شناسهٔ خبر: 70537256 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

محمود مطهری‌نیا:

مرزبانان مکتب اهل بیت(ع) در لحظات سخت خود را نشان می‌دهند

استاد الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه میزان پایبندی انسان به مکتب اهل بیت(ع) خود را در لحظات سخت نشان می‌دهد، گفت: من نمی‌دانم ما اگر در جایگاه حضرت مریم(س) بودیم آیا چنین ایمانی داشتیم که مطمئن باشیم فرزند در گهواره سخن بگوید؟ زیرا او به دستور خدا از یک نوزاد برای اثبات پاکی خود کمک گرفت. در ماجرای کربلا هم اگر ما در موقعیت سخت آن روز قرار داشتیم، معلوم نبود که جزء یاران امام حسین(ع) می‌بودیم.

صاحب‌خبر -
فعلا تا ده دقیقه دیگه ارسال نشه/مرزبانان حقیقی مکتب اهل بیت(ع) در لحظات سخت خود را نشان می‌دهندبه گزارش ایکنا، محمود مطهری‌نیا، استاد الهیات و معارف اسلامی دانشگاه علوم پزشکی تهران، 9 دی ماه در نشست علمی «مرزبانی از مکتب اهل بیت(ع)» که از سوی پژوهشکده قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد به داستان حضرت مریم(س) اشاره کرد و گفت: حضرت مریم(س) که خادم بیت‌المقدس بود به پاکی شهرت داشت و با هیچ مردی مرتبط نبوده است ولی ناگهان چند روز از همه دور می‌شود و با یک بچه نزد آنان برمی‌گردد لذا همه مشکوک می‌شوند که چرا؟ از ناحیه خداوند دستور آمد اگر کسی پرسید که این بچه از کیست، خودت حق نداری جواب بدهی و باید بچه خودش جواب بدهد.
 
وی افزود: من نمی‌دانم ما اگر در جایگاه حضرت مریم(س) بودیم آیا چنین ایمانی داشتیم که فرزند در گهواره سخن بگوید؟ تجربه حضرت مریم(س) برای اولین بار رخ داده است و هیچ سابقه تاریخی ندارد و قرار است یک قدیسه که همه او را به پاکی می‌شناسند، از یک نوزاد برای اثبات پاکی خود کمک بگیرد. در ماجرای کربلا هم اگر ما در چنین موقعیتی قرار داشتیم، معلوم نبود که جزء یاران امام حسین(ع) می‌بودیم.
 
مطهری‌نیا با بیان اینکه در دوره قبل از معاویه و دوره خلیفه دوم روال تقسیم یارانه‌ها(عطا) و یا بیت‌المال طوری بود که سهم هر کسی را به دست خود او می‌دادند، اظهار کرد: در دوره خلیفه سوم، رسماً روابط سببی و نسبی و ... رواج یافت. در دوره معاویه، روال طوری بود که اگر کسی دست به شورش و طغیان برمی‌داشت نه تنها یارانه خود او بلکه یارانه همه اطرافیان و طرفداران او را هم قطع می‌کردند. الان اگر ما خودمان را در چنین شرایطی و جزء مردان کوفه قرار دهیم، معلوم نبود خیلی از ما در زمره حامیان امام حسین(ع) می‌بودیم.

تصمیم سخت در مقاطع حساس تاریخی

مطهری‌نیا افزود: شاخص‌ترین شخصیت‌های فقهی، سیاسی و مراجع فکری و خواص جامعه کار امام حسین(ع) را اشتباه می‌دانستند و عموم هم درگیر دو دو تا چهارتای زندگی خودشان بودند؛ اگر همین مثال‌ها را باز کنیم، خواهیم دید انتخاب در مقاطع حساس تاریخی همواره به راحتی رخ نمی‌دهد و همواره افراد اندکی هستند که انتخاب کرده و پای انتخابشان هم می‌مانند و همه نوع هزینه‌ای هم می‌پردازند. 
 
وی با اشاره به سالروز شهادت حاج قاسم سلیمانی از او به عنوان مرزبان مکتب اهل بیت(ع) نام برد و گفت: خبر شهادت ایشان شوک‌آور بود ولی بعداً اتفاق عجیب تشییع جنازه سردار سلیمانی انجام شد که شلوغی بیش از حد باور ایجاد شد. چندی بعد کتابی درباره سردار سلیمانی(از چیزی نمی‌ترسیدم) منتشر شد؛ او دوره کودکی تا سال 1356 از زندگی خود را روایت کرده است؛ ایشان به شدت فقری را که در دوره کودکی تجربه کرده است بیان می‌کند.
 
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: بخش جالب این کتاب آن است که ایشان پایبندی جدی به مناسک دینی و ولایت فقیه دارد؛ حاج قاسم سال‌ها بعد از بلوغ تازه با مفهوم مرجع تقلید آشنا شد؛ در سال 1356 با فعالیت‌های انقلابی و امام خمینی آشنا شد.
 
مطهری‌نیا افزود: این کتاب و کتاب «سلیمانی عزیز» را بنده به همه توصیه می‌کنم مطالعه کنند؛ کتاب سلیمانی عزیز را بنده به فردی که اصلا با انقلاب و رهبری میانه‌ای نداشت پیشنهاد دادم و وقتی خواند نگاه او کاملاً تغییر کرد. 
 
استاد دانشگاه تهران افزود: اگر حاج قاسم شخصیت معیار برای یک مسئول اسلامی است، حتماً باید زندگینامه او و عملکرد پدر و مادر ایشان و گذشته را هم مطالعه کنیم؛ بدون تردید ایشان یکی از پرآوازه‌ترین افرادی است که ایران را حرم معرفی کرد و از آن دفاع کرد. ایشان گفت امروز ایران، حرم اهل بیت(ع) است و در حفاظت این حریم نباید کوتاهی شود. 
 
وی با بیان اینکه والدین ایشان با وجود فقر زیاد، مهمان‌نواز بودند و روحیه توسل و توکل داشتند، اظهار کرد: بسیاری از افراد در بی‌‌پولی دچار بحران می‌شوند ولی این خانواده با اینکه تحصیلات زیادی نداشتند اما تقید شرعی بالایی داشتند؛ حاج قاسم از همان سنین کودکی تلاش کرد تا به والدینش کمک کند. ماجرای تنبیه حاج قاسم را در مدرسه بخوانید؛ معلم او را به خاطر اینکه دستش را نشسته بود تنبیه و فلک کرد ولی واقعیت این بود که دستش کثیف نبود بلکه رنگ دست او به دلایلی تغییر کرده بود.

توصیه آیت‌الله بهجت

مطهری‌نیا با بیان اینکه آیت‌الله بهجت بر این حدیث تأکید زیادی داشتند که هر کسی به آنچه می‌داند عمل کند خداوند علم چیزهایی را که نمی‌داند به او عطا می‌کند و حاج قاسم و خانواده وی به این روایت پایبند بودند، تصریح کرد: حاج قاسم با امام آشنا و وارد فعالیت‌های انقلابی شد؛ در یک ماجرایی که پیش آمد غیرت حاج قاسم به جوش آمد و با نیروهای پلیس شاه درگیر شد. مقطعی کارمند شرکت آب و فاضلاب در کرمان بود و اگر انقلاب نشده بود در حد یک مدیرکل استانی رشد می‌کرد. بعد از انقلاب دو بار درخواست عضویت ورود به سپاه را داد ولی در گزینش پذیرفته نشد تا اینکه بعد از دوبار جذب شد و در اوایل خدمت کارهای جالب و عملیات مختلفی انجام می‌دهد که حتی دست راست او مجروح شد. 

انس با زیردستان

وی افزود: از ویژگی‌های جالب زندگی نظامی حاج قاسم آن است که به خاطر جراحت نمی‌توانست اسلحه به دست بگیرد. او به معنای واقعی پاسدار معارف اهل بیت(ع) و انقلاب شد. حاج قاسم آنقدر به معاونش در سپاه کرمان ارادت داشت که پایان‌نامه لیسانش را در مورد زندگینامه او(شهید میرحسینی) نوشت. شهیدان ماهانی، مغفوری و یوسف‌الهی هم از کسانی هستند که در زندگی فرمانده خودشان اثرگذار بودند تا جایی که او در وصیتنامه خود نوشت مرا در کنار شهید حسین یوسف‌الهی دفن کنید.
 
مطهری‌نیا همچنین با اشاره به مبارزه سردار سلیمانی با اشرار در مناطق جنوب شرق کشور، تأکید کرد: ایشان در این زمینه هم الگوست زیرا ضمن برخورد قاطع با اشرار تلاش داشت تا با اخلاق انسانی و الهی و تا جای ممکن باعث اصلاح آنان شود و اگر کسانی به دلایل اقتصادی و مشکلات معیشتی گرفتار برخی ناهنجاری‌ها بودند برای رفع مشکلات آنان می‌کوشید و صرفاً برخورد نظامی هدف او نبود که این هم از مصادیق مرزبانی از مکتب اهل بیت(ع) است. 
 
مطهری‌نیا با اشاره به انتخاب حاج قاسم به فرمانده سپاه قدس، گفت: وقتی قرار شد همایشی برای شهدای کرمان و سیستان گرفته شود، ایشان آثار مرتبط را خودش مطالعه می‌کرد و باز با زوایای ناشناخته زندگی این شهدا بیشتر آشنا شد و آن را در زندگی خود پیاده کرد و در مقطع سوریه تأثیر آن به خوبی مشهود است؛ ایشان با نابود کردن داعش و دفاع از مردم مظلوم مسیحی و مسلمان در سوریه و عراق به مرزبانی نظامی از مکتب اهل بیت(ع) پرداخت و در عرصه غیر نظامی یعنی فرهنگی هم هماره مدافع این مکتب بود و در این مسیر به شهادت رسید. 
انتهای پیام