به گزارش ایرنا، با ورود موج سرما به کشور، مسعود پزشکیان رییس جمهور شامگاه ۲۲ آذر با انتشار ویدئویی از مردم خواست تا با کاهش ۲ درجهای دمای وسایل گرمایشی به صرفه جویی در مصرف گاز و پایداری آن برای نقاط سردسیر کشور کمک کنند.
با رواج این پویش در روزهای بعد سایر مسوولان، فعالان اقتصادی، مدنی و اصناف نیز با انتشار پیام های ویدئویی یا انجام اقدامات عملی، به این کمپین پیوستند.
استاندار اصفهان نیز سه شنبه ۲۷ آذر به پویش ملی «دو درجه کمتر» پیوست و اقشار مردم این استان را به مشارکت در این رویداد دعوت کرد.
مهدی جمالی نژاد از مشترکان خانگی، اصناف و صنعتگران سراسر استان اصفهان درخواست کرد با پیوستن به این پویش به حفظ پایداری انرژی برق و استمرار فرایند گازرسانی کمک کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان در همین پیوند در گفت و گو با ایرنا افزود: مصرف گاز در بخش خانگی و صنعتی همزمان با اجرای این پویش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تاکنون سه درصد کاهش داشته است.
منصور شیشه فروش افزود: در این مدت همچنین در مصرف برق استان پنج درصد صرفه جویی شده است.
وی ادامه داد: در این مدت ۱۲۲ هزار پیام صوتی برای مشترکین گاز و بیش از ۱۳ میلیون پیامک برای مشترکین خانگی، تجاری مراکز اداری دولتی و ورزشی از سوی شرکت گاز مبنی بر مشارکت در این پویش ارسال شد.
شیشه فروش گفت: تاکنون ۹ هزار و ۴۰۰ مورد پایش دما در ادارات و مراکز تجاری عمومی انجام و گاز بیش از ۶ هزار و ۵۰۰ باغ ویلای خالی از سکنه قطع شده است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه تاکنون تقریبا ۱۴ هزار واحد موتورخانه در سطح استان از لحاظ ایمنی، بازدهی و ضریب مصرف بهینه سازی شده است، افزود: همه نهادهای اجرایی مکلف شدند که مراحل معاینه فنی و تعمیرات دوره ای تجهیزات گازسوز را زیر نظر سازمان ملی استاندارد و با نصب نصب سامانه پایش هوشمند انجام دهند.
وی رعایت دمای دمای ۱۸ درجه سانتیگراد، روشن نمودن وسایل گرمایش حداکثر یک ساعت قبل از آغاز وقت داری و خاموش نمودن آنها یک ساعت پیش از پایان وقت اداری، خاموش نمودن وسایل گرمایشی در روزهای تعطیل و استفاده از دستگاه های گازسوز و استاندارد با برچسب انرژی را از دیگر دستورالعمل های ابلاغی به ادارات برشمرد.
وی افزود: همه نهادهای دولتی موظف شدند دستکم ۲۰ درصد در مصرف گاز طبیعی نسبت به متوسط مصرف در مدت مشابه سه سال گذشته صرفه جویی کنند و نظارت بر رعایت این موضوع بطور جدی دنبال می شود.
شیشه فروش گفت: ادارات استان ظرف سه سال آینده مکلف شده اند ۲۰ درصد نیاز برق خود را از طریق نصب پنل های خورشیدی تامین کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان بر ضرورت تعویض لامپ های کم مصرف با پرمصرف در بخش خانگی و صنعتی و کاهش روشنایی پارک ها با توجه به برودت هوا تاکید کرد.
وی افزود: احداث نیروگاه های خورشیدی از سوی صنایع بزرگ و شهرکهای صنعتی استان با توجه به شرایط ناترازی انرژی به عنوان هدف بلندمدت برنامه ریزی و اجرا شود.
شیشه فروش افزود: با پیش بینی موج سرمای جدید در استان شرایط ناترازی انرژی همچنان ادامه دارد و مشارکت حداکثری مشترکان خانگی و صنعتی برای حفظ پایداری شبکه های گاز و برق ضروریست.
به گفته وی ظرفیت نیروگاه های خورشیدی استان اصفهان در زمان حاضر ۱۱۳ مگاوات است که ۱۰۳ مگاوات تولید دارند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: شرکت های گاز و برق مکلف شدند برای آن دسته از مشترکین که در الگوی مصرف حداقل ۲۰ درصد نسبت به میانگین سه سال گذشته صرفه جویی کردند بسته تشویقی پیش بینی کنند.
پیش از این محمود حقیقت سرشت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان نیز در نشست شورای انرژی اصفهان گفته بود نتیجه اعمال محدودیتهای برق و گاز و تاثیر آن در مصرف انرژی، باید مشخص و این اطلاعات با آمار سال گذشته مقایسه شود.
به گزارش ایرنا و به گفته مسوولان، کشور اکنون با مشکلات ناترازی انرژی برای تامین انرژی، سوخت، برق و گاز روبهروست و پویش «۲ درجه کمتر» به تامین بخشی از انرژی واحدهای تولیدی و صنعتی کمک میکند.
کارشناسان بر این باورند، پیوستن به این حرکت ملی، صرفه جویی ۱۲ تا ۱۵ درصدی مصرف انرژی در کشور را بدنبال دارد.
موج سرما از چند روز اخیر روزهای سردی را در کشور و استان اصفهان رقم زده و موجب افزایش مصرف و ایجاد چالش ناترازی انرژی شده است؛ مسوولان، بهترین و کوتاهترین راه عبور از این شرایط را صرفهجویی در مصرف گاز و برق میدانند.
سه تا چهار هزار مگاوات در استان اصفهان برق تولید میشود و یکهزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار مگاوات نیز ناترازی برق وجود دارد.
اصفهان پس از تهران، جایگاه دوم توزیع گاز در سطح کشور را دارد و افزون بر ۹۹.۵ درصد جمعیت آن از گاز طبیعی بهرهمند هستند و گازرسانی به تمامی شهرهای این استان و ۹۹.۰۸ درصد از روستاهای آن انجام شده است.