شناسهٔ خبر: 70540034 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

وزیر میراث‌ فرهنگی:

برنامه دولت چهاردهم حمایت از صنعت گردشگری است

وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: برنامه و اراده دولت و شخص رئیس‌جمهور و سایر ارکان‌ نظام از جمله مجلس و قوه‌قضائیه برداشتن موانع از سر راه گردشگری است.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از اداره کل روابط‌عمومی و اطلاع رسانی، سیدرضا صالحی امیری در همایشی که با حضور فعالان حوزه گردشگری و جمعی از مدیران شرکت‌های مسافرتی و جهانگردی و مدیران بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی اظهار کرد: مجموعه آژانس‌ها، دفاتر و سایر بخش‌ها و مجموعه‌های وابسته گردشگری، موتور محرکه این صنعت در ایران هستند و نمی‌توان توسعه گردشگری را بدون آن‌ها در نظر گرفت. رسالت دولت حمایت از این مجموعه‌ها است.

وی افزود: از روزمرگی در حوزه گردشگری باید خارج شد و مجموعه عناصری که امروز مانع حرکت قطار بزرگ گردشگری هستند، شناسایی و برطرف شود.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: در دولت به‌صورت مستمر درباره مسائل حوزه گردشگری صحبت و رایزنی‌های لازم در حال انجام است و در جلسات مختلف موضوعات به‌صورت تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرد. از یاس و ناامیدی پرهیز کنیم و باید به صورت جدی به فکر جذب گردشگر باشیم.

صالحی امیری یکی از اقدامات مهم در این زمینه را شناسایی حوزه‌های مختلف برای جذب گردشگر از کشورهای مختلف خواند و عنوان کرد: در قدم اول کشورهای حوزه تمدنی نوروز در اولویت قرار گرفتند و سپس به بررسی ظرفیت سایر حوزه‌ها پرداختیم و با مسئولان کشورهای مختلف در این خصوص مذاکرات و توافقات انجام شده است و این اقدامات به صورت پیوسته ادامه دارد.

وی در ادامه گفت: پرواز عربستان به مقصد مشهد آغاز شده است و ریاض درخواست افزایش پروازها را دارد؛ در آینده نیز بنا داریم شرایط را برای حضور گردشگران سایر کشورها از جمله بحرین و کویت فراهم کنیم.

صالحی امیری در بخش دیگری از سخنان خود گفت: حضور گردشگران خارجی زمینه‌ساز رونق اقتصادی بوده و بستر تحقق سایر مؤلفه‌های توسعه‌ای نیز از جمله ایجاد اشتغال را فراهم می‌کند و موجب رضایتمندی مردم و فعالان این حوزه خواهد شد. اراده دولت، شخص رئیس‌جمهور و سایر ارکان نظام از جمله مجلس و قوه‌قضاییه برداشتن موانع از سر راه فعالان گردشگری است.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ایران در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: ایران جایگاه ارزشمندی در حوزه میراث فرهنگی و آثار تاریخی و تمدنی و هویتی دارد. ایران سرزمین رازها و رمزها است و ما گنجینه‌های فراوان تاریخی داریم‌. به‌عنوان‌مثال منطقه تاریخی جیرفت تنها نمونه‌ای از گنجینه ارزشمند تاریخی ایران است؛ ما باید با استفاده از ابزارهای جدید و نوآورانه، این ظرفیت‌ها و ارزش‌های برجسته کشور را به تمام دنیا معرفی کنیم و با پدیده ایران‌هراسی مقابله کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با بیان اینکه در مجموع در کل کشور حدود ۲۷۰۰ پروژه با سرمایه‌گذاری ۵۷۰ هزار میلیارد تومان وجود دارد، افزود: از این تعداد ۵۵۰ پروژه مربوط به هتل است و بنا داریم سالانه ۱۰۰ هتل را در کشور افتتاح کنیم، همچنین مقرر شده است تا تسهیلاتی در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گیرد.

صالحی امیری اظهار داشت: تمام بخش‌های حوزه گردشگری برای ما دارای اهمیت است و از همه آن‌ها حمایت خواهیم کرد؛ اعتقاد ما این است که آژانس‌های گردشگری همچون نخ تسبیح تمام ارکان صنعت گردشگری را به یکدیگر وصل می‌کنند.