شناسهٔ خبر: 70544597 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

قایم مقام انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی:

آخرین جزییات نشست فعالان پتروشیمی با فرزین| خرید و فروش ارز صادراتی طبق نظام عرضه تقاضا

کریمایی قایم مقام انجمن کارفرمایی پتروشیمی گفت: از ابتدای بهمن همه پتروشیمی ها ارز حاصل از صادرات خود را در مرکز مبادله عرضه می کنند. با این کار بانک ها از حالت واسطه خارج می شوند.

صاحب‌خبر -

بازار؛گروه آب و پتروشیمی: فریبرز کریمایی قایم مقام انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در گفتگو با بازار درباره جزییات نشست شب گذشته فعالان صنعت پتروشیمی با رییس کل بانک مرکزی گفت: طبق اعلام بانک مرکزی از ابتدای بهمن (شاید حتی زودتر) همه واحدهای پتروشیمی ها می توانند نسبت به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله اقدام کنند. با این کار همانند مدل بازار سرمایه خریدارها به صورت مستقیم ارز مورد نیاز خود را از فروشندگان که همان واحدهای پتروشیمی هستند، دریافت خواهند کرد.

طبق اعلام بانک مرکزی از ابتدای بهمن (شاید حتی زودتر) همه واحدهای پتروشیمی ها می توانند نسبت به عرضه ارز حاصل از صادرات خود در مرکز مبادله اقدام کنند. با این کار همانند مدل بازار سرمایه خریدارها به صورت مستقیم ارز مورد نیاز خود را از فروشندگان که همان واحدهای پتروشیمی هستند، دریافت خواهند کرد

او با اشاره به اینکه در حال حاضر اختلاف قیمت دلار دولتی و بازار آزاد کمتر شده است، اظهار داشت: هر چقدر قیمت ارز واقعی تر باشد رانت کمتری کمتری ایجاد خواهد شد و صادرکنندگان انگیزه بیشتری برای صادرات و بازگشت ارز به کشور خواهند داشت.

کریمایی با بیان اینکه خرید و فروش ارز حاصل از صادرات در بستر مرکز مبادله مورد تایید ما بوده و از مدت ها قبل به دنبال اجرای این روش بودیم ، گفت: با این کار بانک ها از حالت واسطه خارج شده و همانند بورس خواهند بود.

قایم مقام انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در پاسخ به این سوال که با اجرایی شدن شیوه جدید، مقدار عرضه ارز از سوی واحدهای پتروشیمی تا چه اندازه افزایش خواهد یافت، گفت: عملکرد واحدهای پتروشیمی در سال های گذشته کاملا شفاف و مشخص بوده و به اذعان مسئولین بانک مرکزی آنها شاگرد اول صادرات و بازگشت ارز به کشور بوده اند. پتروشیمی ها ارز حاصل از صادرات خود را به صورت تمام و کمال در عرضه می کردند و هیچ مشکلی در این جهت وجود نداشت. اما با اجرایی شدن این روش ارزهای حاصل از صادراتی که به دلیل غیر واقعی بودن ارز نیمایی به کشور بازگردانده نمی شد، وارد کشور خواهد شد و به نوعی ذخایر ارزی کشور شرایط بهتری را تجربه خواهد کرد.

با عرضه ارز در مرکز مبادله ارزهای حاصل از صادراتی که به دلیل غیر واقعی بودن ارز نیمایی به کشور بازگردانده نمی شد، وارد کشور خواهد شد و به نوعی ذخایر ارزی کشور شرایط بهتری را تجربه خواهد کرد

گفتنی است طبق گفته های سخنگوی مرکز مبادله ارزی، شرکت‌های پتروشیمی در سال گذشته ۸.۳ میلیارد دلار عرضه ارزی انجام دادند که در سال جاری به ۹.۳ میلیارد دلار رسیده که حاکی از افزایش ۱۲ درصدی عرضه از سوی این شرکت‌ها است.

گفتنی است شب گذشته محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی نشستی را با فعالین صنعت پتروشیمی در محل مرکز مبادله ارز و طلای ایران برگزار کرد. فرزین رییس کل بانک مرکزی در اینباره گفته که « ایجاد سامانه ارز تجاری (توافقی) ضمن اینکه قرار است به گونه‌ای کار کند که نه تنها اطمینان حاصل شود که نیازهای ارزی کشور در یک نظام کارا و مبتنی بر بازار، تامین می‌شود، عرضه کنندگان می‌توانند با عرضه خود نیازهای صنعت خود را تامین کنند و نرخ آن نیز باید به طوری باشد که هم به نفع عرضه کننده و هم به نفع متقاضی باشد و از طرف دیگر بستری فراهم می‌شود که واسطه‌های ارزی حذف شوند، بنابراین، هرآنچه که در این بازار وجود دارد یا باید برای عرضه کننده باشد یا برای متقیان خریدار ارز است.»

وی افزود: همه فعالان اقتصادی کشور با پیش‌بینی پذیر شدن نرخ ارز در بازار ارز تجاری که کشف نرخ در آن بر مبنای عرضه و تقاضا و توافق خواهد بود منتفع خواهند شد و در این بازار حجم معاملات روز به روز افزایش می‌یابد.