شناسهٔ خبر: 70533978 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

بسته اخبار علم و فناوری

افتتاح اولین رآکتور تجاری آب سنگین چین برای ایزوتوپ‌ها/ «جمینای» مرکز توجه «گوگل» در سال ۲۰۲۵

در روز یکشنبه ۹ دی ماه در سرویس علم و فناوری ایسنا میزبان اخبار گوناگونی در حوزه‌هایی همچون علم، فضا، دانش‌بنیان‌ها، فناوری و هوش مصنوعی بودیم که در اینجا قصد داریم نگاهی به خلاصه‌ای از این اخبار بیندازیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سرویس علم و فناوری ایسنا در روزی که گذشت به اخبار گوناگونی پرداخته است که در ادامه قصد داریم مروری داشته باشیم بر اخبار منتشر شده امروز که برای مطالعه نسخه کامل هر یک از آنها می‌توانید بر روی تیتر آبی‌رنگ خبر کلیک کنید.

ترمیم آسیب‌های نخاعی با یک درمان پیشگامانه مبتنی بر آنتی‌بادی

در یک پیشرفت پیشگامانه که می‌تواند زندگی هزاران نفر از افراد مبتلا به ضایعات نخاعی را تغییر دهد، محققان اروپایی کشف کرده‌اند که یک درمان تخصصی آنتی بادی ممکن است به بیماران کمک کند تا کنترل بهتری بر حرکات بازو و دست خود پیدا کنند. این یافته به ویژه برای کسانی که از آسیب‌های نخاعی ناقص در ناحیه گردن رنج می‌برند، بسیار مهم است و امید به استقلال بیشتر در فعالیت‌های روزانه را فراهم می‌کند.

برآورد تغییرات دما و بارش ایران

«ارزیابی اثرات تغییر اقلیم بر دما و بارش ایران و کشورهای همسایه در راستای مدیریت چالش‌های هیدروپولیتیک آتی» عنوان طرح پژوهشی محمدجواد زارعیان عضو هیئت‌علمی مؤسسه تحقیقات آب است که آن را با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

کشف مولکولی که همزمان آسیب روده را درمان و سرطان را سرکوب می‌کند

دانشمندان می‌گویند یک مولکول تازه شناسایی شده می‌تواند آسیب روده را درمان و سرطان را نیز سرکوب کند.

آغاز ثبت‌نام دانش‌بنیان‌ها برای حضور در نمایشگاه ساختمان لهستان

با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی، یک هیات تجاری و فناوری از کشورمان متشکل از شرکت‌های دانش‌بنیان از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه سال جاری در نمایشگاه ساختمان لهستان حضور خواهد یافت.

بلو اورجین مجوز اولین پرتاب موشک «نیو گلن» را دریافت کرد

اداره هوانوردی فدرال آمریکا اعلام کرد که مجوز پرتاب فضایی تجاری را برای پرتاب موشک نیوگلن بلو اوریجین متعلق به جف بزوس صادر کرده است.

تولید مخمرهای ارگانیک و باکتری اسیددوست شیر از سوی دانش‌بنیان‌ها

یک شرکت دانش‌بنیان موفق به دستیابی به دانش فنی تولید عصاره مخمر غنی از اسیدهای آمینه و ویتامین خانواده ب و باکتری اسید دوست شیر شد.

افتتاح اولین رآکتور تجاری آب سنگین چین برای ایزوتوپ‌ها

اولین رآکتور تجاری آب سنگین چین برای ایزوتوپ‌ها شروع به فعالیت کرد. ایزوتوپ‌های پزشکی مانند لوتتیوم-۱۷۷ برای درمان‌های هدفمند سرطان و تصویربرداری تشخیصی بسیار مهم هستند.

پیام تسلیت رئیس بنیاد ملی نخبگان در پی درگذشت چهره ماندگار ریاضیات ایران

رئیس بنیاد ملی نخبگان و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور در پیامی درگذشت استاد فرزانه و چهره ماندگار ریاضیات ایران، دکتر عبادالله محمودیان را به خانواده گرامی ایشان و جامعه علمی کشور تسلیت گفت.

عرضه فایروال بومی برای ارتقای امنیت سایبری

محققان دانشگاه اصفهان با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های اتصال‌پذیری و ارتباطات معاونت علمی ریاست‌جمهوری فایروال بومی را برای ارتقای امنیت شبکه عرضه کردند.

مدیران و متخصصان با مفاهیم رهبری دیجیتال در انقلاب صنعتی چهارم آشنا می‌شوند

ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو با برگزاری دوره آموزشی تخصصی، مدیران و متخصصان را با مفاهیم انقلاب چهارم صنعتی و رهبری دیجیتال آشنا می‌کند.

ماموریت شورای راهبری کوانتوم در شبکه‌سازی زیر ساخت‌های تحقیقاتی

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور با اشاره به نقش‌ شورای راهبری در تسهیل‌گری و مساعدسازی فضای تعامل بین بخش‌های زنجیره علم تا ارزش فناوری کوانتوم، گفت: تأمین، تجمیع و شبکه‌سازی زیرساخت‌های مورد نیاز، جزء اهداف تشکیل شورای راهبری است و نهادهای ذی‌ربط باید در رفع این نیاز به صورت هدفمند همکاری‌های لازم را انجام دهند.

آغاز شمارش معکوس «اسپیس‌ایکس» برای سال نو

«اسپیس‌ایکس» شمارش معکوس را برای سال نو آغاز کرده و اولین موشک از سه موشکی را که برای پایان سال ۲۰۲۴ برنامه‌ریزی شده‌اند، پرتاب کرده است.

حمایت ۴۵ میلیونی بنیاد ملی نخبگان از دانشجویان مستعد دکتری تخصصی

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان از اجرای طرح «پژوهش‌یار» با هدف حمایت از تحصیل و فعالیت‌های علمی، پژوهشی و تحقیقاتی دانشجویان مستعد در مقطع دکتری تخصصی خبر داد و گفت: دانشجویان دوره دکتری واجد شرایط از ترم پنجم به مدت ۳ ماه ماهانه مبلغ ۱۵ میلیون تومان دریافت می‌کنند.

نسل جدید کارخانه‌های نوآوری در کشور تاسیس می‌شود

رئیس انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر از تاسیس نسل جدید کارخانه‌ نوآوری در کشور خبر داد و گفت: این کارخانه مجموعه‌ای صنعت‌محور و شامل اجتماعی بزرگ از شرکت‌های فین‌تکی خواهد بود.

ماموریت‌های کاوشگر خورشیدی پارکر برای سال ۲۰۲۵ چیست؟

پس از اینکه کاوشگر خورشیدی پارکر از آخرین شیرجه خود به جو خورشید جان سالم به در برد و روز گذشته دوباره با زمین ارتباط برقرار کرد، ناسا از برنامه‌های خود برای این کاوشگر در سال جدید میلادی پرده برداشته است و پارکر به‌زودی داده‌های خود را به خانه ارسال خواهد کرد.

ایران سومین کشور دارنده دانش فنی کیت‌های تشخیص سریع گاز در صنایع نفت و معدن

فناوران یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان بعد از کشورهای آلمان و ژاپن به دانش فنی ساخت کیت‌های تست سنجش گاز دست یافتند که به دلیل قیمت پایین و کیفیت بالا در تشخیص سریع گازها در صنایع نفت و گاز و معدن، به سمت صادرات این کیت‌ها حرکت کردند.

«جمینای» مرکز توجه «گوگل» در سال ۲۰۲۵ است

مدیرعامل «گوگل» می‌گوید مدل هوش مصنوعی «جمینای»، بزرگترین تمرکز این شرکت در سال ۲۰۲۵ خواهد بود.

تولید ۲۸۰ برابری برق از حرکت بدن

مهندسان در کره جنوبی موفق به ابداع دستگاهی با یک معماری سه بعدی جدید شده‌اند که تولید برق ناشی از حرکت بدن را ۲۸۰ برابر کارآمدتر می‌کند.

آغاز ثبت‌نام در جشنواره پژوهش‌های کاربردی مساله‌محور

ثبت نام در جشنواره پژوهش‌های کاربردی مساله‌محور (ریسرچ پیچ) در ۷ حوزه تخصصی از امروز آغاز شد.

کدام بیماری عفونی می‌تواند بزرگترین نگرانی سال جدید میلادی باشد؟

دانشمندان توضیح می‌دهند که کدام بیماری عفونی می‌تواند بزرگترین نگرانی برای سال جدید میلادی باشد.

اجرای پایلوت پایش اختلالات یادگیری دانش‌آموزان در ۳ استان/۴ شرط اساسی برای ایجاد جامعه تاب‌آور شناختی

دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی ریاست‌جمهوری از اجرای طرح پایلوت پایش اختلالات یادگیری در سه استان کشور خبر داد و گفت: هدف‌گذاری عالی این ستاد ارتقای سرمایه شناختی جامعه است، در حالی که کمبود نیروی انسانی متخصص در این حوزه به صورت پررنگ دیده می‌شود، هر چند که مجوز برای توسعه رشته‌ها و جذب دانشجو صادر شده است.

از کریسمس در ایستگاه فضایی تا عبور راه شیری از میان دو ساختمان

عکس‌های فضایی جدیدی که در روزهای گذشته منتشر شده‌اند، مناظر زیبایی را به نمایش می‌گذارند که دیدن آنها خالی از لطف نیست.

انتهای پیام