باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - در حالی که فوتبال ارامنه در گذشته جایگاه خوبی در فوتبال کشورمان داشت و از تیم آرارات به عنوان کارخانه بازیکن سازی ارامنه یاد میشد و بازیکنان بزرگی همانند آندرانیک اسکندرانیان، آندرانیک تیموریان، مارکار آقاجانیان، ادموند بزیک و ادموند اختر در این تیم پرورش یافتند و حتی آقاجانیان و تیموریان به کاپیتانی تیم ملی فوتبال ایران رسیدند و در جام جهانی هم حضور داشتند، اما با تعطیل شدن تیم آرارات دیگر خبری از تیمهای ارامنه در فوتبال کشورمان نیست و مسئولان باشگاه هم حاضر نشدند که در فوتبال سرمایه گذاری کنند.
تیم کلوپ اسپورت اولین تیم ارمنی بود که در سال ۱۳۰۲ تاسیس شد و این تیم در مسابقات جام باشگاههای تهران شرکت کرد. هراند گالوتسیان، آرشاک و پُل سه فوتبالیست ارمنی بودند که قبل از تشکیل تیم ملی فوتبال ایران و در قالب تیم منتخب تهران به بادکوبه سفر کردند. بعد از منحل شدن این تیم، در سال ۱۳۲۰ تیمی دیگر با همان نام اسپرت از بازیکنان فقط ارمنی تشکیل شد. سپس تیم آرارات در سال ۱۳۲۳ تشکیل شد و ۴ بار حضور در بالاترین رده فوتبال ایران را تجربه کرده است.
به هر حال باشگاه آرارات در سال ۱۳۸۶ فعالیت حرفهای خود را در فوتبال تعطیل کرد و دیگر نام و نشانی از تیمهای ارامنه در فوتبال ایران نشد و هیچ سرمایه گذار ارمنی حاضر نشد که تیمی از بازیکنان ارمنی تشکیل بدهد و به نوعی پرونده تیمهای ارمنی در ایران بسته شد.
ما از باشگاه آرارات چهره شدیم
ادموند اختر از بازیکنان برجسته ارمنی درباره اینکه چرا تیمهای ارمنی در فوتبال ایران دیگر وجود ندارند به خبرنگار ما اظهار کرد: ما اگر فوتبالیست مطرح و بازیکن تیم ملی شدیم از ویترین باشگاه آرارات بودیم و از این باشگاه چهره شدیم.
باشگاه آراراتی وجود ندارد که بازیکن بسازد
او درباره اینکه زمانی باشگاه آرارات به کارخانه بازیکن سازی معروف بود، گفت: اکنون باشگاه آراراتی وجود ندارد که بازیکنی از آن بیرون بیاید. اصلا ما در ردههای پایه هم تیمی نداریم و به خاطر همین بازیکن نداریم.
مدیریت باشگاه آرارات راغب به تیمداری در فوتبال نبوده است
اختر درباره اینکه چرا تیم آرارات منحل شد، بیان کرد: این موضوع به مدیریت باشگاه برمی گردد که به این نتیجه رسیده که باشگاه آرارات تیمی در فوتبال نداشته باشد. ما دیگر در جریان باقی قضایا نبودیم که چرا مالک تیم آرارات نخواسته تیمداری کند. به هر حال مدیریت باشگاه هم زیاد راغب نبوده که تیمداری کند و این تیم به این روز افتاد.
باشگاه آرارات امکانات سخت افزاری دارد، اما تیم فوتبال ندارد
اختر درباره اینکه تیم ارمنی به غیر از آرارات در فوتبال ایران حضور ندارد، گفت: نه، باشگاه آرارات تمام امکانات سخت افزاری را دارد، اما تیم ندارد. البته باشگاههای دیگر هیچ امکاناتی ندارند، اما تیم در فوتبال ایران دارند. مسئولان باشگاه آرارات دوست ندارند تیمداری کنند به همین خاطر نباید زیاد به این موضوع پرداخت. ما زبانمان مو در آورد آن قدر به مدیریت باشگاه آرارات گفتیم که در فوتبال ایران تیمداری کند، اما قبول نکرد.
از قطب سوم فوتبال ایران دیگر خبری نیست
او درباره اینکه دیگر بازیکن ارمنی در تیم ملی فوتبال ایران نیست، گفت: باشگاه آرارات قطب سوم فوتبال ایران بعد از باشگاههای استقلال و پرسپولیس بوده است، اما اکنون آرارات تیمی ندارد که بازیکن داشته باشد.
منافع مدیران باشگاه آرارات با تیمداری به خطر می افتد
اختر گفت: من صد بار به مدیریت باشگاه آرارات گفتم که خودم هزینهها را میدهم و زمین آرارات را اجاره میکنم و تیمداری میکنم، اما خودشان نمیخواهند تیم فوتبال داشته باشند. به هر حال منافع مدیران باشگاه آرارات به خطر میافتد در صورتی که تیمداری کنند.