شناسهٔ خبر: 70535716 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

عکس | حباب‌های منجمد گاز متان در دریاچه بایکال

دریاچه بایکال در سیبری روسیه واقع شده، و بیش از ۲۰ درصد از آب شیرین جهان در آن است. این دریاچه به دلیل عمق زیادش، به نوعی مثل یک انبار گاز متان عمل می‌کند!

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین، در تصویری که چند سال پیش توسط عکاسی به نام کریستینا ماکیوا از دریاچه بایکال گرفته شده بود، حباب‌هایی یخ زده از متان را مشاهده می‌کنیم که به سطح این دریاچه آمده‌اند.

در تصویر ثبت شده توسط ماکیوا، حباب‌هایی از گاز متان در دریاچه بایکال را می‌بینیم که به‌دلیل سرمای هوا یخ زده‌اند. این پدیده زمانی اتفاق می‌افتد که گیاهانی که در کف عمیق دریاچه قرار دارند، پوسیده و تجزیه می‌شوند. با این اتفاق گاز متان آزاد شده و به سمت سطح دریاچه حرکت کرده و شروع به یخ زدن می‌کند.

methane-bulbs-in-baikal-lake.jpg

تغییرات اقلیمی در اثر پخش شدن این گاز

متان گازی گلخانه‌ای است که از عوامل اصلی تغییرات آب و هوایی به شمار می‌رود. گاز متان به‌صورت طبیعی در اثر تجزیه مواد ارگانیک تولید می‌شود و اگر در حجم وسیعی در جو پخش شود، به محیط‌زیست آسیب خواهد زد.

مقامات ناسا هم در سال ۲۰۱۸ گزارش کرده بودند که اگر گاز متان محبوس در یخ‌های دریاچه بایکال آزاد شود، می‌تواند میانگین دمای کره زمین را بالا ببرد. البته زمان ثبت این عکس، حجم گاز متان یخ زده در دریاچه بایکال، به اندازه‌ای نبوده که بتواند تغییرات خاصی در جو زمین ایجاد کند.

۵۸۵۸

methane-bulbs-in-baikal-lake.jpg