به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالکریم حسینزاده، در آیین رونمایی از سند ملی توسعه صنایع دستی گفت: ایران با تنوع فرهنگ، جمعیت گسترده و غنای تاریخی-تمدنی خود ظرفیت کم نظیری در حوزه صنایع دستی دارد که به لحاظ تاریخی بخش زیادی این ظرفیتها هنوز شکوفا نشده است.
او افزود: در حوزه صنایع دستی تنها نیم درصد بازار صنایع دستی در دنیا را در دست داریم، در حالیکه هشتصد میلیارد دلار گردش مالی این صنعت در دنیاست. این سهم ناچیز درحالی است که جزو بالاترین پیشینه و تنوعهای صنایع دستی در دنیا هستیم.
حسینزاده گفت: رویکرد دولت چهاردهم ایجاد تحول در حوزه صنایع دستی است و معاونت امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور میتواند حلقه واسط همه بخشهای توسعه روستایی و مناطق محروم با رویکرد اقتصاد پیادار باشد. این معاونت، آماده همکاری کامل با وزارت میراث فرهنگی برای شکوفایی صنایع دستی و نقش آن در توسعه مناطق روستایی و محروم است.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: ما به عنوان یک کشور با تمدن کهن، هم در حوزه تاریخ و هم فرهنگ نیاز به تدوین سندهای جامع و یکپارچه داریم، تا با یک برنامه ریزی و سیاست گذاری اصولی و آگاهانه به اهداف خود برسیم. در این حوزه نیاز به دیپلماسی اقتصادی فعال، فرمولهای جدید و نوآوری در سیاست و اجرا داریم.
حسین زاده با اشاره به تحریم ظالمانه فرش ایرانی، از تاثیر منفی این امر بر صادرات و تولید این هنر-صنعت به عنوان مهمترین صنایع دستی ایران سخن گفت و با اشاره به اینکه فرش ایرانی بخشی از هویت تاریخی ماست، بر لزوم اتخاذ راهکارهایی برای رفع تحریم و کاهش آثار منفی آن تاکید کرد.
او با ذکر اینکه ایرانی بودن مهترین جنبه پیونددهنده هویت ما است که با هر گرایش هنری، فکری، سیاسی و قومی و مذهبی در زیر چتر ایران قرار میگیریم، گفت: وقتی این چتر کوچک میشود، بخش عظیمی از جامعه و فرهنگها و خرده فرهنگهای رنگارنگ و متنوعی که داریم خارج از این چتر میماند. اما ما باید با تکیه بر محور ایرانی بودن به عنوان زنجیره پیوند مشترک، ما باشد، از همه بخشهای فرهنگی و هویتی مشترک مان پاسداری کنیم.
معاون رئیس در پایان جمهور افزود: هنر نامیراست و رویکرد وفاق ملی در دولت چهاردهم و عشق به وطن، رمز ان مانایی، پیوند و حفظ ما از همه مخاطرات است.