شناسهٔ خبر: 70547964 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

نماینده مجلس: کارگاه عمرانی جاده سرچم – میاندوآب با وجود سرما فعال است

مراغه- ایرنا- نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخشی از جاده سرچم – میاندوآب در محدوده شهرستان چاراویماق قرار دارد، بیان کرد: این کارگاه با وجود سرما و بارش برف تعطیل نیست و پیمانکار طرح در حال آماده‌سازی مصالح است.

صاحب‌خبر -

«فرامرز شهسواری» روز دوشنبه در حاشیه بازدید از دفتر ایرنا در مراغه افزود: اوایل امسال ابنیه‌های فنی، ترانشه‌ها، زیرسازی و گلوگاه‌های ۲۰ کیلومتر از این جاده دست نخورده باقیمانده بود اما در سایه پیگیری‌ها و اخذ اعتبارات لازم، کل این مسیر ۲۰ کیلومتری به مرحله روسازی رسید و حدود ۱۰ کیلومتر آن آسفالت شد.

به گفته وی امسال هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار از طریق ماده ۵۶ و اوراق به این طرح تزریق شد و اکنون حدود هفت و نیم تا هشت کیلومتر از آسفالت لایه اول این جاده باقی مانده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پس از مساعد شدن شرایط جوی، عملیات اجرایی آن ادامه می‌یابد، اضافه کرد: به موازات آماده‌سازی مصالح، عملیات تکمیلی شامل روکش نهایی آسفالت، ایمنی و اتصال‌های روستایی با چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد اعتبار هم به مناقصه گذاشته شده است.

وی افزود: جاده سرچم – میاندوآب با ۱۸۲ کیلومتر طول در پنج قطعه در حال احداث است و با بهره‌برداری از آن، مسیر تردد از شمال استان کردستان، جنوب آذربایجان‌شرقی و جنوب آذربایجان‌غربی به مرکز کشور کوتاه‌تر می‌شود.

به گفته «شهسواری» از زمان آغاز عملیات اجرایی این طرح بیش از سه دهه می‌گذرد و با بهره‌برداری از آن در سال آینده، شهرستان چاراویماق از بست خارج می‌شود.

پایاب سد سهند جزو طرح‌های اولویت‌دار هشترود و چاراویماق است

نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی، تکمیل پایاب سد سهند را از طرح‌های اولویت‌دار این شهرستان‌ها دانست و گفت: اقتصاد این شهرستان‌ها به کشاورزی وابسته است و سد سهند با ظرفیت ذخیره‌سازی ۱۶۰ میلیون مترمکعب آب، در سال ۱۳۸۰ به بهره‌برداری رسید تا از آب‌های سطحی این منطقه به نحو بهینه در بخش کشاورزی استفاده شود اما تکمیل پایاب این سد دچار مرور زمان شد.

نماینده مجلس: کارگاه عمرانی جاده سرچم – میاندوآب با وجود سرما فعال است شهسواری: افزایش اراضی پایاب سد سهند به ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار جزو مطالبه‌هاست

«شهسواری» با بیان اینکه تا پایان سال گذشته تنها سه‌هزار هکتار از اراضی پایاب این سد به بهره‌برداری رسیده بود، اضافه کرد: تکمیل پایاب سد سهند طی سال جاری به بخش خصوصی واگذار شد تا در عرض ۲ سال آینده، چهار هزار و ۵۰۰ هکتار باقی مانده هم برای کشت آبی مهیا شود.

وی این را هم بیان کرد که پایاب این سد قرار بود ۱۳ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی را تحت پوشش قرار دهد اما به دلیل خشکسالی‌ها، این میزان به هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی هشترود کاهش یافت و اکنون افزایش این سطح به همان میزان قبلی جزو مطالبه‌هاست.

هزار هکتار از اراضی چاراویماق هم تحت پوشش پایاب سد سهند قرار می‌گیرد

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان کرد: هزار هکتار از اراضی شهرستان چاراویماق هم در سایه پیگیری‌های سال جاری تحت پوشش پایاب سد سهند قرار می‌گیرد؛ ضمن توجه به اینکه در درازمدت، آب آشامیدنی شهر «قره‌آغاج» و برخی از روستاها هم از این طریق تامین می‌شود.

«شهسواری» با بیان اینکه الحاق این هزار هکتار تصویب شده و اکنون در حال واگذاری به مجری طرح است، افزود: از آب سد سهند در بخش صنعت هم استفاده می‌شود و هشترود تنها شهرستان آذربایجان‌شرقی است که در زمینه تامین آب برای سرمایه‌گذاران محدودیتی ندارد.

وی با بیان اینکه هشترود ظرفیت پذیرش صنایع آب‌بر آذربایجان‌شرقی را داراست، اضافه کرد: به ویژه از سرمایه‌گذاران صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در سطح شهرستان استقبال می‌شود زیرا با بهره‌برداری از پایاب سد سهند، انواع محصولات کشاورزی در این منطقه تولید خواهد شد.

شهسواری: با بهره‌برداری از پایاب سد سهند، انواع محصولات کشاورزی در این منطقه تولید می‌شود

نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اکنون سیب، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی و گندم از محصولات غالب این منطقه است اما تنوع و حجم تولید به زودی افزایش می‌یابد و برای ایجاد زنجیره ارزش، باید صنایع تبدیلی نیز در این منطقه استقرار یابد.

نماینده مجلس: کارگاه عمرانی جاده سرچم – میاندوآب با وجود سرما فعال است سیب، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی و گندم بیشترین محصولات تولیدی در پایاب سد سهند است

بیش از ۳۰ کیلومتر آسفالت‌ریزی در چاراویماق

نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امسال بیش از ۳۰ کیلومتر در چاراویماق آسفالت‌ریزی شد، بیان کرد: این میزان آسفالت با عملکرد چند سال قبل از آن برابری می‌کند و مردم این شهرستان نهضت آسفالت‌ریزی را در سال جاری به خوبی لمس کردند.

«شهسواری» همچنین با بیان اینکه تامین اعتبار برای آزادراه مراغه-هشترود را همگام با «سیدفرید موسوی»، نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی پیگیری کرده است، بیان کرد: در سایه همین پیگیری‌ها، به‌زودی ۲۹ کیلومتر از این آزادراه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

نماینده مجلس: کارگاه عمرانی جاده سرچم – میاندوآب با وجود سرما فعال است شهسواری: تامین اعتبار برای آزادراه مراغه-هشترود را همگام با «سیدفرید موسوی» پیگیری کرده‌ام

وی با بیان اینکه قطعه پنجم این آزادراه هشترود را به اتوبان پیامبر اعظم (ص) وصل می‌کند، اضافه کرد: این قطعه با ۶ کیلومتر حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به گفته وی اخیرا پیمانکار این قطعه از آزادراه هشترود – مراغه با دستور وزیر راه و شهرسازی تغییر کرد و از محل اوراق نیز اعتباری برای تکمیل آن اختصاص یافت تا در سال آینده شاهد تکمیل آن باشیم.

به گفته وی مسیر ۳۰ کیلومتری فعلی از هشترود به اتوبان پیامبر اعظم (ص)، پس از تکمیل قطعه پنجم آزادراه هشترود – مراغه به پنج تا ۶ کیلومتر کاهش می‌یابد.

پست ۴۰۰ کیلو ولت هشترود در مرحله حرف باقی مانده بود

نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی در خصوص پست ۴۰۰ کیلوولت هشترود به عنوان یکی از نیازهای اساسی این شهرستان برای جذب سرمایه‌گذاران جدید، گفت: این طرح در مرحله مطالبه و حرف باقی مانده و حتی زمین آن هم تحویل نشده بود.

«شهسواری» افزود: اجرای این طرح ملی در سال جاری به صورت ویژه پیگیری شد و زمین آن از بخش خصوصی اخذ، و به برق منطقه‌ای آذربایجان تحویل شد.

شهسواری: زمین پست ۴۰۰ کیلو ولت هشترود امسال به برق منطقه‌ای آذربایجان تحویل شد

به گفته وی تسطیح زمین و دیوارکشی آن با یک همت اعتبار به زودی آغاز، و کل طرح در طول سه سال اجرا می‌شود تا برق مورد نیاز برای توسعه بخش‌های کشاورزی، صنعت و مصارف شهری تامین شود.

وی با بیان اینکه شهرستان چاراویماق حتی یک واحد صنعتی هم ندارد، افزود: علت اصلی آن نبود برق است و پست ۴۰۰ کیو ولت هشترود پس از راه‌اندازی می‌تواند برق مورد نیاز صنایع تبدیلی بخش معدن چاراویماق را هم تامین کند.

بهره‌برداری بهینه از آب سد کلقان در دستور کار قرار دارد

نماینده معین بستان‌آباد در مجلس شورای اسلامی به نحوه بهره‌برداری از آب سد کلقان هم اشاره، و بیان کرد: این سد برای تامین آب شرب بستان‌آباد، هشترود و چاراویماق احداث شده بود اما تاکنون در زمینه آب آشامیدنی به کار گرفته نشده است و اکنون بهره‌برداری بهینه از آب ن در دستور کار قرار دارد.

نماینده مجلس: کارگاه عمرانی جاده سرچم – میاندوآب با وجود سرما فعال است شهسواری: آب سد «کلقان» برای رفع تنش آبی منطقه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد

«شهسواری» افزود: تنش آب این شهرستان‌ها ایجاب می‌کند تا در اولویت یک تصفیه‌خانه آب در کنار این سد احداث شود و مصوبه ماده ۲۳ نیز در سال جاری برای احداث آن اخذ شد.

وی با بیان اینکه به‌زودی این طرح کلنگ‌زنی می‌شود، افزود: آب آشامدینی بستان‌آباد و هشترود و روستاهای مابین این شهرستان‌ها با احداث این تصفیه‌خانه تامین می‌شود.

رفع تنش آبی «قره‌آغاج» با سه راهکار

نماینده مردم هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی به تنش آبی شهر «قره‌آغاچ» و برخی از روستاهای چاراویماق اشاره کرد و گفت: برای رفع این تنش آبی سه راهکار در پیش گرفته شد.

«شهسواری» اضافه کرد: در کوتاه‌مدت آب سد «خرم درق» به صورت سنتی تصفیه شد و در اختیار اهالی قرار گرفت اما دستگاه تصفیه آب با ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیز خریداری شده که به زودی نصب و راه‌انداری می‌شود.

وی ادامه داد: در میان مدت آب و فاصلاب آذربایجان‌شرقی از محل اعتبارات سفر استانی رییس‌جمهور، ۲ حلقه چاه در مجاورت رودخانه «آیدوغموش» حفر کرده است و در بلندمدت نیز آب شرب «قره‌آغاج» از طریق سد سهند تامین خواهد شد.

تصفیه‌خانه فاضلاب هشترود یک مطالبه دیرینه است

نماینده هشترود و چاراویماق در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در سایه پیگیری‌های سال جاری، تصفیه‌خانه فاضلاب هشترود به عنوان یک مطالبه دیرینه به ماده ۵۶ رفت و موافقت بانک ملی و برنامه و بودجه برای احداث آن اخذ شد.

«شهسواری» با بیان اینکه عملیات اجرایی این طرح سال آینده آغاز می‌شود، افزود: موافقت بخش خصوصی هم برای احداث این تصفیه‌خانه اخذ شده است و سرمایه‌گذار این طرح در قبال احداث آن، از پساب برای مصارف صنعتی استفاده می‌کند.

وی همچنین با بیان اینکه احداث تصفیه‌خانه فاضلاب شهر چاراویماق را نیز پیگیری می‌کند، اضافه کرد: این شهرستان‌ها ظرفیت‌های بی‌بدیل در بخش گردشگری دارد که از جمله آنها می‌توان به آبگرم چاراویماق و قلعه ضحاک هشترود اشاره کرد.

به گفته وی اگر زیرساخت‌های گردشگری همچون راه‌ها، اقامتگاه‌ها و غیره در این شهرستان‌ها ایجاد شود، از این ظرفیت مغفول می‌توان به نحو بهینه استفاده کرد؛ ضمن توجه به اینکه اخیرا همایش علمی – پژوهشی قلعه ضحاک هم در جهت شناساندن ظرفیت‌های این اثر برگزار شد.

به گزارش ایرنا شهرستان‌های هشترود و چاراویماق در جنوبی‌ترین نقطه آذربایجان‌شرقی قرار دارد و از آنجایی که از بارندگی مناسب برخوردار هستند و در حوزه آبریز دریاچه خزر قرار دارند، از محدودیت‌های حوزه آبریز دریاچه ارومیه برخوردار نیستند و طی سال‌های اخیر توجه سرمایه‌گذاران آذربایجان‌شرقی را به خودشان جلب کرده‌اند.

دسترسی آسان از هشترود و چاراویماق به اتوبان پیامبر اعظم (ص) و نیروی کار ارزان هم جزو مزیت‌هایی است که افق روشنی را پیش‌روی این شهرستان‌ها قرار داده است.