شهرداری تهران در راستای کاهش آلودگی هوای پایتخت، اقدام به برقیسازی بخشی از ناوگان حملونقل عمومی کرده است. در سفر سال گذشته به چین، علاوه بر نهایی کردن خرید ۶۳۰ واگن مترو از محل تعهدات وزارت کشور، ثبت سفارش بیش از ۲۷ هزار تاکسی برقی و حدود ۲۰۰۰ اتوبوس برقی برای تهران انجام شد. تاکسیها بهدلیل آنکه مالکیت خودرو متعلق به رانندگان است، شبهحملونقل عمومی محسوب میشوند. به همین دلیل، شهرداری تهران برای ترغیب رانندگان به خرید تاکسیهای برقی، مشوقهای مختلفی در نظر گرفته است.
شهردار تهران یکی از روشهای مهم حمایت از رانندگان تاکسی را اجرای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر میداند. طبق این قانون، دولت موظف است به ازای صرفهجویی در مصرف سوخت ناشی از برقیسازی، مبالغی را به سازمانهای مربوطه پرداخت کند. در این خصوص، شهرداری تهران بر اجرای پیشینی این ماده تأکید دارد، به این معنا که پرداخت اعتبارات مالی باید قبل از واگذاری تاکسیهای برقی صورت گیرد، در حالی که دولت بر تأمین اعتبار پس از برقیسازی و صرفهجویی در مصرف سوخت تأکید دارد.
علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت حمایت دولت از حملونقل عمومی تهران و تحقق ماده ۱۲، گفت: دولت از طریق دو مجموعه مرتبط، یکی در وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگری ناظر بر بانک شهر، در حال سرمایهگذاری است تا وامهای صفر درصدی به رانندگان خودروهای برقی ارائه دهد. همچنین قرار است خودروهای برقی با توجه به نیازهای خاص تهران برای تردد در این شهر در نظر گرفته شوند.
وی ادامه داد: مقرر شده است مبلغی بهعنوان کمک به رانندگان خودروهای برقی تخصیص یابد و رانندگان از تسهیلات صفر درصد بهرهمند شوند. بازپرداخت این وامها از ماهیانه حدود ۸ میلیون تومان آغاز خواهد شد. این شرایط فرصتی جدید برای رانندگان فراهم میآورد، چرا که خودروهای برقی با توجه به کیفیت و ویژگیهای خاص خود، شرایط بهتری را فراهم میکنند.
زاکانی در پایان افزود: در خصوص تسویه حساب برای پرداخت وامهای صفر درصدی، دولت بهطور دورهای هر سه ماه یکبار با بانک و مجموعههای مربوطه تسویه حساب خواهد کرد.
∎