شناسهٔ خبر: 70538884 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

انبارلویی در گفت‌وگو با ایرنا؛

پزشکیان در راستای کاهش فاصله دولت و ملت قدم برمی‌دارد/کمک گرفتن از نظام دانایی رویکرد دولت

تهران- ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با اشاره به استقبال از شعار «وفاق» رئیس جمهور از سوی احزاب، گروه‌ها، NGO‌ها و آحاد ملت گفت: کاهش فاصله و ترمیم شکاف دولت و ملت یکی از ماموریت‌های نظام‌های دموکراسی و دموکراتیک است و آقای پزشکیان به حق در این مرحله گام برمی‌دارد.

صاحب‌خبر -

کاظم انبارلویی در گفت‌وگو با خبرنگار احزاب ایرنا درباره رویکرد دولت چهاردهم در جلب مشارکت عمومی و استفاده از ظرفیت نخبگان و کارشناسان برای حل مشکلات کشور گفت: یکی از رویکردهای صحیح آقای پزشکیان برای صیانت از وحدت و انسجام ملی و تولید قدرت ملی، استفاده از ظرفیت نخبگان و کارشناسان و تاکید ایشان بر اتحاد اقوام، مذاهب و آحاد ملت است.

انبارلویی افزود: دومین ویژگی رئیس جمهور کمک گرفتن از نظام دانایی کشور برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. این رویکرد، اقدام مبارکی است و درست در مقابل توطئه‌ها و دسیسه‌های سرویس‌های امنیتی دشمن قرار دارد که برای تفرقه، نفاق و تشتت میان ملت ایران و افزایش شکاف دولت و ملت تلاش می‌کند.

استقبال از شعار «وفاق» رئیس جمهور از سوی احزاب، گروه‌ها و NGO‌ها و آحاد ملت

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی با بیان اینکه شعار «وفاق» رئیس جمهور با استقبال احزاب، گروه‌ها و NGO‌ها و آحاد ملت ایران روبرو شده است، عنوان کرد: از این‌رو همه ما می‌توانیم دست به دست هم داده و در سایه این وحدت ملی بر مشکلات و معضلات کشور فائق آییم.

وی با اشاره به جذب مشارکت مردم و نخبگان برای حل مشکلات کشور با توجه به شکاف موجود میان مردم و حاکمیت اظهار کرد: دولت به تنهایی قادر به حل همه مشکلات کشور نیست از این‌رو استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، کارشناسان، متخصصان، نخبگان و فرهیختگان در تصمیم‌گیری‌ها در شرایط فعلی کشور ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

انتخابات فرصتی برای تجربه سیاست‌های جدید در اختیار مردم قرار می‌دهد

انبارلویی خاطرنشان کرد: در نظام‌های معمول جهان که مبتنی بر دموکراسی و مردم‌سالاری هستند هرازچندی مردم پای صندوق‌های رای می‌آیند و حاکمان خود را برمی‌گزینند و این فرصت برای مردم ایجاد می‌شود که سیاست‌های جدید را تجربه کنند و طبیعی است در هر انتخاباتی یک عده رای می‌آورند و یک عده رای نمی‌آورند.

وی با بیان اینکه تقریبا از حدود ۲۰ سال قبل، سرویس‌های سیا و موساد به این فکر افتادند که می‌توان در دموکراسی‌ها نفوذ کرد و برای فاصله انداختن بین ملت و ایجاد شکاف بین مخالف و موافق حفره‌ای ایجاد و در آن حفره به زیست انگلی خود ادامه داد، خاطرنشان کرد: از این‌رو ما با انقلاب‌های رنگی در جهان روبرو هستیم همین بلایی که آمریکا با تز انقلاب‌های رنگی در برخی از کشورهای آسیا و آفریقا راه انداخته بودند در انتخابات قبلی آمریکا بین بایدن و ترامپ اتفاق افتاد و حتی تا تصرف کنگره و نمایش شکنندگی دموکراسی در آمریکا پیش رفت.

شکاف دولت‌ و ملت و ارتباط آن با تامین منافع و مصالح ملی

این فعال سیاسی با بیان اینکه شکاف دولت‌ و ملت به تامین منافع و مصالح ملی برمی‌گردد که توسط حکمرانان اجرا می‌شود، اظهار کرد: هر چقدر حکمرانان به تحقق منافع و مصالح ملی کمک کرده و رضایت ایجاد کنند این فاصله کمتر و هر چقدر عدم توفیق داشته باشند این فاصله بیشتر خواهد شد.

گام‌های پزشکیان در راستای کاهش فاصله دولت و ملت/دشمن برای ایجاد انشقاق و تفرقه بین ملت برنامه دارد

وی ادامه داد: مسئله کوتاه کردن فاصله دولت و ملت یکی از ماموریت‌های نظام‌های دموکراسی و دموکراتیک است و آقای پزشکیان به‌حق در این مسیر گام برمی‌دارد و البته این رویکرد خطراتی را هم در پی دارد. ما دشمنانی داریم که برای ایجاد انشقاق و تفرقه بین ملت برنامه دارند.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی افزود: دشمن ممکن است در یکی از دو ضلع، هر دو ضلع و یا چند ضلع رقابت، نفوذ کرده، سخنانی را مطرح و مواضعی بگیرد و یا شایع‌پراکنی‌ کند و آبشاری از دروغ و تهمت به راه بیندازند به این منظور که بین گروه‌هایی که باید بر سر مصالح ملی و منافع ملی توافق کنند اختلاف ایجاد شود.

با فهم نخبگانی حوزه و دانشگاه بر مشکلات کشور غلبه می‌کنیم

انبارلویی معتقد است که با همین دست فرمانی که آقای رئیس جمهور پیش می‌روند و فهمی که در نخبگان ملت در حوزه و دانشگاه وجود دارد ما می‌توانیم به تدریج بر مشکلات کشور غلبه کنیم.

وی درخصوص تفویض اختیار به استانداران در استان‌ها در راستای مشارکت منطقه ای برای توسعه و پیشرفت همه نقاط کشور، گفت: این رویکرد درستی است که ما همه چیز را از مرکز هدایت نکنیم و برای فهم نخبگان در استان‌ها و شهرستان‌ها ارزش قائل شویم. استانداران در استان خودشان با مشکلات ملموسی روبرو هستند و با شناختی که دارند بهتر می‌توانند در جهت رفع مشکلات استان گام بردارند.

استانداران می‌توانند مرکز ثقل تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی حل مشکلات منطقه‌شان باشند

انبارلویی تصریح کرد: البته در یکی دو دولت اخیر این رویکرد بین دولت‌ها وجود داشته است که اختیارات ویژه‌ به برخی استانداران داده شود و حتی بودجه ویژه‌ای نیز به آنها اختصاص پیدا کند تا استانداران بتوانند مسائل خودشان را در منطقه حل کنند زیرا مشکلات از استانی به استان دیگر متفاوت است.

وی تصریح کرد: استانداران می‌توانند به عنوان نماینده عالی دولت در استانها مرکز ثقل تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی برای حل مشکلات منطقه خودشان باشند بدون اینکه منتظر دستورهایی از مرکز باشند.

این فعال سیاسی و رسانه‌ای درباره نحوه جذب مشارکت نخبگان و بخش خصوصی و اعتمادسازی میان مردم و حاکمیت و واگذاری امور به مردم گفت: صداقت، کارآمدی، تنویر افکار عمومی و بصیرت‌زایی در جامعه می‌تواند منشا این اعتماد باشد و این اعتماد قطعاً به تولید قدرت ملی منجر خواهد شد.

انبارلویی یادآور شد: این روندی است که باید طی کرد و من معتقدم که دولت‌های پس از انقلاب با همه کاستی‌هایی که داشتند یک توفیق نسبی برای تولید قدرت ملی داشتند که توانستند بر جنگ سخت و جنگ نرم دشمن غلبه کنند.