جاسم محمدی فارسانی امروز ۱۰ دیماه در نشست شورای عالی مسکن با حضور استاندار و مدیران دستگاههای اجرایی با اشاره به اینکه نهادهای حمایتی با چالشهایی در حوزه مسکن مددجویان و محرومان مواجهند، اظهار کرد: این نهادها از یک سو با انواع چالشها روبرو هستند و از دیگرسو قاعدتاً باید از خانوادههای ضعیف دهکهای یک تا سه و نیازمند حمایت که عمدتاً مشکل مسکن دارند، پشتیبانی کنند.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان با بیان اینکه کمیته امداد از دو سال گذشته وارد فاز مسکن روستایی شده است، افزود: به فضل الهی توفیقات خوبی در حوزه مسکن محرومان برای مددجویان کمیته امداد در روستاها حاصل شد چرا که شرایط آسانتری از جمله برای تأمین زمین داشتند و بنیاد مسکن و خیران نیز به کمک کار آمدند.
مدیرکل کمیته امداد چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در حال حاضر، یکهزار و ۶۹۱ واحد پروژه مسکن در بخشهای مختلف شهری و روستایی برای مددجویان دنبال میشود که از این تعداد، یکهزار و ۵۲۱ واحد وارد فاز عملیاتی شده و ۷۱۹ واحد مسکن روستایی را تحویل مددجویان دادیم.
محمدی با اشاره به اینکه از تعداد یکهزار و ۶۹۱ واحد پروژه مسکن، ۷۲۰ واحد مربوط به نهضت مسکن ملی در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و بالای ۲۵ هزار نفر جمعیت است، توضیح داد: از این تعداد، ۳۵۰ واحد مربوط به شهرهای بزرگی است که تحت پوشش راه و شهرسازی قرار دارند و ۳۲۰ واحد هم مربوط به شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و تحت پوشش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی هستند.
وی افزود: از ۷۲۰ واحد نهضت ملی مسکن تنها موفق شدیم چهار واحد را تحویل مددجویان دهیم لذا چالش اصلی ما ناظر بر این پروژههاست؛ قریب به اتفاق ۷۱۹ واحد تحویلی به مددجویان در مناطق روستایی بوده است و در شهرها پیشرفت آنچنانی نداشتیم.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) با تأکید بر اینکه مددجویان مناطق شهری در صورت تحویل مسکن خود باید ماهانه بین ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان قسط وام پرداخت کنند، ادامه داد: این یکی از چالشهای پیش روی است که امیدواریم بتوانیم حل و فصل کنیم؛ جلسات خوبی با راه و شهرسازی برگزار کردیم که به فضل الهی بتوانیم یک تجزیه و تحلیل از ۷۲۰ پروژه را داشته باشیم و میزان پرداختها را احصا کرده و بهصورت مورد به مورد پیش ببریم.
محمدی اظهار کرد: پیشنهاد میشود استاندار دستور تشکیل جلسهای را بدهد با حضور شهرداران، ادارات خدمترسان، معاونت عمرانی استانداری، منابع طبیعی و همه مسئولانی که به این پروژهها ارتباط دارند. اختصاص زمین رایگان در مناطق شهری یکی از دغدغههای اصلی است که پیشنهاد میشود از طرحهای هادی بتوان به این موضوع زمین اختصاص داد تا به کمک خیران بتوانیم کار را پیش ببریم.
وی در پایان گفت: بر طبق قانون، مددجویان نهادهای حمایتی برای یکبار از هزینههای پروانه ساختمان و انشعاب آب، برق و گاز معاف است و لذا ترتیبی باید اتخاذ شود که این ۷۲۰ مورد از این معافیت بتوانند استفاده کنند.
۳۶۰ نفر از مددجویان بهزیستی چهارمحال و بختیاری متقاضی زمین هستند
در ادامه مهشید سلیمانی- سرپرست ادارهکل بهزیستی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه ۶۷۴ نفر از مددجویان این نهاد در طرح نهضت ملی مسکن ثبتنام کردند، اظهار کرد: از این تعداد ۱۷۵ واحد در حال ساخت است، مددجویان ۴۰ میلیون تومان آورده داشتهاند و بر مبنای پیشرفت فیزیکی کمکهای بلاعوض به آنها تعلق میگیرد.
وی بیان کرد: کمکهای که به مددجویان در بحث ساخت مسکن میشود، ناچیز است، رایانه این مددجویان ۹۵۰ هزار تومان در ماه بوده و اگر کمکهای خیرین نباشد، همین میزان پیشرفت فیزیکی نیز حاصل نمیشد.
سلیمانی خاطرنشان کرد: ۳۶۰ نفر از مددجویان بهزیستی چهارمحال و بختیاری متقاضی زمین هستند که در برخی مناطق مانند لردگان زمین برای واگذاری وجود ندارد.
همچنین خدایار باقری- مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به فرآیند ساخت مسکن محرومان، گفت: تمامی قوانین برای اقشار هدف در حال اجرا است، معافیتها و تخفیفات نیز در گرفته شد.
وی افزود: برخی از محرومان توان مالی برای ساخت مسکن و حتی تجهیز ساختمان را ندارند، جلسات شورای تامین مسکن بهصورت منظم برگزار میشود و باید موضوعات خاص در کارگروههای فرعی برگزار شود.
باقری خاطرنشان کرد: در بحث تامین زمین در برخی مناطق چهارمحال و بختیاری دچار مشکل هستیم، همچنین حدود یک همت به پیمانکاران بدهی داریم که آورده خود را تامین نکردهاند و تعدادی از آنها مددجوی بهزیستی هستند.
در فرآیند کنونی افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیتهامداد خانهدار نخواهند شد
فرشید ریاحی- مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری در پایان با اشاره به ظرفیتهای قانونی در حوزه مسکن محرومان، اظهار کرد: در فرآیند کنونی افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیتهامداد خانهدار نخواهند شد، زیرا امکان تامین آورده را ندارند.
وی بیان کرد: تفاهمنامهای سال گذشته بهمنظور احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی محرومان منعقد شد که سهم چهارمحال و بختیاری ۱۵۰۰ واحد مسکونی است تا امروز تلاش شد تا کمترین هزینه ساخت مسکن انجام شود تا این افراد خانهدار شوند.
ریاحی با بیان اینکه در ساخت مسکن روستایی مشکل خاصی وجود ندارد، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ساخت ۱۱ هزار و ۶۰۰ واحد مسکونی روستایی آغاز شده که هشت هزار و ۱۰۰ واحد در حال اتمام است، گرچه عمده چالش در حوزه شهری است.
انتهای پیام