به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مجتبی یوسفی عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، درباره رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی گفت: حالا که امروز تصمیم حاکمیت بر رفع فیلترینگ است؛ به نظر میرسد زمان آن رسیده به مردم شفاف گفته شود چه کسانی فیلترشکن فروختهاند و چه منابع مالی در این سالها کسب کردهاند؟
به گزارش ایلنا، وی تاکید کرد: امروز باید کسانی که درآمدهای مالی آنچنانی از کنار فروختن فیلترشکن کسب کردند، به مردم معرفی شوند.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروز حاکمیت فیلترینگ را برداشته است، تاکید کرد: به مردم شفاف بگویند پشت چنین سواستفادهای چه کسانی و چه اشخاصی بودهاند؟
وی ادامه داد: البته ما از قبل هم درباره این اتفاق گفته بودیم که چه کسانی از این قِبل صاحب درآمدهای آنچنانی شدهاند اما زمان آن رسیده که با کسانی که از این نمد برای خودشان کلاهی درست کردند، فیلترشکن فروختند و درآمدها و سود آنچنانی کسب کردند، برخورد کنند.
یوسفی با بیان این که باید بپذیریم امروز فضای مجازی، فضای مجازی نیست و حقیقی است، یادآور شد: امروز کسب و کارهایی که در فضای وب، اینترنت و فضای مجازی وجود دارد از فضای حقیقی بیشتر شده و این یکی از واقعیتهایی است که باید بپذیریم.
وی با اشاره به این که همیشه گفتهام به جای خوب و زشتانگاری و دو قطبیسازی باید کار دقیق کرد، گفت: هر موضوعی یکسری محاسن و یکسری معایب دارد. تلاش کنیم از محاسن آن استفاده کنیم و معایب آن را کمرنگ یا بیاثر کنیم. امروز باید بپذیریم که فضای مجازی، فضای حقیقت است و بسیاری از کسب و کارها، بسیاری از مراودات علمی و اجتماعی به این فضا و بستر آمده و از این جهت باید به آن بپردازیم.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه ضمن فراهم کردن بسترهای اینترنت پرسرعت و امن و به نوعی امنیت اطلاعات و حریم شخصی افراد هم باید مورد توجه باشد، گفت: به همین دلایل مجلس یازدهم «قانون دوام» را مصوب کرد که به یک نوعی خلاصهاش توجه به امنیت اطلاعات افراد، شرکتها و برندها بود. چراکه امروز هیچکس نمیپذیرد که بگوییم موضوعی که نیاز مردم است را کاملاً نادیده بگیریم یا به نوعی بدون قانون رها کنیم.
این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: یکی از موضوعات این قانون این بود که مثلاً کسی در کسب و کارهای اینترنتی یک برندی را ثبت و کسب و کاری را ایجاد میکرد؛ یک شخص دیگری راحت آن را بدون آنکه حق مالکیت را رعایت کند به اسم خودش میزد و کپی رایت را رعایت نمیکرد، توجه داشته باشید این موضوع فقط در خصوص نرمافزارها نیست در بعضی از کسب و کارها هم وجود دارد. یا برخی اوقات به حریم شخصی و اطلاعات فردی برخیها دسترسی پیدا میکردند و مورد سوءاستفاده قرار میدادند. یا الان کلاهبرداریهایی که در فضای وب صورت میگیرد و مال افراد را میبردند، از همین رو به همین جهت برای حفظ اموال، دارایی، آبرو و اطلاعات شخصی مردم باید یک چارچوبی مشخص شود.
وی خاطرنشان کرد: هیچ جای دنیا نمیپذیرند چنین فضایی بدون چارچوب باشد؛ حال این چارچوب لزوماً به معنای حذف یا محدودیت است؟ خیر، ولی اینکه ما چارچوبی به جهت صیانت از مردم داشته باشیم، یک واقعیت و ضرورت است. یعنی اگر کسی به اطلاعات شخصی یک فرد دسترسی پیدا کند، یا کسی کلاهبرداری کند، چه کسی میپذیرد با او هیچ برخوردی نشود؟ قطعاً هیچ عقل سلیمی آن را نمیپذیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه من همیشه گفتهام ما نباید از موضوعات مرتبط با مولفههای روز عقب بیفتیم، ادامه داد: نمونه این عقب افتادن در بحث رمزارزها است، روزهای اول به رمزارزها نگاه سلبی شد و عملاً با نگاه جرمانگاری و حذف به آنها نگاه میکردند، اما یک ظرفیت بود که از آن عقب افتادیم. در صورتی که در وضع قوانین و ظرفیتها میشد در حوزه کسب و کارها از آن استفاده کرد.
وی افزود: وقتی عقب افتادیم، بیشتر روی جرمانگاری و محدود کردن رفتیم، چه اتفاقی افتاد؟ کار به سمت فضای غیررسمی و سوءاستفادهکنندگان و کلاهبرداران رفت بدون اینکه مجوز بگیرند هم منابع برق کشور را برخی از آنها استفاده کردند و هم اضافه بر آن باعث شد کلاهبرداری و پولشویی اتفاق بیفتد در صورتی که اگر این را مدون میکردیم از مواهبش استفاده میشد و برای مضراتش قانون تعریف و برخورد میشد و همین هم باید در حوزه امنیت اطلاعات اتفاق بیفتد.
یوسفی با اشاره به اینکه اینترنت پرسرعت و امن و در قابل دسترس باید در اختیار کاربران فضای مجازی باشد، گفت: در همه جای دنیا هم اینترنتی که در اختیار دانشآموزان و نوجوانان قرار میگیرد محدودتر است تا آن که در اختیار بزرگسالان قرار میگیرد؛ این یعنی چه؟ یعنی قانون. گفتم قانون به معنای محدودیت نیست و نظر شخصی من این است که فضای مجازی، فضای حقیقی کسب و کار است. باید به کسب و کارها درآمدها و ارتباطات امن و سریع اهمیت دهیم و از آن طرف از اموال و اطلاعات مردم در این فضا صیانت داشته باشیم و یا موضوعاتی که در ارتباط با فرهنگ ایرانی اسلامی است را برای آیندهسازان و نوجوانان این مملکت لحاظ کنیم و در دنیا هم همین است.
2727