنوان اولویتی ملی مطرح کرد و در برابر چالشهایی، چون ناترازی، عدم همکاری بانکها و موانع اداری ایستادگی کرد و توانستند ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی را وارد چرخه تولید کنند.
صاحبخبر -
∎