به گزارش سینماپرس، رائد فریدزاده در این مراسم با تقدیر از زحمات مهدی آذرپندار مدیرعامل پیشین انجمن سینمای جوانان ایران و ارزیابی مثبت از فعالیت های او گفت: ایشان از مدیران توانایی بودند که عملکرد مناسبی در حوزه خود داشتند. انسان شریفی که با نگاهی وسیع، در زمان سخت انجمن را به خوبی مدیریت کردند. این راه توسط بهروز شعیبی ادامه داده خواهد شد و اتفاقات بهتری پیش رو خواهد بود.
وی با اشاره به اهمیت و جایگاه انجمن سینمای جوانان ایران گفت: خیلی کم میتوانیم فیلمساز شاخصی را پیدا کنیم که سابقه و فعالیتی در انجمن سینمای جوان نداشته باشد. نقش بیبدیل انجمن سینمای جوانان در شکلگیری و هویت بخشی به سینمای ایران، را نمیتوان نادیده گرفت.
رئیس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه انجمن سینمای جوانان ایران امروز هم میتواند این نقش را ایفا کند ادامه داد: وقتی از حوزه شهرهای بزرگ دور میشویم، اهمیت و کارکرد انجمن سینمای جوان بیشتر دیده میشود. کارکرد انجمن در بسط عدالت اجتماعی، نشاط بخشی و امید آفرینی به ویژه برای زنان و دختران مشهود است.
فریدزاده با توضیح اینکه انجمن سینمای جوانان قلب تپنده سینمای ایران است، گفت: انجمن سینمای جوانان صرفا به حوزه داخلی و ملی محدود نمیشود. انجمن یک جایگاه بینالمللی دارد و مدلی که ارائه میدهد نیز یک مدل کمنظیر است. شما در مناطقی فعالیت میکنید که اتفاقا بخش خصوصی خیلی تمایل و رغبتی برای فعالیت ندارد و این خیلی مهم است.
فراتر از آموزش فیلمسازی
وی با توضیح اینکه در برخی از استانها ورودی بانوان به انجمن یا برابر و یا بیشتر از آقایان است، گفت: کارکرد بعضی از دفاتر انجمن سینمای جوان در استانها فراتر از آموزش فیلمسازی است. در بعضی از استانها کارکرد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دارد و باید به صورت ویژه به آن نگریسته شود. به همین دلیل نباید آن را در چارچوبهای مرسوم و با بودجه اندک دید. چه در سطح ملی و چه در سطح بین المللی قابلیت آموزشی انجمن سینمای جوان می تواند به کار گرفته شود.
زهرا بهروز آذر عضو هیات امنای انجمن سینمای جوانان ایران و معاون امور زنان و خانواده در دولت چهاردهم نیز دراین جلسه با توضیح اینکه انجمن سینمای جوانان ایران در حال حاضر به درخت تناوری تبدیل شده است گفت: ایجاد فرصت برابر برای همه، دغدغه دولت چهاردهم است. باور ما این است که ما در جایگاه دولت فقط وظیفه تسهیل امور داریم و خود مردم می توانند ابزارهای فرهنگ و عناصرش را شناسایی و از انها حراست و نگهداری کنند.
وی در ادامه خواستار توجه و حضور زنان برای افزایش سرمایه اجتماعی در این بخش شد.
محمود رضوی دیگر عضو هیات امنای انجمن سینمای جوانان ایران نیز در این جلسه گفت: بخش اصلی مشکل ما در عرصه فرهنگ و تولیدات فرهنگی بحث عدم تطابق سهم حاکمیت از فرهنگ و بخش خصوصی است. اینکه بخش خصوصی باید فعال باشد در جای خودش مهم است. ولی منافع حاکمیتی یعنی فرهنگ برای فرهنگ با منافع بخش خصوصی که فرهنگ را برای اقتصاد می خواهد، دو مقوله جداست. اگر قرار است به محتوا فکر کنیم باید زیر بنا را درست کنیم، هزینه کنیم و امکانات برای آن در نظر بگیریم.
حجت الاسلام سیدمحمدحسین نواب دیگر عضو هیات امنای انجمن سینمای جوانان ایران هم در ادامه با توضیح اینکه نگاه ما به سینما ابزاری نیست، خاطرنشان کرد: ما دو مساله جدی داریم. ما نه رویا ساختیم و نه روایت. سینمای امروز ما می تواند رویا بسازد. من اگر رویا داشته باشم تلاش خواهم کرد تا به آن رویا برسم. بخش مهمی از مهاجرت ها به خاطر نداشتن رویاست.
بهروز شعیبی مدیرعامل جدید انجمن سینمای جوانان ایران نیز با تشکر از مهدی آذرپندار گفت: بیش از بیست و هفت سال است که در فضای سینما مشغول به کار هستم. امیدوارم بتوانم این همذات پنداری را با جوانان مستعدی که در شهرهای مختلف هستند، تقویت کنم و به عنوان کسی که قرار است برای جوانان این کشور کاری انجام دهد، پشتیبان و یاریگرشان باشم و سد راهشان نباشم. از همین جا به همه عزیزان دست یاری دراز می کنم و مساعدت و همراهی همه عزیزان را خواهانم.