مسعود اصغری معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با ایسنا، گفت: با عنایت به اینکه دمای مناسب پرورش ماهی های سردآبی مانند قزل آلا بین ۱۲ تا ۱۶ درجه سانتیگراد است لذا با توجه به سرمای هوا رعایت موارد زیر به منظور حفظ سلامت ماهیان و جلوگیری از بروز بیماری و تلفات توصیه می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان تصریح کرد: پرورشدهندگان آبزیان سردآبی باید در فصل سرما نسبت به ذخیرهسازی خوراک ماهی و بررسی ورودی و خروجیهای استخرها اقدام و در صورت یخزدگی سطح آب استخر حتماً یخهای سطح استخر را شکسته تا تبادل هوا برقرار شود تا از خفگی و تلفات ماهیان جلوگیری شود.
وی بازبینی تجهیزات هوادهی استخرها در فصل زمستان در جلوگیری از تلفات بسیار مهم دانست و گفت: کارکرد هوادهها علاوه بر تأمین اکسیژن باعث جریان آب در استخرها شده و از یخ زدگی سطح آب جلوگیری میکند.
وی افزود: ماهیهای قزلآلا در دماهای پایین معمولاً تغذیه نمیکند و وقتی دمای آب به کمتر از ۴ درجه سانتیگراد رسید؛ غذادهی صورت نگیرد.
دکتر اصغری یادآور شد: با توجه به مخاطراتی از قبیل سیل، برف و یخزدگی و مواردی ازایندست، آبزی پروران هنگام رهاسازی بچه ماهی در استخرها میبایست نسبت به بیمه کردن محصول خود اقدام کنند.
معاون سلامت دامپزشکی استان گفت: از مقادیر مجاز نمک خالص بدون ید به میزان ۵ در ۱۰۰۰ جهت جلوگیری از یخ زدگی استخرهای پرورشی آبزیان استفاده شود. همچنین آبزی پروران از مواد محرک ایمنی و پرو بیوتیک مجاز و ویتامین، برای افزایش متابولیسم پایه تا زمانی که آبزی قادر به دریافت غذا و تغذیه طبیعی شود، استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: تامین ژنراتور برق به منظور جبران مشکلات ناشی از قطع برق در واحد های پرورش آبزیان از حمله فعال نگه داشتن هوادهها ضروری است.
اصغری گفت: در مراکز تکثیر که حجم آب ورودی کم و قابل کنترل است، به استفاده از روشهای گرم کردن آب ورودی و نیز در فضاهای سربسته گرم کردن فضا اقدام موثری صورت گیرد.
انتهای پیام