به گزارش سینماپرس، یعقوب سلیمانی عصر یکشنبه-۹ دی ماه- در سومین «شب موسیقی و سرود ایثار» که در تالار سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدا و حماسه ۹ دی اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس، همیشه حزن و اندوه نبوده است، رزمندگانی که ذوق شعر و سرود داشتند به خصوص با زبان محلی در خطوط پدافندی و آفندی، در بدترین شرایط رجزخوانی میکردند، شعر و سرود میخواندند، زمزمه میکردند و حال و روحیه ما را تغییر داده و تقویت میکردند.
وی گفت: در آن روزگار در کنار همه سختی و مصائب نشاط وجود داشت. رزمندگان در مناسبتهای مختلف با همین موسیقیها و شعرها آثاری را اجرا میکردند که برای ما دربرگیرنده نشاط و شادابی بود.
سلیمانی افزود: از بدو پیروزی انقلاب اسلامی موسیقی و هنر نقش کارساز و اثرگذاری داشته است و امروز میبینیم علیرغم بعضی از نامهربانیها، بیعدالتیها، قانون شکنیها، مشکلات، حیلهها و مکرهای دشمنان اسلام و انقلاب در عرصههای مختلف، انقلاب و نظام ما به برکت حماسه ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی ماندگاری پیدا کرده است.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران تاکید کرد: در حوزه ترویج سرود، شعر و موسیقی باید بیشتر تلاش شود اگر بنیاد شهید امروز تلاش میکند که در کنار سایر نهادها، در این بخش برنامه داشته باشد و اثرگذار باشد به واسطه همین فرهنگ است، سرود یک سکوی طلایی برای انتقال پیام است، انتقال پیام ایثار و شهادت با سرود و موسیقی معنادارتر میشود و غنا و محتوای بیشتری پیدا میکند، به دلیل اینکه آغشته به فداکاری و ایثار است که از صدر اسلام وجود داشته، تحقق پیدا کرده است. امروزه موسیقی و سرود روایتگر زیباییهای اندیشه و عمل انسانهای مجاهد است.
وی اظهار کرد: بنیاد شهید نگاه عمیق و سیاست جدیدی برای انتقال مفاهیم ایثار و شهادت به واسطه هنر دارد، بحث موسیقی، شعر، سرود و داستان در این حوزه بسیار میتواند اثرگذار باشد و از نظرات اهالی فرهنگ و هنر با نگاه بازتر و وسیعتر در راستای تحقق این کار بزرگ و اثرگذار بهرهمند خواهیم شد.
سلیمانی بیان کرد: موسیقی یک رسانه اثرگذار در انتقال پیام است و موجب تقویب روحیه و نشاط میشود و سلحشوری و ایستادگی به دنبال دارد. رهبر معظم انقلاب هم درباره هنر میفرمایند که در زمینه هنر به کم قانع نشوید، عالیترین را بخواهید و بهترین را بسازید، در سیاستهای جدید معاونت فرهنگی و آموزشی تمرکززدایی را اجرایی کرده و کارها را به استانها واگذار کردهایم که با انگیزه هم کارها را پیش میبرند و سومین «شب موسیقی و سرود ایثار» نیز به همت اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران برگزار شد.
هنرمندان مجاهدان فی سبیل الله هستند
محمد کرم اللهی معاون امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این آیین گفت: امروز به افتخار شهدا گردهم آمدیم، آنان که عاشقانه گذاشتند و رفتند، دیدند و دل نبستند و در کرانهای بسیار وسیع و شریف عزیزترین داشته خود یعنی جان، بزرگترین سرمایه، هستی خویش را در طبق اخلاص گذاشتند و عاشقانه به معبود بخشیدند.
وی افزود: راهی که اتصال آن، اتصال عابد و معبود است، نقطهای که سمای جان است و برترین تابلو در منظومه هستی، لحظه وصل عابد و معبود است. شیرینی شهد شهادت بر کام سبز شهیدی عاشقانه با حلاوت و شیرین، مینشیند و شهادت خلق میشود.
کرم اللهی بیان کرد: وقتی شهادت خلق میشود خود ستاره و چراغ میشود و این گونه است که مولا و مقتدای ما شهدا و خانوادههای آنان را چشم و چراغ این کشور میدیدند، به این دلیل که چراغداران هستی و امروز ما در این دهلیزهای تاریک بدفهمی هستند. اینجاست که هر شهید ستاره میشود و با این ستارهها راه گم نمیشود.
معاون امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: این ستاره را چه کسی روایت میکند؟ هنر و هنرمندان و اهالی فرهنگ آنان را میشناسانند، هنرمندان مجاهدان فی سبیل الله هستند، رسالتشان را میبینند، میشناسند و عمل میکنند، آنان ما را به سمت نور، حقیقت هستی و محضر خدا هدایت میکنند.
کرم اللهی اظهارداشت: این هنرمندان کم از شهیدان ندارند چون آنچه شهید دارد، آنان باید امانتدارانه، درست و منطقی روایت کنند تا حقیقت شهید برای ما نمایان شود. این گونه هنر ارج، قرب و منزلت پیدا میکند. اینجاست که هنر و فرهنگ در صدر قرار میگیرد و هنرمند جایگاه پیدا میکند. این یک نعمت الهی است که میتواند برای هنرمند نسبت داده شود.
تولید ۲۳ اثر موسیقایی با موضوع ایثار و شهادت
غلامحسین نصرالله مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران نیز در این آیین ضمن خیرمقدم به خانواده معظم شهدا و گرامیداشت یاد آنان اظهارداشت: ۹ دی را گرامی میداریم، روزی که رهبر معظم انقلاب درباره آن فرمودند که در ۹ دی پدیده بینظیری در انقلاب اسلامی رقم خورد و بصیرت بهنگام حضور مردم یک یوم الله ساخت و روز ۹ دی را برای ما ماندگار کرد.
وی با اشاره به اهمیت هنر گفت: هر ملتی که بخواهد ماندگار شود باید از هنر بهره ببرد و هر کسی که سخنش را با هنر بیان کرده، آن سخن در تاریخ ماندگار شده است، رهبر معظم انقلاب نیز همیشه میفرمایند دفاع مقدس گنجینهای است که باید سالهای سال از آن بهرهبرداری شود، میتوان با رمان، شعر، داستان، فیلم، پویانمایی و اسباببازی مفاهیم و رویدادهای دفاع مقدس را بازنمایی و ماندگار کرد.
نصرالله افزود: رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای شورای انقلاب فرهنگی فرمودند؛ هر کاری که پیوست فرهنگی نداشته باشد، محکوم به نابودی است، مگر اینکه پیوست فرهنگی داشته باشد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستانهای استان تهران با اشاره به سخنان امام خمینی (ره) درباره موسیقی اظهارداشت: ایشان فرمودند که موسیقی تلفیقی از دانش و اندیشه است و حنجره انسان بالاترین فطرت خدادادی است که به ما عطا کرده است و بعد سازهایی که انسانهای مینوازند، باید افرادی که اهل خرد و دانش هستند برای موسیقی کاری بکنند تا ماندگار شود. رهبر معظم انقلاب نیز فرمایشاتی درباره موسیقی متفکر مطرح کردند.
نصرالله گفت: در این راستا، اداره کل بنیاد شهید و امور ایثاگران شهرستانهای استان تهران امسال چهار آلبوم سرود تولید کرده است که هر کدام شامل ۹ قطعه است، همچنین این نهاد ۱۵ قطعه موسیقی و چهار نماهنگ تولید کرده که یکی از آنها به نام «شهید جمهور» با موضوع شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی بارها از رسانه ملی پخش شده است. امیدواریم بتوانیم خدمتگزار و میزبان خوبی برای خانوادههای معظم شهدا باشیم و افتخار ماست که نوکری این خانوادهها را داشته باشیم.
رونمایی از آثار موسیقایی و تجلیل از مفاخر موسیقی ایثار
در این آیین از هنرمندان فعال عرصه موسیقی ایثار و شهادت تجلیل شد؛ در این بخش از عبدالجبار کاکایی شاعر و ترانه سرای آلبوم «از ایران نگذشتیم»، مصطفی محدثی خراسانی شاعر آلبوم «از ایران نگذشتیم»، میلاد عرفان پور شاعر آلبوم «مژده یوسف»، امیرحسین سمیعی آهنگساز آلبوم «از ایران نگذشتیم»، امیرسهیل سرافرازی آهنگساز آلبوم «سه گانه شهدا»، بامداد فلاحتی خواننده آلبوم «از ایران نگذشتیم»، احمد رمضی آهنگساز آلبوم «مژده یوسف»، حسین علیشاپور خواننده آلبوم «از ایران نگذشتیم»، سبحان منکشف خواننده نوجوان آلبوم «مژده یوسف» تجلیل شد.
اجرای قطعه موسیقی «شهید من» با شعری از امیر شفیعی، آهنگسازی میلاد آقایی و خوانندگی هادی فیضآبادی با همراهی ارکستر سازهای زهی، اجرای قطعه «مثل عشق» با شعری از عبدالجبار کاکایی، آهنگسازی فرزانه محمدنژاد، خوانندگی حسین علیشاپور، رونمایی از آلبومهای سرود «علمداران خورشید- سنگر ایران- مردان خدا-مژده یوسف»، رونمایی از آلبوم «از ایران نگذشتیم» با خوانندگی محمد معتمدی، حسین علیشاپور، وحید تاج، بامداد فلاحتی، عزیز لطفی، سیدرسول آل احمد، پخش نماهنگ «ایران ما»، اجرای قطعه سرود «یاران ما» از آلبوم «مژده یوسف» با شعری از میلاد عرفانپور، آهنگسازی مصطفی منتظری توسط گروه سرود راحیل، پخش چند نماهنگ با موضوعهای مختلف حوزه شهادت، ایثار و شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی از دیگر بخشهای این مراسم بود که اجرای آن برعهده عبدالله روا (فرزند شهید) بود.
همچنین در این آیین از پوستر سومین جشنواره ملی موسیقی «نوای مهر» که اسفندماه امسال برگزار میشود، رونمایی شد.