به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مردم مهریز میگویند که سهم آنان از معادن شن و ماسه و صنایع بزرگ، فقط دود و آلودگی و بیماریهای مختلفی است که دامان ساکنان این شهر را میگیرد.
گرد و خاکی که سبب خسارت به باغهای باغشهر مهریز شده و خشک شدن درختان را به دنبال دارد.
این مساله بارها از سوی امام جمعه مهریز مطرح شده و از اینکه معادن حق و حقوق شهرستان را ادا نمیکنند به شدت اعتراض کرده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری یزد در گفتوگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: بسیاری از واحدها با سیستمهای فیلترینگ پیشرفته به سمت رعایت مسائل زیست محیطی رفته و از سوی دیگر هم ممنوعیتهایی در دشت یزد ـ اردکان مصوب شده و حتی اجازه توسعه را هم ندارند.
طلایی مقدم افزود: یک درصد از محل فروش واحدهای آلاینده هم باید در شهرستانهایی که تحت تاثیر قرار دارند، توزیع شود.
وی ادامه داد: ماده ۴۳ قانون معادن و صنایع معدنی هم میگوید این واحدها باید یک درصد از فروش خود را برای جبران خسارتهایی که بر اثر رفت و آمد و فعالیتهای آنها صورت میگیرد، پرداخت کنند.
طلایی مقدم تصریح کرد: تعامل واحدهای صنعتی و معدنی با روستاها و شهرهای اطراف بدین صورت است که کمکهایی نظیر بیمارستان و مدرسه را باید در این مناطق تاسیس کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان هم در گفتوگو با خبر ۲۰ شبکه یزد درباره نظارت بر صنایع و معادن شهرستان مهریز گفت: اداره محیط زیست به صورت مرتب در حال بازدید از صنایع است و امروز سه واحدهای تولید این شهرستان اخطار دریافت کردند که در صورت عدم توجه جریمه خواهند شد.
اکبری افزود: مشکل ما در زمینه واحدهای شنی و ماسه بسیار زیاد است و گرد و غبار تولید میکنند، اما دود سفید کارخانههای کاشی عمدتا بخار آب است که پس از مدتی محو میشود.
وی خاطرنشان ساخت: جریمههایی کارخانههای شن و ماسه بازدارنده نبوده و بر این اساس به معرفی این واحدها به مراجع قضایی پرداختیم و پرونده واحدهای آلاینده شن و ماسه در یزد، مهریز و اشکذر به زودی به دادگاه میرود و امیدوارم دستگاه قضایی برخورد قاطعی داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: کوهی از شن و ماسه در کنجکوه مهریز وجود دارد که آنها پس از وزش باد سبب ایجاد گرد و غبار در هوا میشود. پایشهای شبانه افزایش یافته تا اگر شرکتی اقدام به آلودگی کند با برخورد مواجه خواهد شد.