حمید امیدوار در گفت و گو با ایسنا درباره ضرورت بازچرخانی پساب صنعتی اظهار کرد: با توجه به اینکه حدود سه هزار واحد صنعتی در استان البرز در حال فعالیت هستند، طبیعتاً موضوع پساب چه در شهرکهای صنعتی و چه واحدهای صنعتی مستقل حائز اهمیت است.
وی افزود: پساب صنعتی از دو بعد حائز اهمیت است، یکی از بعد باز چرخانی پساب به منظور استفاده مجدد و دیگری هم از نظر حفظ محیط زیست و اینکه از رهاسازی پساب در طبیعت جلوگیری شده تا عناصر مضر موجود در آن باعث ایجاد آلودگی محیط زیستی نشود.
امیدوار ادامه داد: از طرفی یک موضوع مهم دیگر در مورد پساب صنعتی این است که با بازیافت عناصر مضر آن میتوانیم بهره مفیدی از این پساب داشته باشیم. با توجه به اینکه بحث کمبود آب یکی از مشکلات کشور است یکی از راههای رفع کمبود آب صنایع این است که با فرایندهایی این آب مجدد قابل استفاده شود و در عین حال از رها سازی آن در طبیعت و آسیب به محیط زیست جلوگیری کنیم.
رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی با بیان اینکه اجرای تصفیه پساب صنعتی باعث تولید ثروت و اشتغال میشود، بیان کرد: مدیریت پساب صنعتی نیازمند یک مدیریت جامع در سطح استان، کشور و نیز الزام صنایع به باز چرخانی آب و استفاده مجدد از پساب برای مصرف دوباره در خود این صنایع است. این مدیریت جامع باید در سطح استان از طرف سازمان محیط زیست و استانداری در قالب پیوست زیست محیطی تنظیم و اجرا شود.
وی مطرح کرد: در این زمینه پژوهشکده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی این آمادگی را دارد که به نوعی نقشه پساب صنعتی استان و نیز پیوست بازیابی و مهار پساب صنعتی را تهیه کند.
امیدوار با اشاره به طرحهای در حال اجرا گفت: با شهرک صنعتی اشتهارد یک کار منسجمی در حوزه مدیریت پساب انجام و در آن از ظرفیتهای پژوهشکده انرژی و محیط زیست این پژوهشگاه استفاده شده است.
وی یادآور شد: اما اگر بتوان این طرحها و مطالعات را در اِشل بزرگتری در قالب یک پیوست محیط زیستی و در حوزه پساب صنعتی استان استفاده کرد و به سایر شهرکهای صنعتی هم تعمیم داد، اقدامات موثری محقق خواهد شد که نتایج خوبی هم به دنبال خواهد داشت.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر این چنانچه برای مهار پساب الزام صنایع به باز چرخانی و مدیریت جامع آن در قالب یک مرکز هوشمند وجود داشته باشد، به نظر میرسد که عملکرد بهتری درخصوص مطالعات و اجرای طرحهای آن میتواند اتفاق بیافتد.
امیدوار افزود: در این زمینه هم پژوهشکده مواد و انرژی اعلام آمادگی میکند، چون به یک مرکز هوشمند فرآوری پساب در سطح استان به مرکزیت یکی از پژوهشگاههای ملی مثل پژوهشگاه مواد و انرژی نیاز داریم. این مرکز هوشمند میتواند با حمایت مادی و معنوی مسئولان استان ایجاد شود و در زمینه آب مصرفی صنایع یک مدیریت جامع داشته و به استفاده بهینه از آب هم کمک کند.
عضو هیأت مدیره دانشگاه امیر کبیر گفت: اگر شرکت شهرکهای صنعتی در زمینه مدیریت پساب راهبری کرده و مدیریت پساب شهرکهای صنعتی را به صورت متمرکز انجام دهد، خیلی بهتر است تا اینکه محققین ما به طور خاص با شرکتهای خاص مواجه شوند و در این زمینه کار کنند.
انتهای پیام