به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در نشست با جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، با اشاره به تغییر ماهیت شبهات و چالشهای پیش روی انقلاب اسلامی در گام دوم، بر ضرورت اتخاذ رویکردی جدید در وفاداری به انقلاب تاکید کرد.
وی با اشاره به تجربیات خود در دهههای هفتاد و هشتاد، گفت: در آن دوران، شبهات کلام جدید، انقلاب را تهدید میکرد. شبهاتی که حتی برخی طلاب درس خارج را نیز تحت تاثیر قرار داده بود.
خسروپناه با ذکر خاطرهای از یک طلبه معمم که تحت تاثیر شبهات کلام جدید، لباس روحانیت را کنار گذاشته بود و ملحد شد، افزود: آن زمان، وفاداری به انقلاب اسلامی، پاسخ به این شبهات بود. البته حکمت متعالی ملاصدرا و معارف قرآن در اختیارمان بود. شبهات قیام امام حسین و ولایت فقیه شبهات زیادی مطرح میشد. علامه جعفری، مصباح یزدی در آن دوران فعال بودند. شبهات هرمنوتیک که برای اولین بار را در آن زمان شنیده بودیم و جمعی از فضلای حوزه با کمک مباحث اصول فقه و فلسفه پاسخ میدادند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: حتی نسبت به قیام امام حسین (ع) و ولایت فقیه و اصول انقلاب نیز شبهات فراوان بود. به یاد دارم که هر هفته تقریبا با یک مجموعه مناظره و گفتوگو داشتیم.
وی با اشاره به تغییر فضای فکری و اجتماعی کنونی، گفت:، اما امروز، جمعی از جوانان را میبینیم که گرفتار زیست جهان پسامدرن شدهاند. یعنی به لحاظ معرفتی، نسبیگرا و به لحاظ رفتاری، تساهلگرا هستند. یک لامپنیسم فرهنگی، یک ابتذال فرهنگی در زندگی و رفتارشان دیده میشود.
خسروپناه با تاکید بر اینکه جمع کثیری از جوانان و نوجوانان ما به انقلاب، ایران، اسلام و ارزشها اعتقاد دارند، افزود:، اما عدهای هم به سمت دیگری سوق پیدا کردهاند. ما در قبال این نسل، چگونه وفاداری به انقلاب اسلامی را باید داشته باشیم؟
وی با بیان اینکه این کار بسیار پیچیدهتر از گذشته شده است، ادامه داد: آن زمان که ما با شبهات کلام جدید مواجه بودیم، حکمت متعالی ملاصدرا در اختیارمان بود. معارف قرآن در اختیارمان بود. آثار بزرگانی مثل امام و علامه طباطبایی در اختیارمان بود و پاسخ میدادیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، خطاب به حضار گفت: الان در چه مقطعی هستیم؟ وقتی با این جوانها مواجه میشویم، دیگر آن شبهات کلام جدید را نمیگویند. اینها دیگر مطرح نیست.
خسروپناه با انتقاد از نگاههای سادهانگارانه به این مسئله، گفت: بعضیها مسائل را خیلی ساده میبینند و خیال میکنند با نیروی انتظامی و قوه قضاییه میشود اینها را حل کرد.
*وی افزود: بحث خیلی پیچیدهتر از این است. هر کسی را دیدی این طوری است دستگیرش کن بیندازید زندان، خیلی خب فردا بچه من و تو را هم باید بیندازند زندان، نوه من و تو را هم باید بیندازند، برای اینکه این فضا خیلیها را دارد تاثیر منفی میگذارد. *
استاد خسروپناه در پایان با درخواست از اساتید و نخبگان برای اندیشیدن به این موضوع، گفت: لازم است به این مسائل بیندیشیم. با امر و نهی و دستور دادن و اینکن شورای عالی یک سند بنویسد و تصویب کند، موضوع زیست جهان پسامدرن حل میشود، نه اینگونه نمیشود.
وی تاکید کرد: با این حال براساس تاریخی تمدنی ایران، شک ندارم که حتی جوانی یا نوجوانی گرفتار زیست جهان پسامدرن شده، اگر زمانی دشمن به این کشور با چشم بدی نگاه کند، همین نوجوانها و جوانها میروند و دشمن را نابود میکنند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، با بیان اینکه در جنگ هم تیپهای مختلف بودند، گفت: ایرانیان همواره غیرت ملی داشتند و دارند. با این حال لازم است که به مسائل جدید اندیشیده شود، جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی میتواند به عنوان گام دوم روی این موضوعات کار کند.
در نشست با جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی؛
حجت الاسلام خسروپناه: وفاداری به انقلاب اسلامی در گام دوم، نیازمند رویکردی نوین است
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی عنوان کرد: وفاداری به انقلاب اسلامی در گام دوم، نیازمند رویکردی نوین است.
صاحبخبر -
∎