حسن قاسمپور در گفتوگو با خبرنگار بسیج در اردبیل اظهار داشت: 89 بال پرنده در خطر انقراض جهانی، بار دیگر تالاب میل مغان را برای زمستانگذرانی انتخاب کردند.
وی تصریح کرد: با توجه به موقعیت منطقه مغان در مسیر مهاجرت و کوچ پرندگان، آب و هوای مساعد و مکان مناسب تالابهای این منطقه، مکان مناسبی برای زمستانگذرانی پرندگان است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با اشاره به اینکه غاز پیشانی سفید کوچک زمستان خود را در نواحی مرزی رودخانه ارس و سد میل و مغان در شهرستان اصلاندوز سپری میکند، گفت: این گونه حمایت شده امسال نیز بعد از پایشهای مستمر در چهارم دی ماه 1403 به تعداد 89 قطعه در تالاب میل مغان توسط محیطبانان منطقه رصد و در دوربینهای آنها به ثبت رسید.
قاسمپور افزود: این گونه از مناطق شمالی وارد کشورمان شده و زمستان را در مناطق زیستگاهی تالاب میل و مغان گذرانده و در مزارع منطقه به چرا و استراحت میپردازد که این مسیرها با پایش صبحگاهی محیطبانان، حفاظت شده و تحت کنترل قرار دارد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: پرنده غاز پیشانی سفید کوچک از نظر اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعتIUCN به عنوان گونه در معرض تهدید و آسیبپذیر شناخته شده و در ایران نیز در فهرست پرندگان حمایت شده و ضمیمه کنوانسیون CITES قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل اضافه کرد: در سطح جهانی نیز از طرف موافقتنامه پرندگان مهاجر آفریقا اوراسیا، در تمامی کشورهایی که غاز پیشانی سفید کوچک در مسیر مهاجرت آنها دیده میشود، حمایت شده شناخته میشود.
قاسمپور بیان کرد: غاز پیشانی سفید کوچک در اواخر زمستان منطقه مغان را به مقصد کشورهای شمالی به ویژه قزاقستان و روسیه برای تولید مثل ترک میکند.
وی در ادامه یادآور شد: تخریب و از دست دادن بخش عمدهای از زیستگاههای جوجهآوری، تغییر کاربری اراضی، شکار و تغییر رژیم هیدرولوژی رودخانهها و خشکاندن تالابها از مهمترین تهدیدات غاز پیشانی سفید کوچک قلمداد میشود که سبب آسیبپذیر بودن و عامل مهم و محدودکننده در بقا و تولید مثل این گونه است که کاهش جمعیت آن را در سالهای اخیر در پی داشته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل تصریح کرد: تالاب میل مغان به دلیل شرایط اقلیمی مناسب و پوشش گیاهی متنوع، همه ساله میزبان بیش از 40 هزار پرنده مهاجر در قالب 72 گونه مختلف است.