شناسهٔ خبر: 70556780 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

فلاحت پیشه در گفتگو با خبرآنلاین مطرح کرد؛

فلاحت پیشه: مسئولی از من شکایت کرد که متهم به فروش نفت تحریمی و سودهای میلیون دلاری بود/ تصویب FATF منافع کاسبان تحریم را برهم می زند

رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با خبرآنلاین تاکید کرد: یکی از کسانی که در آن زمان به خاطر اینکه بنده موضوع تنش زدایی با آمریکا را مطرح کرده بودم از بنده شکایت کرد، از مسئولانی بود که همواره اتهام فروش نفت تحریمی و سودهای میلیون دلاری خانواده او مطرح است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگویی که با خبرآنلاین، داشت، به برخی سوالات درخصوص بررسی مجدد FATF در مجمع تشخیص و افراد پشت پرده این پرونده پاسخ داده است.

رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در این گفتگو اظهار داشت:FATF، فیفای بانک ها است، وقتی شما عضو فیفا نباشید حتی مسابقات باشگاهی داخلی را هم نمی‌توانید برگزار کنید چه برسد مسابقات بین المللی و جهانی. در همین راستا اگر کشوری در لیست سیاه FATF قرار بگیرد دیگر یک کشور معمولی در مناسبات بانکی دنیا نیست و این اتفاق فقط به سود دلالان داخلی و خارجی است که از این وضعیت استفاده می‌کنند.

او در ادامه اظهار داشت: حتی کشورهایی که بیشترین پولشویی را دارند هم خودشان را در معرض این لیست سیاه قرار نمی‌دهند. به عنوان مثال بیش از ۴۵ درصد پولشویی های دنیا در دو کشور چین و آمریکا صورت می‌گیرد ولی این دو کشور بازیگران اصلی FATF هستند.

حق الشرط های جدیدی را به کنوانسیون اضافه کردیم زیرا...

فلاحت پیشه تاکید کرد: بنده اولین کاری که در کمیسیون انجام دادم این بود که همه بانک های خصوصی و دولتی را به کمیسیون دعوت کردم و تمامی مدیرعامل های بانک ها از ضرر های وارد شده به کشور گفتند، در نتیجه کمیسیون هم رای داد.

وی در ادامه بیان کرد:  بعد از آن ماجرا و در شب قبل از مصوبه کمیسیون در مورد کنوانسیون، بنده تمام مسئولان مرتبط را به کمیسیون دعوت کردم و جلسه‌ای از هفت تا یازده شب شکل گرفت. آقایان ظریف، علوی وزیر اطلاعات، کدخدایی از شورای نگهبان، دو جریان اصلی مخالف و موافقت در مجمع تشخیص، خانم دکتر جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور و سه جریان اصلی حاکم در مجلس شورای اسلامی، یعنی آقایان نوریان، کاظم جلالی و آقای ذوالنور دعوت شدند و ما برای رفع دغدغه در توافقی، حق شرط های جدیدی را به حق شرط های دولت اضافه کردیم.

رئیس اسبق کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: در همان شب یکی از دوستان در آن جلسه نقد درستی کرد و گفت اگر ایران حق شرط گذاشت و این شرط پذیرفته نشد چه؟ این شد که ما برای رفع این دغدغه هم یک حق شرط جدید اضافه کردیم. طبق حق شرط جدید اگر در FATF حق شرط های ایران پذیرفته نشد، دولت آقای روحانی حق عضویت ندارد. این بدان معنا بود که ما هیچ بهانه‌ای نداشتیم. به عنوان مثال در یکی از این حق شرط ها مطرح شده بود تا زمانی که تحریمی علیه ایران وجود دارد، هیچ تراکنشی اعلام نمی‌شود. یا تراکنش های که مربوط به مسئله امنیتی است نیز مشخص نمی‌شود و حتی درخصوص لیست گروه های تروریستی نیز اعلام کردیم که لیست شورای عالی امنیت ملی مورد قبول است نه لیست سازمان ملل.

یکی از مسئولانی که از من شکایت کرد، متهم به سودهای میلیون دلاری و فروش نفت تحریمی است

وی در ادامه تاکید کرد: در جلسه روز بعد مجلس همین آقایان در مجلس حاضر شدند و سوالات و ابهامات نمایندگان در این خصوص پاسخ داده شد و با شروع مجلس این موارد به رای گذاشته شد و رای آورد. این بدان معنا بود که یکی از دقیقترین کارها بر روی کنوانسیون های FATF صورت گرفت. به نظر بنده دلیلی نداشت که مجمع تشخیص بعد از اینکه در جلسه ایراداتی مطرح شد و ما آنها را رفع کردیم مخالفتی داشته باشد. بنده معتقدم کسانی مخالف خروج ایران از لیست سیاه FATF هستند که معتقدند خروج از این لیست، منافع کاسبان تحریم را برهم می‌زند.

او در ادامه افزود: به عنوان مثال یکی از کسانی که در آن زمان به خاطر اینکه بنده موضوع تنش زدایی با آمریکا را مطرح کرده بودم از بنده شکایت کرد، از مسئولانی بود که همواره اتهام فروش نفت تحریمی و سودهای میلیون دلاری خانواده او مطرح است.

27219