برخی از افراد درد واریس را پشت گوش میاندازند؛ اما این کار موجب گرفتگی و درنهایت درد شدید، تورم و تغییر رنگ پوست میشود. برای رفع واریسها، ابتدا باید علت آن مورد ارزیابی قرار گیرد، سپس طبق همان علت، راهکاری برای درمان ارائه شود. در ادامه این مطلب علت واریس پا را معرفی میکنیم و روشهای موثر درمانی را بررسی خواهیم کرد.
علت اصلی واریس پا چیست؟
رگهای واریسی، رگهای خونی غیرعادی و پیچدار هستند که در اثر تضعیف دیواره رگ ایجاد میشوند. این رگهای واریسی پا بهصورت برجسته با رنگ آبی یا بنفش در زیر پوست قابلرویت هستند. گاهیاوقات ممکن است بهشکل مویرگ نازک قرمز، تحتنوان رگهای عنکبوتی مشاهده شوند.
علت اصلی واریس پا زمانی است که دیواره داخلی رگها ضعیف باشند و خون نتواند بهخوبی سمت قلب بازگردد، بهمرور زمان خون در رگها تجمع پیدا میکند و باعث فشار و تورم در آنها میشود که این امر منجربه بروز واریس در پا خواهد شد.
واریس پا در زنان و مردان ناشی از چیست؟
در پاسخ به علت واریس در پاها چیست باید بگوییم که علت واریس پا در زنان و مردان علاوهبر ضعیفی دیواره داخلی رگها، باتوجهبه شرایط زندگی یا ژنتیک به وجود میآید. در ادامه به علت به وجود آمدن واریس پا خواهیم پرداخت:
- افزایش سن
- ژنتیک
- اضافه وزن و چاقی
- نشستن یا ایستادن طولانیمدت
- بارداری
- رژیم غذایی
- ضعف دریچه داخلی رگ
بروز این بیماری در زنها، بیشتر است زیرا تغییرات هورمونی در اثر بلوغ، بارداری و یائسگی منجربه بروز رگهای واریسی میشود و مصرف قرصهای ضدبارداری این خطر را افزایش میدهد.
درمان واریس پا با لیزر؛ روشی ایمن و موثر
در روش لیزر واریس، با استفاده از انرژی نور، رگهای واریسی بهطورمستقیم هدفگیری شده و از بین میروند. این فرآیند باعث میشود که خون در رگهای واریسی جریان نیافته و بهتدیج، ظاهر رگها کمرنگ و در نهایت از بین بروند. رفع واریس به دو روش درون وریدی یا بهصورت سطحی انجام میشود. هر دو روش با کمترین درد، ناراحتی و دوره نقاهت کوتاهی همراه هستند. انتخاب هر یک از این روشهای لیزر واریس، نیز بستگی به نوع و شدت واریسها دارد.
واریس پا چگونه درمان میشود؟ با لیزر بهصورت سطحی
درمان واریس با لیزر بهصورت سطحی، برای درمان رگهای واریسی سطحی و کوچکتر مانند رگهای عنکبوتی استفاده میشود. جلسات درمانی این نوع واریسها معمولا برای هر 6 الی 12 هفته یکبار برنامه ریزی میشوند. تکنولوژی لیزر علاوهبر حذف واریسها، برای سایر عارضهها نیز طراح شده است. لیزر برای جای جوش، تیرگی و لک شامل کاربردهای لیزردرمانی هستند.
درمان قطعی واریس با لیزرهای درون وریدی
درمان واریس با لیزر درون وریدی برای واریسهای بزرگ و متورم مورداستفاده قرار میگیرد. در این روش، فیبر نازک لیزر از طریق یک لوله نازک درون سیاهرگ جاگذاری میشود. حین درمان، پزشک رگ را روی صفحه سونوگرافی داپلکس مشاهده کرده و رگهای واریسی را از بین میبرد.
رعایت رژیمغذایی برای درمان واریس
تغذیه سالم و اصولی یکی از عوامل مهم در تسریع روند درمان بیماری واریس است. برای درک از اینکه برای درمان واریس چه بخوریم، ادامه مطلب را مطالعه فرمایید:
- فلوئیدها: پیاز قرمز، کلم، توت قرمز، سیر، رازیانه و لیموترش
- میوه و سبزیجات تازه: شاهی، کلمپیچ، چغندر، گیلاس، آووکادو و سیب
- لبنیات کمچرب: مصرف ماست، پنیر و شیر کمچرب
- پروتئین بدون چربی: مرغ، ماهی، تخممرغ و غذاهای دریایی
- فلز مس: بادام، جگر گاو و مارچوبه
البته مصرف این موادغذایی برای بهبود و پیشگیری از بروز واریس نیز موثر هستند و در طولانیمدت منجربه کمرنگ کردن واریسهای پا میشوند. اما ممکن است کاملا آنها را از بین نبرد.
رفع واریس با بهرهمندی از طب سنتی
روش غیرجراحی برای درمان واریس بهنام زالودرمانی وجود دارد. در این روش زالو را بهمدت 20 الی 30 دقیقه روی پوست قرار میدهند. زمانیکه زالو خون را میمکد، فشار ناشی از جمع شدن خون در قسمتهای مختلف پا کاهش مییابد. آنزیم موجود در بزاق زالو؛ بهعلت ضدانعقادی، از ایجاد لخته و غلظت خون پیشگیری میکند. درد خونریزی پس از زالودرمانی طبیعی است و جای نگرانی نیست.
درمان سریع واریس پا با لیزر در کلینیک درمانی الف
واریسها رگهای پیچخورده و کبود رنگ هستند که در هر ناحیه از بدن بهخصوص در پا ایجاد میشوند. علت واریس پا میتواند از ضعف دریچه داخلی رگها باشد که خون را به سمت قلب نمیرساند. اما دلایل دیگری برای بروز واریس پا مانند ژنتیک، رژیمغذایی غلط، بارداری، نشستن یا ایستادن طولانیمدت و اضافه وزن وجود دارد. این واریسها را میتوان با روشهای مختلفی مانند لیزر، زالو و رژیمذایی مناسب درمان کرد. بهترین روش بین روشهای ذکر شده؛ لیزر درمانی است. تکنولوژی لیزر با هدفگذاری معین، همه رگهای واریسی را از بین خواهد برد. برای اطلاع از جلسات، هزینه و روش انجام لیزر واریسها، به کلینیک الف واقع در زعفرانیه مراجعه کنید و از مشاوره رایگان بهرهمند شوید.