عمر علیپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در سال زراعی جاری عملکرد برداشت چغندرقند در واحد سطح با افزایش ۱۴ تُن به ۶۹ تُن در هر هکتار رسیده و رکورد جدید در تولید این محصول در سطح منطقه است.
وی اضافه کرد: در سال زراعی جاری حدود هفت هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی پیرانشهر زیر کشت محصول چغندرقند رفته و این عملکرد ثبت شده در حالی بوده که سطح کشت محصول چغندرفند در مقایسه با سال گذشته ۷۰۰ هکتار نیز در راستای اصلاح الگوی کشت کاهش داشته است.
مدیر جهاد کشاورزی پیرانشهر گفت: امسال باتوجه به کشت به موقع محصول چغندرقند، استفاده از بذور مرغوب، مبارزه به موقع با آفات و بیماریها و توصیه های صحیح و به موقع کارشناسان جهاد کشاورزی و بارندگی به موقع کافی در افزایش عملکرد و رکوردشکنی تولید این محصول تاثیر مستقیم گذاشته است.
علیپور با بیان اینکه پیرانشهر در سطح استان مقام اول تولید را داشته در سطح کشور نیز دارای رتبه برتر تولید چغندرقند است، افزود: سال گذشته نیز بیش از ۴۴۳ هزار تن چغندر قند در سطح هشت هزار هکتار از مزارع پیرانشهر برداشت شده بود.
وی یادآور شد: تاکنون بیش از ۵۰ درصد از مطالبه چغندرکاران پیرانشهری پرداخت و مابقی نیز در دست اقدام برای پرداخت به کشاورزان زحمتکش است.
به گزارش ایرنا، آذربایجانغربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن ۶ کارخانه قند در شهرستانهای ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب، مهاباد و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطبهای مهم تولید چغندرقند در کشور است.
پیرانشهر در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و جزو مناطق مستعد تولید انواع محصولات کشاورزی است.