شناسهٔ خبر: 70536357 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

نظارت و آگاهی؛ کلید گشایش گره‌های جامعه

نشست اندیشه‌ورزان بسیجی کردستان با محوریت بصیرت و رفع چالش‌های حقوقی در بازرسی، کل استان کردستان برگزار شد.

صاحب‌خبر -

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سنا فقیه سلیمانی  _عیسی هواسی عصر امروز در نشست هیأت‌های اندیشهورز سازمان بسیج حقوقدانان استان در سنندج، ضمن تبریک هفته بصیرت، این ایام را نمادی از روشنگری و آگاهی ملت دانست و بر ضرورت پاسداشت و گسترش فرهنگ بصیرت تأکید کرد.

وی در ادامه، ضمن گرامیداشت حماسه ۹ دی و یاد و خاطره سردار شهید سلیمانی، اظهار داشت:شهید سلیمانی با مجاهدت‌های بیدریغ خود، معادلات قدرت‌های بزرگ را برهم زد و ۹ دی نیز یادآور این حقیقت است که بصیرت، سلاحی است که در برابر توطئه‌ها ایستادگی میکند. امروز رسالت ما گسترش این بصیرت و آگاهسازی جامعه در مسیر آرمان‌های انقلاب است.

هواسی با اشاره به نقش مسئولان در رفع مشکلات جامعه، معیشت و مسائل اقتصادی را از مهمترین دغدغه‌های مردم برشمرد و افزود: وظیفه ما در هر جایگاه و مقامی که هستیم، گشودن گر‌های از مشکلات مردم و تلاش برای حل معضلات اجتماعی نظیر طلاق، اعتیاد و خشونت است.

وی اطلاع رسانی حقوقی را یکی از ابزار‌های مؤثر در پیشگیری از تشکیل پرونده‌های قضایی دانست و گفت: بسیاری از پرونده‌های موجود در دستگاه قضا مربوط به دعاوی ملکی است که میتوان با آموزش و آگاهی بخشی، از بروز آنها جلوگیری کرد.

رئیس بازرسی کل استان کردستان از همکاری با صدا و سیما برای تولید برنامه‌های حقوقی خبر داد و افزود: پخش زیرنویس‌های حقوقی و برنامه‌های گفتمان محور از رسانه ملی میتواند نقش مهمی در ارتقای آگاهی عمومی داشته باشد.

هواسی در ادامه از چالش‌هایی همچون خرید و فروش وام، ترک فعل مدیران و عدم اجرای قوانین به موقع سخن گفت و تصریح کرد: عدم نظارت به موقع در حوزه‌هایی مانند کشاورزی و ساخت وساز باعث انباشت پرونده‌های متعدد در دستگاه قضا شده است.

وی همچنین بر اهمیت اجرای دولت الکترونیک و بهرهگیری از ابزار‌های هوشمند در کاهش فساد و شفافسازی فرآیند‌ها تأکید کرد در ادامه، هواسی از افزایش پرونده‌های قضایی به عنوان یکی از معضلات دستگاه قضا نام برد و اظهار داشت: بسیاری از تخلفات، که میتوانند در مراجع داوری و شبه قضایی حل شوند، به دستگاه قضا ارجاع داده میشوند. این موضوع فشار زیادی بر سیستم قضایی وارد کرده و باعث طولانی شدن روند رسیدگی‌ها شده است.

وی خواستار توجه بیشتر به سازوکار‌های داوری و تشکیل نهاد‌هایی همچون آمبودزمان شد و گفت: با ایجاد ضمانت اجرایی برای آرای داوری، میتوان بسیاری از پرونده‌ها را بدون نیاز به ارجاع به دادگاه حل وفصل کرد. در پایان، هواسی با دعوت از اساتید دانشگاه و نخبگان برای ارائه پیشنهادات و آسیبشناسی وضعیت موجود، بر لزوم همکاری اندیشمندان و حقوقدانان در مسیر اصلاح امور تأکید کرد و اظهار داشت: سازمان بازرسی از مشارکت اندیشهورزان در این مسیر استقبال میکند و برگزاری جلسات تخصصی را گامی مهم در حل مشکلات مردم و ارتقای سلامت اداری میداند.