فرهاد آقابیگی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بجنورد، بیان کرد: قصههایی که روایت خواهند شد از میان ۴۷۵ قصه مورد ارزیابی قرار گرفته است و در بخش صحنهای جشنواره قصهگویی در ردههای سنی ۱۲ تا ۱۷ سال و به بالا و همچنین پدربزرگها و مادربزرگها خواهد بود.
وی با اشاره به موضوعات قصهها افزود: ۴۱ اثر در بخشهای کلاسیک ملی، سنتی، منظوم، آئینی، ایثار و مقاومت، علمی و دینی و ۱۰۰ ثانیهای به مرحله استانی راه پیدا کردهاند.
آقابیگی ادامه داد: مرحله استانی بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی از صبح شنبه با شعار «راز قصهها، ساز زندگی است» در تماشاخانه ترنج بجنورد آغاز شده و در ادامه با معرفی آثار برگزیده به کار خود پایان خواهد داد.
وی با بیان اینکه در دو نوبت صبح و عصر قصهها روایت شدهاند، تصریح کرد: در نخستین روز جشنواره ۱۰ قصه گو، از «اتفاق عجیب و غریب» برای «حسن کچل» تا ماجرای «قابلمه جادویی» و «یخی که عاشق خورشید شد» قصه گفتند.
آقابیگی تصریح کرد: قصه گویان با روایت گربه «چکمه پوش» که «اسباب خودبینی»، «میگو» را فراهم کرد، تلاش میکنند تا الگوهای تربیتی را با زبان قصه پیش روی افراد قرار دادند.
وی افزود: «خدا هرچی بخواد میده»، «مروارید خوشه و در دو گوشه» و «شیری که غمگین بود» روایت های دیگری است که با زبان قصه، بازگو شد.
آقابیگی گفت: «گرد آفرید» قصههای شاهنامه را روایت می کنند و از «رستم و اشکبوس» تا «هفت خوان رستم» «پادشاه کوچک» زیر «لحاف آبی» از» چوپان دروغگو» میگوید که با «سوزن آخر»، «پیراهن خوشبختی»، «مجلس دوم پیراهن عتیق حضرت آدم و امان»، «روزی کلاغی»، «کل کدو»، «آرزوی یک اتم»، «خانواده آسمانی من» و «تار توری» از جمله قصههایی است که روایت شدهاند.
به گزارش (ایبنا)، ۱۲ هزار کودک و نوجوان عضو کانونهای پرورش فکری استان هستند که علاوه بر گرفتن و امانت کتاب از سایر خدمات فرهنگی و هنری بهرهمند خواهند شد.
∎