همشهری آنلاین _ فتانه احدی: ۱۲ روز پیش بود که ناخدای یک قایق صیادی تصمیم گرفت با برادر و پسردایی ۱۳و ۱۴ سالهاش برای صید ماهی راهی دریا شود.
آنها از اسکله تالاب آذینی در شهرستان سیریک به راهی افتادند و وارد آبهای خلیج فارس شدند. ساعاتی بعد وقتی به نزدیکی جاسک رسیدند، تور ماهیگیری خود را به دریا انداختند و سرگرم ماهیگیری شدند که ناگهان همه چیز عوض شد.
دریا که تا آن لحظه آرام و معمولی بود ناگهان مواج شد و موجها هر لحظه بلند و بلندتر میشدند.
ناخدای جوان تجربه ماهیگری در شرایط بد جوی را هم داشت اما آن روز شرایط با همه روزهای که او تجربه کرده بود، فرق داشت. وقتی یکی از موجهای بلند به دیواره قایق کوبید، ناخدا امین به داخل دریا پرت شد و دیگر خبری از او نشد.
لحظات وحشت
همراهان جوان ناخدا، ۲ نوجوان به نامهای امیر محمد و محمد بودند. آنها که نخستین تجربه صیادیشان را پشت سر میگذاشتند، با دیدن لحظه سقوط ناخدا به دریا شوکه شدند. ۲ پسر نوجوان هر چه اطراف قایق را جستوجو کردند، اثری از ناخدا امین نبود. شرایط جوی هر لحظه بدتر میشد و حالا ترس از گمشدن در دریا و غرق شدن قایق، به وحشت دو پسر نوجوان افزود بود.
سرگردان در دریا
علی شمس پسرخاله ناخدا امین در گفت و گو با همشهری میگوید: امین تجربه زیادی در صیادی داشت. او ناخدا بود و بارها شرایط بد جوی را هم تجربه کرده بود اما این بار شرایط متفاوت بود.
او ادامه میدهد: روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه بود که امین به همراه دو پسرخاله نوجوانش به دریا زدند.
وقتی به محدودهای رسیدند که محل ماهیگیری بود، تورشان را به دریا انداختند و منتظر ماندند. در همان لحظه بود که امین متوجه شد طناب تور پیج خورده است. برای همین به گوشهای از قایق رفت تا پیچ طناب را باز کند. در این هنگام موج بلندی به قایق برخورد کرد و امین تعادلش را از دست داد و به داخل اب افتاد.
شمس ادامه میدهد: ۲ پسر نوجوانی که همراه امین بودند، وحشتزده، منتظر ماندند که شاید امین خودش را سطح آب برساند. اما هر چه انتظار کشیدند، خبری از او نشد. آنها اطلاعات زیادی از دریانوردی نداشتند و وقتی دیدند هوا بدتر میشود و به غروب نزدیک میشوند، تصمیم گرفتند به ساحل برگردند.
پیشروی خلاف جهت
دو پسر نوجوان شروع به راندن قایق کردند. غافل از اینکه در جهتیابی دچار اشتباه شده و خلاف مسیر ساحل در حال پیشروی هستند.
شمش میگوید: آنها به قدری پیش رفتند که در مقابلشان کشتیهای بزرگ را دیدند. آنجا بود که متوجه شدند راه را اشتباه آمدهاند. بنابراین دور زدند و آنقدر راندند تا از دور کوههای سیریک را دیدند. وقتی فهمیدند به سوی ساحل سیریک در راهند، به راهشان ادامه دادند تا اینکه در نیمههای شب به ساحل رسیدند. آنها با نگرانی و ترس ماجرا را برای صیادان تعریف کردند و به این ترتیب عملیات جستوجو برای پیدا کردن ناخدا امین شروع شد.
جستوجو با دهها شناور
در روز نخست جستوجو، صیادان با ۳ قایق و شناور به محلی رفتند که ناخدا امین به دریا افتاده بود. تورها هنوز همانجا بودند. اما اثری از ناخدا نبود.
علی تاجیفیروز پسردایی ناخدای گمشده میگوید: این جست و جو ها در روزهای بعد هم بارها تکرار شد. این بار اما حدود ۴۰ قایق و شناور وارد ماجرا شدند و در همه این روزها به دنبال ناخدا امین بودند. آنها حتی تا آبهای عمان و دبی نیز پیش رفتند تا شاید اثری از ناخدا پیدا کنند اما هنوز اثری از او پیدا نشده است.
او ادامه میدهد: در این روزها اعضای خانواده امین و صیادان محلی چندین بار دل به دریا زدهاند اما هر بار بی نتیجه برگشته اند. امین به دریا و همه قوانینش آشنا بود و امکان ندارد که او در دریا بیفتد و نتواند خود را نجات دهد.
به همین دلیل احتمال میدهیم که او هنگام سقوط به دریا سرش به جایی خورده و بیهوش شده و به عمق دریا رفته است. ما تمام مناطقی که فکر میکردیم جریان آب، امین را به آن سو برده باشد، گشتهایم، اما پیکرش را پیدا نکردیم.
شاید پیکرش در زیر آب به چیزی گیر کرده اما عمق آب ۷۸ متر است و فقط غواصان حرفهای میتوانند به این عمق بروند.
شاید اگر غواصان هم به تیم جستوجو اضافه میشدند میتوانستیم او را پیدا کنیم. با این حال دست از تلاش برنداشتهایم و در جست و جوی امین هستیم تا بتوانیم پیدایش کنیم.