شناسهٔ خبر: 70545770 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان:

بیش از ۵۶۸ هزار مکان در سرشماری کشاورزی گلستان بررسی شد

گرگان- ایرنا- معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان با اشاره به پایان طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان گفت: بیش از ۵۶۸ هزار مکان در این طرح بررسی شد.

صاحب‌خبر -

مهدی سعادت‌فر روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ استان گلستان از ۱۲ آبان‌ همزمان با سراسر کشور در استان آغاز شد و پس از ۴۸ روز مراجعه حضوری و هشت روز تماس تلفنی با بهره‌برداران غایب، هفتم دی امسال به پایان رسید.

وی افزود: ماموران سرشماری تا پایان ۲۹ آذر به مدت ۴۸ روز با مراجعه حضوری به منزل خانوارها و بهره‌برداران سرشماری کشاورزی را انجام دادند سپس تا پایان روز هفتم دی نیز با حضور در ستادهای سرشماری شهرستان‌ها اقدام به تماس با بهره‌برداران غیرساکن و خانوارهای غایب کردند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان از فعالیت ۱۸۵ مامور سرشماری(تبلتی و تلفنی)، ۴۹ کارشناس مسوول فنی و اجرایی، ۱۴ معاون فنی و آموزشی، ۲۰ کارشناس پهنه(خبره) جهاد کشاورزی، ۱۰۰ نفر عوامل اجرایی در ستادهای شهرستانی، ۲۰ نفر اعضای ستاد هماهنگی استان، ۲۵ نفر عوامل اجرایی ستاد استانی در طرح سرشماری عمومی کشاورزی گلستان خبر داد و تاکید کرد: برای اجرای هر چه بهتر این طرح، بیش از ۱۲۰ دستگاه خودرو نیز به‌کارگیری شد.

سعادت‌فر به سرشماری هزار و ۶۴ آبادی(دارای جمعیت ساکن و خالی از سکنه) در استان اشاره کرد و توضیح داد: همچنین ۲۸ شهر به صورت تمام‌شماری و ۹ شهر به صورت منتخب(تماس با بهره‌برداران کشاورزی) سرشماری شده‌اند.

وی تاکید کرد: ماموران سرشماری پس از مراجعه به بیش از ۵۶۸ هزار مکان به بیش از ۳۱۴ هزار خانوار رسیدند که از این تعداد خانوار، بیش از ۱۲۸ هزار خانوار در یکی از فعالیت‌های نُه‌گانه موردنظر سرشماری(زراعت، باغداری، پرورش دام سبک، پرورش دام سنگین، پرورش زنبور عسل، پرورش کرم ابریشم، کشت گلخانه‌ای، پرورش آبزیان خوراکی و پرورش طیور به روش سنتی) مشغول به فعالیت بودند.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گلستان افزایش پنج برابری تعداد بهره‌برداران کشت گلخانه‌ای در گلستان را از نکات قابل توجه این دوره از سرشماری عمومی کشاورزی در مقایسه با سرشماری کشاورزی سال ۱۳۹۳ برشمرد.

به گزارش ایرنا، براساس آخرین سرشماری عمومی کشاورزی که سال ۱۳۹۳ انجام شده جمعیت بهره‌برداران بخش زراعت حدود ۸۹ هزار نفر و بهره‌برداران بخش باغداری گلستان ۳۶ هزار نفر بوده است.

در استان گلستان که اقتصاد اصلی آن بر پایه کشاورزی استوار است، سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصول در شرایط عادی و به دور از خشکسالی تولید می‌شود که شامل تولیدات زراعی،دامی، باغی،جنگل و مرتع و صید و ماهیان پرورشی است.

بهره‌برداران کشاورزی گلستان در تولید ۱۵ محصول راهبردی شامل تولید دانه‌های روغنی کلزا، سویا و آفتابگردان، هلو، توتون و گوشت مرغ رتبه اول، گندم، چغندرقند و خرمالو مقام دوم، شلتوک (برنج) پیله تر ابریشم، میگو و پنبه رتبه سوم، ماهیان پرورشی و خاویاری رتبه چهارم و جو و زیتون رتبه پنجم کشوری را در اختیار دارند.