به گزارش خبرنگار ایرنا، رقابتهای کشتی فرنگی بزرگسالان قهرمانی کشور و مرحله نخست انتخابی تیم ملی، گرامیداشت ۱۵هزار شهید استان، جمعه گذشته در سالن ۶ هزار نفری شهید سلیمانی شهر شیراز برگزار شد و در پایان تیم استان فارس به عنوان قهرمانی دست یافت.
مسابقاتی که همدانیها در هفت وزن حضور یافتند و در نهایت بهترین نتیجه ممکن توسط سروش رنجبر کاپیتان این تیم با قرار گرفتن در رتبه دهم وزن ۱۳۰ کیلوگرم کسب شد.
هر اندازه که کشتی آزاد همدان به نسبت ۲ دهه اخیر افت داشته است، کشتی فرنگی همدان که امید میرفت جان تازه بگیرد، ضربه فنی شد.
هر اندازه که کشتی آزاد همدان به نسبت ۲ دهه اخیر افت داشته است، کشتی فرنگی همدان که امید میرفت جان تازه بگیرد، ضربه فنی شد.کشتی فرنگی همدان سال قبل حضور تاریخ ساز در قهرمانی کشور داشت و محمدسروش رنجبر توانست با کسب مقام نخست این مسابقات جواز حضور در جام بینالمللی تختی را کسب کند و در همان جام هم به نشان طلا رسید.
اما امسال ورق برای تداوم موفقیت کشتی فرنگی همدان برگشت و حتی محمدسروش رنجبر نتوانست از عنوان قهرمانی دوره گذشته خود دفاع کند.
رنجبر از تاریخسازی تا حذف زودهنگام
قرعه سخت رنجبر در مسابقات امسال و رویارویی با ابوالفضل فتحی نایب قهرمان کشتی فرنگی جوانان جهان و قهرمان آسیا باعث شد تا او نتواند در مسیر قهرمانی قرار بگیرد.
کشتیگیری که سال قبل هم در قهرمانی کشور و هم جام بینالمللی تختی به نشان طلا رسید و نخستین کشتی گیر همدانی در رشته فرنگی لقب گرفت که این ۲ افتخار را کسب کرد اما امسال وداع تلخ و زودهنگام داشت تا نتواند سهمیه جام تختی را به دست آورد.
هر چند به گفته رضا مرادی مربی تیم کشتی فرنگی همدان اعزامی به مسابقات قهرمانی کشور، سروش رنجبر کشتی طبیعی خود را نگرفت وگرنه میتوانست یک شگفتی را رقم بزند.
این مربی کشتی فرنگی همدان اضافه کرد: محمدسروش رنجبر به خودش باخت، او میتوانست فتحی را شکست بدهد اما از فرصتها استفاده نکرد و حذف شد.
وی اضافه کرد: رنجبر در تایم نخست با فتحی به لحاظ امتیاز برابر بود اما در تایم دوم حریف شیرازی که حمایت تماشاگران را همراه داشت، از فرصتها بهتر استفاده کرد و برد.
وی ادامه داد: رنجبر تنها امید کشتی فرنگی همدان در این دوره از مسابقات بود که در نهایت دهم شد و حریف او فتحی نیز بر سکوی دوم مسابقات قرار گرفت.
مرادی خاطرنشان کرد: ما در سه وزن ۸۲، ۸۷ و ۹۷ کیلوگرم به دلیل بالا بودن سن کشتی گیران و نداشتن پایان خدمت، نماینده نداشتیم و سایر کشتی گیران هم تلاش خود را کردند اما کارساز نبود.
فرنگی همدان زیردوخم ناکامی
مربی کشتی فرنگی همدان ادامه داد: باید پذیرفت که داشتههای کشتی ما در این رشته همین است و نمیتوان انتظار بالایی داشت.
مرادی افزود: در قهرمانی کشور همه نفرات اعزامی تلاش خود را کردند اما حریفان قدرتمندی در مسابقات حضور داشتند که در نهایت برد با آنها بود.
وی اضافه کرد: چرایی اینکه سالهای قبل کشتی فرنگی چرا موفق نبوده، به مسایل مختلف باز میگردد و مهمترین آن گرایش مربیان به کشتی آزاد است.
چرایی اینکه سالهای قبل کشتی فرنگی چرا موفق نبوده، به مسایل مختلف باز میگردد و مهمترین آن گرایش مربیان به کشتی آزاد است.
مرادی خاطرنشان کرد: هم اکنون برخی از مربیان پول و درآمدزایی را اولویت قرار میدهند و قهرمانان ما بیشتر در جرگه مربیگری دنبال درآمد هستند.
وی بیان کرد: تبلیغ همین قهرمانان کشتی برای رشته آزاد سبب شده تا گرایشها به این سمت بیشتر باشد و کشتی فرنگی در مظلومیت قرار بگیرد.
وی افزود: از دهه ۷۰ تاکنون در ورزش کشتی فعالیت دارم و شاگردان خوبی را پرورش دادهام که عنوان دار بودند اما به این جهت که توجهی به کشتی فرنگی نشد، از این ورزش کنار رفتند.
مدارس منبع استعدادها
مرادی با بیان اینکه کشتی فرنگی نیاز به استعدادیابی دارد، گفت: به نظرم مدارس بهترین فضا برای شناسایی نخبههای این ورزش برای پرورش و شکوفایی است.
مربی کشتی فرنگی همدان ادامه داد: روزگاری مسابقات کشتی مدارس همدان همچون مدرسه علویان مملو از کشتی گیر ثبت نام شده بود و مشتاقان پرشماری داشت اما اکنون آموزشگاهها و سالنهای کشتی مدارس چه وضعیتی دارند؟
وی افزود: استعدادیابی در مدارس باید رونق بگیرد، کشتی فرنگی میتواند همانند آزاد چهرههای شاخص را بسازد و به عرصه قهرمانی معرفی کند.
استعدادیابی در مدارس باید رونق بگیرد، کشتی فرنگی میتواند همانند آزاد چهرههای شاخص را بسازد و به عرصه قهرمانی معرفی کند.
مرادی خاطرنشان کرد: البته هیات کشتی استان همدان فصل جدیدی از حمایتها را شروع کرده اما نیاز است آموزش و پرورش نیز همکاری لازم را داشته باشد.
وی اطمینان داد: در صورت حمایتهای همه جانبه میتوانیم در آیندهای نزدیک قهرمانان مستعدی را در عرصه ملی و حتی فراملی پرورش و شکوفا کنیم.
شهرهای شمالی مستعد کشتی فرنگی
پیشکسوت کشتی همدان نیز در این باره میگوید: در ماههای اخیر شاهد شروع بکار رسمی کشتی فرنگی در شهرهای شمالی استان همدان بودهایم که بارقههای امید را در این ورزش زنده کرده است.
محمد فتحی افزود: شهرستانهای فامنین، رزن، کبودرآهنگ، همدان و حتی تویسرکان در کشتی فرنگی فعالیت گستردهای را شروع کردهاند و معتقدم اگر این مسیر ادامه یابد، چه بسا ظرف سه چهار سال آتی شاهد درخشش استعدادهای این شهرستانها در عرصه ملی خواهیم بود.
وی اضافه کرد: پیشنهاد میدهم هیات کشتی منطقه شمال همدان را آزمونه(پایلوت) کشتی فرنگی کند و توجه به این رشته در این شهرستانها بیشتر شود.
فتحی خاطرنشان کرد: دوره جدید ریاست هیات کشتی همدان شروع امیدوارکنندهای را در رشته فرنگی آغاز کرده و مسابقات هفته اخیر که در رده سنی نوجوانان و جوانان فرنگی کار به میزبانی کبودرآهنگ برگزار شد، نشان از هدفمند شدن هیات در رشد و پیشرفت این ورزش دارد.
وی افزود: در مسابقات انتخابی جوانان و نوجوانان فرنگی استان همدان به میزبانی کبودرآهنگ شاهد استعدادهای خوبی بودم ضمن اینکه فنونی بکار رفت که در سالهای اخیر در مسابقات استانی مشاهده نکردم.
این مربی و صاحب نظر کشتی فرنگی همدان خاطرنشان کرد: در شهر همدان نیز کلاس کشتی زیر نظر مربیانی همچون حمزه صفره و مهران محسنی قهرمان سابق کشور و از بهترین مربیان این رشته شروع بکار کرده و اقدامی بسیار شایسته است.
وی افزود: ما در گذشته قهرمانانی همچون مهران محسنی را داشتیم که مدال آوران حال حاضر المپیک و جهانی را شکست داده بود و اگر دچار آسیب دیدگی شدید از ناحیه کتف نمیشد، چه بسا اکنون به جای آنها در میادین جهانی و المپیک افتخار کسب میکرد.
در گذشته قهرمانانی همچون مهران محسنی را داشتیم که مدال آوران حال حاضر المپیک و جهانی را شکست داده بود و اگر دچار آسیب دیدگی شدید از ناحیه کتف نمیشد، چه بسا اکنون به جای آنها در میادین جهانی و المپیک افتخار کسب میکرد.
فتحی یادآور شد: کشتی فرنگی استان همدان را با توجه به ظرفیتهای شهرهای شمالی، میتوان قوی کرد و همچون کشتی آزاد کارنامه درخشان را در آن دید.
دلگرم کشتی فرنگی شدم
قهرمان سابق کشور و مربی کشتی فرنگی همدان نیز گفت: توجه هیات به کشتی فرنگی و واگذاری سانس به این رشته باعث شد تا با دلگرمی برای آموزش استعدادها به روی تشک بازگردم.
مهران محسنی افزود: کشتی فرنگی در این استان طی دهههای گذشته مظلوم واقع شد و نیازمند توجه بیشتر است چراکه حق کشتی فرنگی همدان نیست که این چنین مورد کم توجهی قرار بگیرد و باعث سرخوردگی و بیانگیزگی کشتی گیران فرنگی شود.
وی اضافه کرد: کشتی فرنگی نیازمند برنامهریزی مناسب و حمایتهای لازم مالی است و انتظار میرود همانند کشتی آزاد مورد توجه قرار بگیرد.
محسنی برگزاری مسابقات متعدد را یکی از نیازهای اصلی کشتی گیران فرنگی دانست و گفت: وقتی کشتیگیری در طول سال چندین مسابقه برگزار کند، هم به لحاظ آمادگی و هم تجربه به شرایط بسیار خوبی دست خواهد یافت و البته دوره جدید هیات کشتی به این موضوع توجه شده است.
مربی کشتی فرنگی همدان ادامه داد: کشتی فرنگی همدان هر چند بهاندازه جمعیت کشتی آزاد نیست اما میتوان با برگزاری تورنمنتهای چند جانبه حتی با استانهای همجوار، به رشد و پیشرفت این رشته کمک کرد و یکی از دلایل اصلی در اینکه علاقهمند به این ورزش کمتر بوده، کم توجهی در برگزاری مسابقات است.
کشتی فرنگی همدان هر چند بهاندازه جمعیت کشتی آزاد نیست اما میتوان با برگزاری تورنمنتهای چند جانبه حتی با استانهای همجوار، به رشد و پیشرفت این رشته کمک کرد و یکی از دلایل اصلی در اینکه علاقهمند به این ورزش کمتر بوده، کم توجهی در برگزاری مسابقات است.
وی با گلایهمندی از دورههای گذشته هیات کشتی همدان در توجه نه چندان مناسب به کشتی فرنگی ابراز امیدواری کرد در دوره جدید ریاست کشتی استان همدان شاهد حل این مشکل باشیم.
محسنی بیان کرد: کشتی فرنگی همانند آزاد نیاز به توجه همه جانبه دارد و با برنامهریزی لازم میتوانیم استعدادهای این رشته را شناسایی و پرورش دهیم.
وی فعال شدن کشتی فرنگی در شهرهای فامنین، رزن، تویسرکان، کبودرآهنگ و همدان را اقدامی امیدوارکننده دانست و افزود: هیات کشتی در سوق دادن کشتی گیران به سمت فرنگی باید برنامهریزی هدفمند و فرهنگسازی لازم را داشته باشد.
وی افزود: خوشبختانه هیات کشتی شهرستان همدان برای کشتی فرنگی نیز کلاس تمرین اختصاص داده است و در تلاش برای افزایش تعداد شرکت کنندگان در ردههای سنی پایه هستیم.