به گزارش خبرنگار ایرنا، آرش زره تن لهونی شامگاه یکشنبه در جلسه شورای مسکن کردستان اظهار کرد: یکی از دغدغههای مردم و دولت تامین مسکن است که این موضوع در کردستان به یک مشکل جدی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: ۲۰۴ هزار متقاضی برای مسکن ملی در استان ثبت نام کردهاند که این عدد یعنی این تعداد نیازمند به سرپناه هستند.
به گفته استاندار کردستان، این استان دومین استان کشور از نظر تعداد متقاضیان نهضت ملی مسکن است و با وجود زحمات انجام گرفته در این زمینه، این موضوع به شکل قابل قبولی در استان پیشرفت نداشته و نسبت به وضعیت متوسط کشوری پیشرفت نهضت ملی مسکن در کردستان مناسب نیست.
زره تن لهونی بر هم افزایی دستگاههای اجرایی برای کاهش فاصله با متوسط کشوری تاکید کرد و افزود: باید با اقدامات سریع به شرایط قابل قبولی در حوزه مسکن برسیم.
وی با بیان اینکه وضعیت اجرای این طرح در شهرستانهای استان متفاوت و از نسبتاً خوب تا نامناسب را شاهد هستیم اظهار کرد: در صورت لزوم، شورای مسکن را به شهرهای مشکلدار در این زمینه میبریم تا با تمرکز بر مشکلات هر شهرستان تصمیم گیری و برنامهریزی شود.
نیازی به شعبات بانکهای کم کار در استان نداریم
استاندار کردستان در ادامه با تاکید بر لزوم همکاری بیشتر بانکهای استان در پرداخت تسهیلات مسکن، اظهار کرد: استانداری کردستان در حوزه عملکرد بانکها به صورت جدی ورود پیدا کرده تا بانکهایی که به نسبت منابع در اختیار خود مصارف غیر قبول داشته باشند را شناسایی و برخورد لازم را داشته باشد.
زره تن لهونی تاکید کرد: انتظار از بانکهای استان این است که از منابع شعب شهرهای برخوردار هم استفاده کرده و در استان هزینه کنند و در شرایطی که منابع کم بانکها پاسخگوی سرمایهگذاری در استان نیست نباید در حتی درصد کمی از آن به هیچ استان دیگری منتقل شود.
استاندار کردستان تاکید کرد: ترجیح میدهیم بانکهایی که ۶۰ تا ۷۰ درصد منابع خود را در استان مصرف میکنند اصلاً شعبهای در استان نداشته باشند.
زره تن لهونی یادآور شد: خواسته استان این است که حداقل به میزان منابع بانکی مصارف تسهیلاتی را در استان شاهد باشیم و بانکهای تخصصی بیش از ۱۰۰ درصد منابع خود را صرف استان کنند.
وی ادامه داد: در بخش مسکن همه بانکها باید پای کار باشند و بانکهایی که همکاری خوبی نداشته باشند از فردا حتماً به صورت جدی ورود پیدا کند.
استاندار کردستان با تاکید بر اینکه متقاضیان طرح جوانی جمعیت در اولویت تامین مسکن قرار گیرند، افزود: یکی از مشکلاتی که در استان به چشم میخورد عدم تامین زمین برای ساخت هزار و ۴۰۰ واحد مسکن محرومان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که این موضوع باید تا پایان هفته آینده بررسی و زمینه مورد نیاز تامین شود.
استاندار کردستان گفت: این فرصت عالی برای استان و به ویژه قشر محروم ایجاد شده و نباید در استفاده از آن درنگ کرد.
زره تن لهونی با یادآوری ملزم بودن به اجرای قانون در نعصت ملی مسکن، گفت: زمینهای درجه یک و ۲ کشاورزی بر اساس قانون نباید در اختیار طرح ملی مسکن قرار گیرد ولی زمینهای درجه ۳ و ۴ باید شناسایی و در صورت لزوم به این طرح اختصاص پیدا کند.
وی با بیان اینکه سیاست کلی ما در شورای مسکن تعیین راهبردهای کلی است ادامه داد: مسکن ملی تنها بخشی از این راهبرد است و در بخش اصلی باید به دنبال تعدیل قیمت مسکن بود.
استاندار کردستان افزود: قیمت اجاره واحد مسکونی و عرضه و تقاضای مسکن در استان نشان میدهد که در این بخش با معضل جدی مواجه هستیم.
وی گفت: توسعه شهرها و ایجاد مسکن جدید باید در برنامه قرار گیرد؛ ضمن اینکه از بافتهای فرسوده غفلت نشود.
وی ادامه داد: توسعه شهرها اجتناب ناپذیر است تا از رشد سکونتگاههای غیر رسمی جلوگیری شود که در حال حاضر به معضل استان تبدیل شده است.
زرهتن لهونی، الحاقات جدید به شهرها را نیازمند مسیر قانونی دانست و گفت:اصلیترین مسیر برای عدم توقف توسعه شهری، بازنگری طرحهای جامع شهری است که باید سریعتر در استان انجام و در شورای عالی برای ابلاغ سریع پیگیری شود.
استاندار کردستان اظهار کرد: نه تنها ۹۴ هزار متقاضی مسکن ملی بلکه همه متقاضیان واجد شرایط مسکن باید دارای سرپناه شوند.
زره تن لهونی با تاکید بر دقت در ساخت و سازها گفت: باید در ساخت و ساز مسکن کیفیت لازم مد نظر قرار گیرد تا مسکن ملی به سرنوشت مسکن مهر دچار نشود.
وی اظهار کرد: هرچند که اجرای مسکن ملی در تعدیل قیمت مسکن موثر بود ولی نبود کاربریهای عمومی از جمله فضای آموزشی و فضای سبز باعث شده تا این واحدهای مسکونی همچنان با مشکل مواجه باشند و برای همین باید از تجربیات مسکن مهر در اجرای نهضت ملی مسکن استفاده شود.
وی با بیان اینکه واحدهای تکمیلی نهضت ملی مسکن در استان زیاد نیست و از این نظر در سطح ملی عقب هستیم، ادامه داد: باید با رعایت کیفیت، در اجرای این طرح تسریع شود تا به میانگین کشوری برسیم.
استاندار کردستان گفت: دستگاههای اجرایی با همدلی و دستگاههای نظارتی با تعامل در چارچوب وظایف نظارتی خود، باید به تسریع در اجرای این طرح کمک کنند تا شرایط خانهدار شدن مردم فراهم شود.
تعدیل قیمت اجاره مسکن در دستور کار مدیریت استان
استاندار کردستان در ادامه با اشاره با اجاره بالای مسکن در استان اظهار کرد: تعدیل قیمت اجاره مسکن باید در دستور کار مدیریت اجرایی باشد.
زرهتن لهونی همچنین خواستار آسیب شناسی در حوزه افزایش قیمت مسکن در استان شد و افزود: با وجود سیاستهای حمایتی، مشکل مسکن در استان کردستان مضاعف است که باید دلایل آن بررسی و برای رفع آن برنامهریزی شود.
وی یادآور شد: با وجود همه خدمات، وضعیت مسکن ملی در استان به هیچ وجه رضایت بخش و قابل قبول نیست چرا که آماده شدن کمتر از هزار واحد مسکن شهری عدد بسیار کمی است و مشکلات موجود دلیلی برای کم کاری محسوب نمیشود.