شناسهٔ خبر: 70559385 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط‌زیست:

وضعیت پلنگ مغانک دماوند مساعد است/ به زودی در زیستگاه اصلی رهاسازی می‌شود

تهران - ایرنا - مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط‌زیست گفت: روند درمانی پلنگ روستای مغانک دماوند رضایت بخش است و اگر بهبود این حیوان به همین روال پیش رود تا یک هفته آینده در زیستگاه اصلی خود در دماوند رهاسازی می‌شود.

صاحب‌خبر -

غلامرضا ابدالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار محیط زیست ایرنا افزود: هشتم دی ماه یک قلاده پلنگ در نزدیکی روستای مغانک در دماوند مشاهده شد و با اقدام به موقع محیط بانان و کارشناسان محیط‌زیست، پلنگ زنده گیری و برای درمان به تهران منتقل شد.

وی اظهار داشت: این پلنگ نر حدود ۵ تا ۶ ساله است و زمانی که زنده گیری شد بسیار ضعیف بود، شواهد نشان می داد که با پلنگ دیگری درگیر شده است، جای ناخن روی صورت حیوان بود که موجب عفونت و ضعف آن شده بود که زخم ها مداوا و حیوان سرم تراپی شد.

وی درباره اینکه چرا حیوان به روستا آمده بود گفت: به علت عفونت، حیوان بسیار ضعیف شده بود که برای تهیه غذا مشکل داشت از این رو با هدف دسترسی به غذا به روستای نزدیک زیستگاه طبیعی خود نزدیک شد، از آنجا که بسیار ضعیف بود بیم آن می رفت که در زیستگاه طبیعی تلف شد از این رو با اقدام به موقع محیط زیست استان تهران، حیوان بیهوش و زنده گیری شد.

ابدالی با تاکید بر اینکه سازمان محیط زیست به هیچ عنوان قصد ندارد که این حیوان را نگه دارد افزود: با توجه به نظر دامپزشکان روند درمان رضایت بخش است و اگر به همین روال پیش رود تا یک هفته آینده در زیستگاه اصلی خود رهاسازی می شود.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست گفت: به شهروندان توصیه می کنیم در صورت مشاهده حیات وحش در نزدیک مناطق مسکونی تحت هیچ شرایطی به صورت انفرادی و خودسرانه به حیوان غذا ندهند چون حیوانات در این شرایط بسیار خطرناک می شوند و هم اینکه گاهی اوقات غذا دادن نوعی حیوان آزاری محسوب می شود بنابراین بلافاصله به محیط زیست اطلاع دهند و اگر می خواهند غذا بدهند و کمکی بکنند با هماهنگی محیط زیست و همکاری محیط بانان این کار را انجام دهند.

وضعیت پلنگ مغانک دماوند مساعد است/ به زودی در زیستگاه اصلی رهاسازی می‌شود

پلنگ لبه انقراض

پلنگ ایرانی که نام علمی آن ' پنترا پاردوس تولیانا Panthera pardus tulliana ' و نام انگلیسی آن هم ' پرشین لئوپارد Persian Leopard ' است، بزرگ ترین یا یکی از بزرگ ترین زیرگونه‌های پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب می شود و در فهرست حیوانات در معرض خطر انقراض قرار دارد.

ایران جزو ۲۰ کشور نخست جهان به لحاظ تنوع زیستی و دارای هزار و ۱۶۳ گونه جانوران مهره دار است. محیط زیست ایران ۱۰ گونه از گربه سان را میزبانی می کرد اما ۴۰ سال پیش ۲ گونه شامل ببر مازندران و شیر ایرانی منقرض شدند اما هنوز هشت گونه گربه سان در کشور شناخته شده و زندگی می کنند که همه آنها در مناطق مختلف کشور حضور دارند.

این هشت گونه‌' یوزپلنگ آسیایی، پلنگ، گربه سیاه گوش، گربه کاراکال، گربه شنی، گربه جنگلی، گربه پالاس و گربه وحشی' را شامل می شوند. گرچه آمار دقیقی از شمار این گونه ها بخاطر فعالیت شبانه، مخفیانه و سبک زندگی ویژه آنان نمی توان به دست آورد اما ارائه آمار اعلام موجودیت آنان بر اساس میزان مشاهدات صورت می گیرد.

پلنگ ایرانی به عنوان یک گونه ارزشمند و تحت حفاظت در فهرست گونه های در خطر انقراض قرار دارد.