به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: در مدت نه ماه امسال ۴۸۸ هزار تن انواع کالا به ارزش ۲۱۷ میلیون دلار به صورت ترانزیت خارجی از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه به کشورهایی نظیر افغانستان، عراق، ترکیه، پاکستان، آذربایجان، هلند، ایتالیا، ترکمنستان، سوریه، رومانی و ... صادر شده است.
مطلبی افزود: از نظر وزنی ۱۱ درصد و از لحاظ ارزشی ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش داشته است.
او گفت: عمده کالاهای صادر شده از این گمرک طی این مدت هیدروکربن سبک و فرآوردههای نفتی، قوطی آلومینیومی و درب آسان بازشو، انواع شیشه و مصنوعات شیشهای (بلورجات)، رول دستمال کاغذی، آبمیوه و رانی، کاشی یا سرامیک، آبگرمکن و قطعات، شمش فولادی، کولرآبی، کیک و محصولات دیگر بوده است.
مطلبی افزود: در همین مدت نیز ۲۳۳ هزار تن انواع کالا به ارزش ۵۸۵ میلیون دلار به صورت ترانزیت خارجی توسط ۴۷ کشور شامل امارات متحده عربی، چین، ترکیه، عراق، هند، آلمان، اتریش، انگلستان، تایلند، سوئیس، کره، و ... از طریق این گمرک به کشورمان وارد شده و در کوتاهترین زمان ممکن ترخیص شدهاند که در این زمینه از نظر وزنی ۴۰ درصد از نظر ارزشی ۱۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
مدیر گمرکات منطقه ویژه اقتصادی کاوه گفت: عمده کالاهای وارداتی، اقلام سرمایهای، واسطهای و مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی مستقر در شهر صنعتی کاوه و استانها و شهرستانهای همجوار ساوه از قبیل، کویل آلومینیومی، ماشین آلات و اجزاء و قطعات، پاکت آبمیوه و درب پاکت، مواد اولیه تولید، مواد اولیه پوشک، خمیرالیاف و مواد اولیه دارویی بوده است.
او گفت: ۷۵ درصد درآمد گمرکی استان مرکزی از طریق گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه تامین میشود.
مطلبی با اشاره به رویهی جابجایی کالا از این گمرک نیز گفت: در مدت ۹ ماههی امسال، ۲۴۳ هزار تن کالا به ارزش اسنادی ۸۸۰ میلیون دلارکالا از سایر گمرکات به این گمرک ترانزیت شده است که در این خصوص نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۲۶ درصد و از نظر ارزشی ۴۲ درصد رشد داشته است.