شناسهٔ خبر: 70549849 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

نصب نرده‌های بتنی با مواد نانویی در سوئد

شرکت فب‌تودی در مسیر تجاری‌سازی بتن‌های تقویت شده با فناوری‌نانو، نرده‌های بتنی حاوی نانومواد را در یکی از شهرهای سوئد نصب کرد. شرکت فب‌تودی در مسیر تجاری‌سازی بتن‌های تقویت شده با فناوری‌نانو، نرده‌های بتنی حاوی نانومواد را در یکی از شهرهای سوئد نصب کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری برنا به نقل از فب‌تودی، شرکت فب‌تودی از نصب نرده‌های بتنی تقویت شده با فناوری نانو در Sundsvall خبر داد.

این شرکت نرده‌های بتونی که احتمالا با گرافن تقویت شده را با موفقیت نصب و اجرا کرده است، که نقطه عطفی در مسیر حرکت به سمت بتن پایدار خواهد بود.

این پروژه نتیجه تلاش‌های مداوم فب‌تودی با همکاری Grafoam، SIO Grafen و Gunnar Prefab AB برای ایجاد بتن سازگار با محیط‌زیست و ماندگاری طولانی است. این نرده‌ها، با مزایایی نظیر مقاومت در برابر یخ زدگی و سایش، به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در شرایط آب و هوایی سخت مقاومت کنند. استفاده از مواد نانویی باعث شده تا طول عمر آن‌ها افزایش یافته و نیاز به تعمیر و نگهداری مکرر کاهش یابد.

این شرکت سوئدی قرار بود که هشت نرده بتنی را در منطقه  Sundsvall نصب کند که چهار مورد از آن را اجرا کرده است.  این نرده‌های جدید هم مقاومت در برابر یخ زدگی را بهبود می‌بخشند و هم دوام بیشتری را به همراه دارند.

این شرکت روی افزودن گرافن به چسب‌های زیستی برای مصارف صنعتی کار می‌کند. چسب‌های مبتنی برترکیبات فسیلی، در بخش‌هایی مانند مبلمان، ساخت و ساز و بسته‌بندی استفاده می‌شوند که به طور قابل توجهی در تغییرات آب و هوایی نقش دارند. در حال حاضر، این سه بخش ۲۵ ٪ از مصرف چسب جهانی را تشکیل می‌دهند و تقاضای قابل توجهی برای راه‌حل‌های سازگار با محیط‌زیست ارائه می‌دهند. با انتقال به گزینه‌های مبتنی بر مواد زیستی، می‌توان ردپای محیط‌زیست را کاهش داد و اقتصاد چرخه‌ای را پرورش داد.

این شرکت سوئدی در سال ۲۰۱۳ به‌عنوان یک اسپین آف از دانشگاه میدسوئد تأسیس شد. فب‌تودی پلاکت‌های گرافنی را با استفاده از گرافیت Woxna Graphite (متعلق به شرکت کانادایی Flinders Resources) تولید می‌کند. در سال ۲۰۲۱، این شرکت، شرکت جدیدی به نام گرانود متریالز (Granode Materials) را تأسیس کرد تا روشی برای تولید آند مبتنی بر گرافن جدید برای باتری‌های لیتیوم یونی ایجاد کند. این باتری‌ها با ظرفیت ذخیره‌سازی بهتر، ارزان‌تر و سبک‌تر هستند و جایگزین پایدارتری برای باتری‌های لیتیوم یون امروزی خواهند بود.

انتهای پیام/