ثبتنام مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال در شرایطی از امروز آغاز خواهد شد که نبرد سنگینی میان کاندیدا و گروههای مختلف شکل خواهد گرفت و هرکدام به نحوی به دنبال تصاحب پرطرفدارترین رشته ورزشی در ایران خواهند رفت.
تا به امروز صحبت و گمانهزنیهای بسیاری از نام کاندیداهای احتمالی این مجمع شده و نام بسیاری از افراد سرشناس فوتبال در کشور مطرح شده است که هرکدام در دورهای و در فضایی به امورات فوتبالی پرداختهاند.
مهدی تاج، شهابالدین عزیزی خادم، علی کفاشیان، کیومرث هاشمی، میرشاد ماجدی، امیر عابدینی، حبیب کاشانی، محمود اسلامیان، رضا درویش، محمد آخوندی، علی فتحاللهزاده و امیررضا واعظ آشتیانی نفراتی هستند که هر کدام به دنبال برهم زدن معادلات مجمع به نفع گروههای فوتبالی مختص به خود هستند.
ثبت نام مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال در شرایطی از صبح امروز سهشنبه ۱۱ دیماه آغاز خواهد شد که ممکن است پای بسیاری از این نامها به دبیرخانه فدراسیون فوتبال باز شود تا شانس خود را در انتخاباتی که در تاریخ ۱۱ اسفندماه برگزار میشود، امتحان کنند. مهلت ثبتنام در این مجمع تا ۲۰ دیماه خواهد بود. ٢١ بهمن نیز اسامی نامزدهای نهایی ریاست فدراسیون اعلام خواهد شد.
- بیشتر بخوانید:
- اینفانتینو: ایران نیروی قابل توجهی در فوتبال آسیاست
تاج در اندیشه گرفتن رخصت و سنجش تبعات حضور در مجمع
مهدی تاج، رئیس فعلی فدراسیون فوتبال که از شانسهای اصلی تصاحب این فدراسیون به شمار میرود، در حال حاضر در وضعیت مبهمی قرار دارد و به خاطر پرونده ۳ میلیونی که علیه وی برای بکارگیری محمدرضا ساکت در بحبوحهی قانون منع استفاده از بازنشستگان اعمال شد، در شرایط عجیبی قرار گرفته است و حتی در صورتی که بتواند اثبات کند این پرونده خللی در ثبتنام او در مجمع ایجاد نخواهد کرد، در مرحله بعد باید به دنبال تاییدیه مراجع معتبر برای ورود به گود انتخابات برود.
عزیزیخادم آماده نبرد تن به تن با تاج!
اما از آن طرف، شهابالدین عزیزی خادم که با ورود احتمالیاش به مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال، تنور این رشته ورزشی را بیش از پیش داغ خواهد کرد، رقیب اصلی تاج و کاندیداهای نزدیک به او خواهد بود. نکته جالب آنجاست افراد نزدیک به عزیزیخادم در فضای رسانه، روزه سکوت گرفتهاند و درباره حضور مجدد او به فضای فوتبال، در مدت اخیر واکنشی از خود نشان ندادهاند، اما بر همگان روشن شده که هر چه این مجمع جلوتر برود، علاقمندان عزیزی خادم به مثابه آتش زیر خاکستر با یک جرقه به سمت رقیب دیرینه یورش خواهند برد زیرا محکومیت کاندیدای مورد نظر آنها در دوره تاج رقم خورده است. البته عزیزی خادم پیش از هر چیزی نیازمند است تا از زیر حکم محرومیت کمیته اخلاق رهایی یابد.
علی کفاشیان دیگر کاندیدای این مجمع و آلترناتيو احتمالی مهدی تاج خواهد بود و به گفته خودش در صورتی که شرایط حضور تاج در فدراسیون فوتبال فراهم نشود، وی برای تصاحب عنوان ریاست وارد عمل خواهد شد و قطعاً رأیدهندگان تاج نیز شرایط حضور او در فدراسیون را مهیا میکنند. کفاشیان بارها بر این موضوع تأکید کرده که اگر رفیق دیرینهاش نتواند بر مسلک قدرت قرار بگیرد از توان و ارتباطات خود استفاده میکند و به زودی نیز جلسهای با تاج برای تعیین معادلات مجمع انتخاباتی برگزار خواهد کرد و تاج گروه خود را برای حضوری قدرتمند در مجمع متحد میکند.
شانس کم برخی کاندیداها و احتمال ائتلاف پوششیها
میرشاد ماجدی که رویای دیرینه حضور در ریاست فدراسیون فوتبال را در سر دارد و شاید اگر تاج به مجمع گذشته ورود نمیکرد، میتوانست رئیس شود، همچنان سودای ریاست فدراسیون را میپروراند، اما به نظر نمیرسد با توجه به حضور پرقدرت بسیاری از کاندیداهای احتمالی شانس ویژهای برای این مجمع در اختیار داشته باشد و نیمنگاهی به حفظ کرسی اصلیاش در هیئت استان تهران خواهد داشت. مگر اینکه ماجدی بتواند فرمولی برای افزایش قدرت و نفوذ خود پیدا کند.
محمود اسلامیان یکی دیگر از نزدیکان مهدی تاج است که در صورت عدم حضور رئیس فعلی فدراسیون فوتبال و همراهی گزینههای اولیه مانند کفاشیان شانس اصلی جانشینی تاج است و میتواند از حمایت وی برخوردار باشد.
کیومرث هاشمی که از زمان حضورش به عنوان وزیر ورزش و جوانان در کشور، مدت زیادی نمیگذرد در مرحله بعدی مدیریتی خود، دورخیزی برای فدراسیون فوتبال داشته و از مدتها قبل در جمع نزدیکان خود اعلام کرده که برای انتخابات فدراسیون فوتبال ثبتنام میکند.
از محمد آخوندی به عنوان همراه اصلی کیومرث هاشمی یاد میشود و شاید اگر وزیر پیشین ورزش برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال به جمعبندی نهایی نرسد آخوندی به عنوان یکی از قطبهای اصلی وارد عرصه انتخابات شود.
رضا درویش دیگر کاندیدای مجمع نیز که یکی از منتقدان اصلی مهدی تاج است در برخی از فضاها از علاقه خود برای حضور در فدراسیون فوتبال سخن گفته، اما همیشه سعی کرده این علاقه را در فضای رسانهای مخفی کند و همواره آن را تکذیب کرده است.
امیر عابدینی نیز از دوستان مهدی تاج به شمار میرود که قصد دارد گروه انتخاباتی تاج را بیش از پیش قدرتمندتر کند تا خیالشان از رقابت با رقبا راحتتر شود و به صراحت از حضورش در انتخابات در جمع دوستان خود صحبت کرده است.
کاندیداهای سایه در کمین مجمع انتخاباتی
حبیب کاشانی، علی فتحاللهزاده و امیررضا واعظ آشتیانی و شاید اسامی دیگر نیز قصد داغ کردن تنور انتخاباتی به اهداف مختلف را دارند و ممکن است مانند رضا درویش شوق آنچنانی برای حضور به عنوان کاندیدای احراز پست ریاست را نداشته باشند چون شانس آنچنانی در کسب آرای حداکثری را ندارند اما به دلایل مختلف همچون کنارکشیدن به خاطر کاندیدای مورد علاقه و امتیاز گرفتن از شانسهای اصلی فدراسیون را مدنظر قرار دادهاند و در صورتی که رقابت میان تاج یا آلترناتیو او و عزیزی خادم جدی شود، ممکن است حتی کاندیداهای قدرتمند نیز به همانند همین کاندیداهای سایه، این سیاست را در پیش بگیرند.
در طول دوره عمر فدراسیون فوتبال، ۲۵ نفر توانستهاند نام رئیس فدراسیون فوتبال را یدک بکشند که از این تعداد ۹ نفر از آنها بیش از یک دوره را تجربه کردهاند و باید منتظر ماند و دید که چه کسی آرای مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال را به سمت خود جذب میکند.
رقابت در مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال، آنجایی جالب میشود که اساسنامه این فدراسیون با تمام فدراسیونهای ورزشی ایران متفاوت است و به خاطر قوانین فیفا، اساسنامه خاص خود را دارد و میتواند در بسیاری از موارد، بدون فشار بیرونی، مستقل عمل کند و این خاصیت فدراسیون فوتبال و درآمدزا و مطرح بودن آن باعث میشود بسیاری از مدیران باسابقه عطش حضور در این پُست را داشته باشند و برای به دست آوردن آن تمام تلاش خود را بهکار گیرند.
انتهای پیام/