شناسهٔ خبر: 70536090 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه توسعه‌ایرانی | لینک خبر

خبر خوش وزارت بهداشت برای متقاضیان پرستاری

جزئیات آزمون استخدامی پرستاران اعلام شد

صاحب‌خبر -

این روزها کمبود نیروی انسانی در نظام بهداشت و درمان کشور به شدت احساس می‌شود و در همین راستا وزارت بهداشت برای بهبود سطح کیفی ارائه خدمات، نیازمند استخدام کادر درمان است؛ موضوعی که به گفته معاون پرستاری وزارت بهداشت مجوز آن صادر شده است.

در همین راستا، عباس عبادی درباره جزئیات مجوز صدور استخدام در نظام بهداشتی کشور اظهار کرد: مجوز صدور استخدام نیروی انسانی برای نظام سلامت کشور، ششم دی ماه نهایی شد. براساس مجوز صادره، حدود ۲۴هزار نفر در نظام بهداشتی کشور جذب می‌شوند و سهم گروه‌های پرستاری، اتاق‌عمل (هوش‌بری) و فوریت‌های پزشکی حدود ۵۰درصد است. براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ۹۸۰۰ پرستار، ۵۷۰ نفر از هوش‌بری و حدود ۱۷۰۰ نفر از گروه فوریت‌های پزشکی که حدود ۱۲هزار نفر می‌شوند از طریق آزمون اسخدامی جذب می‌شوند.

وی با بیان اینکه حدود ۳۸هزار نفر طی ۳ سال گذشته در سیستم نظام سلامت بازنشسته شده‌اند، اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که سالانه حدود ۳هزار تا ۴هزار پرستار بنا به دلایل مختلف از چرخه خدمت خارج شده‌اند و به عبارت دیگر، حدود ۱۲هزار پرستار طی ۳ سال گذشته از چرخه خدمت خارج شده‌اند. حدود ۳هزر نفر از ۱۲هزار استخدام گروه‌های گروه‌های پرستاری، اتاق‌عمل (هوش‌بری) و فوریت‌های پزشکی برای افرادی است که از چرخه خدمت به دلیل «بازنشستگی» یا «ترک خدمت» خارج شده‌اند.

به گزارش اکوایران، معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: بررسی سهم گروه‌ پرستاری از مجوز استخدامی با تعداد افرادی که طی ۳ سال گذشته از چرخه خدمت خارج شده‌اند، بیانگر این است که این تعداد استخدام به سیستم بهداشتی و درمانی کشور کمک چندانی نمی‌کند. وضعیت نسبت پرستار به تخت در کشور مناسب نیست و از نرم جهانی پایین‌تر است. همچنین به دلیل اینکه مجوزهای استخدامی سال‌های اخیر برای تخت‌های تازه‌ تاسیس بوده، نسبت پرستار به تخت در کشور تغییر 

نکرده است.

عبادی درباره سهمیه جذب پرستاران فعال دوران کرونا خاطرنشان کرد: برخی پرستاران در روزهای کرونایی در سیستم بهداشتی کشور ارائه خدمت می‌کردند که حداکثر ۲۰ امتیاز برای این افراد درنظر گرفته‌ می‌شود. تعداد زیادی از پرستارانی که در روزهای کرونایی مشغول به خدمت بودند، طی سال‌های گذشته از طریق آزمون‌های استخدامی جذب شده‌اند. برخی مناطق کشور به ویژه استان‌های غربی کشور مانند کرمانشاه و لرستان با پدیده تجمع کادر پرستاری مواجه هستیم و به همین دلیل مجوزهای استخدامی در این استان‌ها کم بوده است.

یکی از موضوعات مهم و البته مبهم برای متقاضیان و علاقه‌مندان حرفه پرستاری، زمان و چگونگی برگزاری آزمون استخدامی است که معاون پرستاری وزارت بهداشت در این باره گفت: مجوز برگزاری آزمون استخدامی به وزارت بهداشت واصل نشده است. اگر مجوز برگزاری آزمون طی روزهای آینده در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد، این آزمون ۲ تا ۳ ماه آینده برگزار می‌شود. این احتمال وجود دارد که این آزمون استخدامی در اوایل سال آینده برگزار شود.

آخرین وضعیت مطالبات پرستاران

وضعیت پرستاران در ماه‌های اخیر چندان مطلوب نبوده و این قشر با مسائل و مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند و فارغ از مطالباتی چون اضافه‌کار و حق‌الزحمه که همچنان وضعیت مبهمی دارد، جزئیات نرخ تعرفه‌های پرستاری در سال آینده نیز همچنان نامشخص است؛ موضوعی که معاون پرستاری وزارت بهداشت درباره آن گفت: شورای عالی بیمه پیشنهاد داده که تعرفه‌های پرستاری برمبنای نرخ تورم افزایش یابد. پیشنهاد شورای عالی بیمه در مسیر سازمان برنامه و بودجه و هیات دولت قرار می‌گیرد یعنی پیشنهاد و مصوبه شورای عالی بیمه به سازمان برنامه و بودجه ارسال می‌شود و در هیات‌ دولت به تصویب می‌رسد. نکته مهمی که در اظهارات عبادی قابل توجه است، وضعیت نامشخص نرخ تعرفه پرستاری است که او نیز بر آن تاکید داشت و گفت: نرخ تعرفه‌های پرستاری قطعی نیست و معادل رشدی که به طور کلی تعرفه‌ها دارند، تعرفه‌های پرستاری در ضریب ریالی به همان میزان افزایش می‌یابد. ارزش نسبی خدمات نیز در کانون توجه قرار گرفته و در حال افزایش تعداد بسته‌های خدمتی هستیم تا دامنه شمولیت افزایش یابد.

در نهایت اما پیش‌نویس «لایحه حمایت مادی و معنوی از گروه پرستاری» نیز ازجمله موضوعاتی است که این روزها صحبت درباره آن بسیار است و جامعه پرستاری منتظر تعیین تکلیف آن است. به گفته معاون وزیر بهداشت این لایحه در اختیار وزیر قرار گرفته و وزیر بهداشت لایحه یاد شده را از طریق کمیسیون‌های فنی و هیات دولت در اختیار مجلس قرار می‌دهد.