شناسهٔ خبر: 70550492 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: هنرآنلاین | لینک خبر

اقدامات راهگشا در توسعه اقتصادی حوزه فرهنگ و هنر انجام نشده است

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت فرهنگ و هنر گفت: اقدامات موثر و راهگشا در مسیر توسعه اقتصادی حوزه فرهنگ و هنر انجام نشده و در شوراهای مشترک بین نهادها و مجموعه‌های اقتصادی مثل اتاق و وزارتخانه‌های فرهنگی باید اراده‌ای برای انجام کار باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش هنرآنلاین، نادره رضایی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با پیام باقری نایب رئیس اتاق ایران و ناظر راهبردی کمیسیون‌ها و مرتضی حاجی‌آقامیری رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و روسا و اعضای کارگروه‌های این کمیسیون دیدار و گفت و گو کرد.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست به موضوعات مرتبط با هنر و اقتصاد اشاره کرد و با بیان اینکه بودجه فرهنگی و هنری در کل کشور بسیار اندک است، اظهارداشت: در شوراهای مشترک بین نهادها و مجموعه‌های اقتصادی مثل اتاق و وزارتخانه‌های فرهنگی باید اراده‌ای برای انجام کار باشد.

وی گفت: علی‌رغم اینکه سال‌هاست در صحبت‌ها به اهمیت فرهنگ و هنر اذعان می‌کنیم و می‌دانیم که این حوزه مهم است اما اقدامات موثر و راهگشا در مسیر توسعه اقتصادی حوزه فرهنگ و هنر انجام نشده است. باید به یاری هم بیاییم تا بتوانیم در زمینه‌های مهم و مؤثر در حوزه فرهنگ و هنر اثرگذار باشیم. مثل مسأله معافیت مالیاتی حوزه فرهنگ و هنر که در این زمینه باید تلاش کنیم تا طی لایحه‌ای معافیت مالیاتی فرهنگ و هنر را به مجلس ببریم.

اتاق بازرگانی یاری‌گر هنرمندان در اقتصاد هنر باشد

رضایی افزود: در شورای گفت و گوی دولت و اتاق بازرگانی، وزارتخانه‌های فرهنگی حضور ندارند و ضرورت اصلاح و بازنگری در این زمینه و گفت و گوی مستمر منتج به عمل و اقدام گره‌گشا وجود دارد. امید که با تعامل و گفت و گو و برگزاری و پیگیری مصوبات این جلسات و بالابردن سطح آنها کاری در زمینه فرهنگ و هنر انجام بدهیم و خروجی این جلسات منتهی به توسعه صادرات محصولات و خدمات فرهنگی و هنری شود و بتوانیم بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی را در حوزه‌های مختلف به طور مثال در زمینه هنرهای تجسمی به دست بیاوریم.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: اتاق بازرگانی و هیات نمایندگان استان‌ها می‌توانند در زمینه هنر و فرهنگ، کمک بزرگی در گستره ملی باشند و اقدامات عملی در این باره انجام دهند. به‌ واقع دولت به تنهایی نمی‌تواند این بار بزرگ را بردارد و نیاز به همکاری بخش خصوصی و بازرگانی و صنایع دارد. چرا که فعالان حوزه فرهنگ و هنر خودشان به تنهایی امکان توسعه بازار در زمینه اقتصاد هنر را ندارند و اتاق بازرگانی با سابقه ۱۴۰ ساله یکی از بهترین یاری‌گران هنرمندان در اقتصاد هنر می‌تواند باشد و اعلام می‌کنم که عزم ما بر همکاری با بخش خصوصی و اتاق و همه هنرمندان است.

رضایی1

در این نشست مسئولان کارگروه‌های موسیقی و تئاتر، هنرهای تجسمی، مدولباس و توسعه و نوآوری به مسائل و چالش‌های پیش‌روی بخش خصوصی در زمینه مجوزها و ممیزی‌ها بیان کردند. همچنین مساله فروش آثار هنری در خارج از کشور و به دست آوردن بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی و تشکیل بازارهای مؤثر در داخل از کشور و تقویت بخش خصوصی و تامین زیرساخت‌ها از سوی دولت، موضوعاتی بود که کارگروه‌های هنری در کمیسیون فرش و صنایع دستی به آنها اشاره کردند.

از دیگر مسائلی که در نشست کمیسیون فرش و صنایع دستی مطرح شد، جزیره‌ای عمل کردن بخش‌های مختلف مرتبط با هنر و اقتصاد بود که همگرایی لازم را در جهت تشکیل بازارهای موثر ندارند. مساله بسیار مهم نیز که در این نشست مطرح شد بی‌اطلاعی عمومی بازرگانان و اهل اقتصاد و صنعت از فرهنگ و هنر است و اینکه تبلیغات موثری برای شناخت آنها از وضعیت فرهنگ و هنر صورت نمی‌گیرد.

در نتیجه قرار است در کمیسیون فرش و صنایع دستی نقشه راه مشترک تدوین شود تا معاونت‌های ذیربط در وزارتخانه‌های فرهنگی و هنری با اتاق بازرگانی و کمیسیون‌های تخصصی در ارتباط مستمر باشند.

انتهای پیام