نورا حسینی: ۵ دی ماه، در حالی که کمتر از یک سال از عمر مدیریت شهری ششم باقی مانده، شهردار تهران ۷ حکم جدید زد. احکامی که بیشتر جابهجایی مدیران بود. به طور مثال وحیدرضا انارکی محمدی شهردار منطقه ۱۲ سرپرست سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران شد یا محمد آیینی مدیر برکنارشدهی راه و شهرسازی دولت سیزدهم به جای او نشست.
ابوذر مختاری از سازمان املاک و مستغلات به شرکت نمایشگاههای بینالمللی شهر رفت و عباس تقدسینژاد مدیرعامل سابق این مجموعه، سرپرست شرکت خدمات اداری شهر معرفی شد.
مهدی صباغ شهردار سابق منطقه یک، سرپرست شرکت توسعه مجتمعهای ایستگاهی متروی تهران و حومه شد و میثم نوروزیان، مدیرعامل سابق این شرکت، مدیرعامل شرکت مطالعات جامع حمل و نقل و ترافیک شد.
این جابهجاییها واکنش اعضای شورای شهر تهران را هم در پی داشت؛ تا آنجا که مهدی چمران که در تمام این سالها از اظهار نظر در خصوص انتصابات در شهرداری پرهیز میکرد، به خبرنگاران گفت که: «بنده از تغییر مداوم مدیران راضی نیستم و به مذاق من سازگار نیست.»
حبیب کاشانی هم آمار عجیبی از انتصابات دو ماهه اخیر در شهرداری داد و گفت که ۵۰ مدیر طی دو ماه در شهرداری تغییر کردهاند. او این نوع جابهجاییها را به صندلیبازی دوران کودکی شبیه دانست که به هر کسی صندلی نرسد یک حکم مشاوره دستش میدهند.
مهدی اقراریان، رئیس کمیته نظارت شورای شهر هم پشت پرده این انتصابات را انتخابات آینده شورای شهر میداند و در جهت لیست آیندهای که شهردار تهران میخواهد برای این انتخابات ارائه دهد.
ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران، انتصابات سال آخر در شهرداری و آمار عجیب جابهجایی ۵۰ مدیر طی ۶۰ روز، به خبرآنلاین میگوید: «مهمترین ویژگی این دوره از مدیریت شهرداری بیثباتی مدیریت، جابهجاییهای پی در پی مدیران و به ویژه عدم توجه به تخصص و تجربه مدیران بوده است.»
او ادامه میدهد: «در همین تغییراتی که در هفته اخیر اتفاق افتاد، ما شاهد جابهجایی عجیبی بودیم، شهرداری که کمتر از یک سال است به یک منطقه مرکزی شهر رفته، شهرسازهم هست و هم راجع به بافت فرسوده هم به بافت میراثی و تاریخی توجیه است و جایگاه خوبی هم بین مردم پیدا کرده و دارد کارش را به درستی انجام میدهد، بعد از هشت ماه، زمانی که باید به مرحله بهرهبرداری از کارش برسد، به ناگاه طی یک شب جابهجا میشود و به سازمانی میرود که هیچ سابقهای خدمتی و مدیریتی در آن سازمان ندارد. سازمان بزرگی که پروندههایی ویژهای در شهرداری تهران دارد یا مدیرعامل شرکت شهر آفتاب که یک مجموعه صنعتی تجاری است و رشته مدیراین مجموعه هم کاملاً مرتبط با همین فعالیت هاست، جابهجا میشود و میرود به شرکت خدمات اداری شهر که یک مجموعه کاملاً اداری و ستادی است.
امانی تأکید میکند: «منهای بیثباتی مدیریتی و این که مدیران نمیتوانند برنامههای خودشان را اجرایی کنند و فرصت کافی ندارند، نحوه جابهجایی هم سؤالبرانگیز و دارای ابهام است و هیچ منطقی پشت این جابهجاییها نمیبینیم، هیچ توضیحی هم حداقل به اعضای شورا داده نمیشود با این بهانه که اعضای شورا نباید در انتصابات دخالت کنند. درست است ما نباید در انتصابات دخالت کنیم ولی آن چیزی که قانون ما را منع کرده دخالت مصداقی و معرفی و اصرار بر انتصاب یک فرد خاص یا مخالفت با انتصاب یک فرد خاص است اما ما بر روی اصول و ضوابط انتصاب صحبت میکنیم که یک چهارچوب قابل قبول و قابل فهم هم برای مدیران خود شهرداری و هم برای نمایندگان آنها در شورا داشته باشد و متأسفانه این واقعیتی است که ما در این دوران با آن مواجه بودیم.»
امانی در خصوص واکنش سخنگوی شهردار تهران به سخنانش و این که اعلام کرده بود «رطبخورده کی منع رطب کند» هم گفت: سخنگوی شهردار، من را با معاون شهردار اشتباه گرفته است، باید عینکشان را عوض کنند و اگر زحمتی نیست تعداد میکروفونهای مقابلشان را کم کنند که ببینند من عضو شورای شهر تهران و نماینده مردم هستم. اگر هر حرفی میزنم به عنوان نماینده مردم سخن میگویم، بر اساس آماری که خود آقایان دادند، انتقاد هایم را مطرح میکنم و به هیچ عنوان پاسخگوی هیچ دورهای نیستم. من الان تنها در قبال مردم شهر تهران پاسخگو هستم و آنها نیز موظف هستند به تذکرات بنده به عنوان نماینده مردم جواب بدهند، فرافکنی نکنند، دوره فرافکنی گذشته است.
ماجرای تذکر امانی و پاسخ شهردار به اوایل دی ماه باز میگردد که این عضو شورای شهر در جریان بررسی گزارش درآمد و هزینههای ۷ ماهه شهرداری هشدار داد که درآمدهای ما همچنان از محل منابع شهر تأمین میشود.
عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری تهران، هم هفته گذشته در نشست خبریاش در خصوص گلایه از ادامه شهرفروشی در شهرداری برای کسب درآمد گفت: «این اتهام برای ما عجیب بود چون با هر شاخصی اگر بخواهیم این عنوان را استفاده کنیم میبینیم به هر طریقی هم محاسبه شود باز هم در دورهای که ایشان در آن مسئولیت در شهرداری داشته این آمار بالاتر و موارد آن جدیتر است. اگر مسأله شهرفروشی مطرح میشود بهتر است پاسخ داده شود که این همه برجهای بلندمرتبه و مجموعههای تجاری بزرگ، مسأله منطقه ۲۲ و توسعه آن بدون زیرساختهای شهری با چه عنوانی در آن دوران انجام شده است؟»
۴۷۲۳۲