به گزارش خبرنگار ایلنا، حشمتاله عباسی در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانههای استان مرکزی، افزود: خشکسالیهای اخیر به ویژه در سال آبی جاری و کاهش شدید نزولات آسمانی و بارش برف و باران در کنار برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی، باعث ایجاد چالش تأمین آب در بسیاری از مناطق استان شده است.
وی ادامه داد: نیاز آبی شهر اراک در سال جاری به طور متوسط 1860 لیتر در ثانیه است. اما اکنون به علت خشکسالیهای پیدرپی با چالش منابع آبی مواجه شده است. سهم شهر اراک از میزان نزولات آسمانی کاهش یافته و به همین دلیل بحران آب به یکی از مهمترین چالشهای این شهر تبدیل شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اظهار داشت: مدیریت فشار در سطح شهر، استفاده از کنتورهای هوشمند آب کشاورزی، مدیریت برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی و استفاده از پساب به جای آب مصرفی صنایع و فضای سبز شهری، از جمله راهکارهای مهم و تأثیرگذار در رفع مشکلات کمآبی در شهر اراک است.
عباسی تصریح کرد: سد کمالصالح که وظیفه تأمین نیمی از نیاز آبی اراک را بر عهده دارد، اکنون با افت 80 درصدی حجم ذخیره آب و در پی آن کاهش 300 لیتر در ثانیه آب دریافتی از این سد، نسبت به مدت مشابه سال گذشته مواجه شده است. این شرایط باعث کاهش تولید آب در اراک شده و کمبود جدی آب را ایجاد کرده است.
وی بیان داشت: در این راستا برنامهریزی برای حفاری 30 حلقه چاه آب به منظور پایداری آب شرب شهر اراک از جمله اقدامات این شرکت در راستای تأمین آب این شهر است. اکنون حفاری 6 حلقه چاه آغاز شده و مناقصه 8 حلقه چاه دیگر برگزار شده که به زودی در دست اجرا قرار میگیرد و بقیه چاهها نیز در مرحله جانمایی است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی تأکید کرد: وظیفه ذاتی و تلاش شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی در راستای اجرای طرحهای آبرسانی است. اما با این همه، همراهی مردم برای جلوگیری از تنش آبی ضروری است.