سیدمحسن صادقی امروز (یکشنبه ۹ دی ماه) در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان، حوزه اندیشه، رفتار و باور را یک حوزه پیچیده، چندلایه و چندوجهی دانست که تحت تأثیر طیف گسترده ای از متغیر های داخلی و خارجی است.
وی با اشاره به چالشهای آماری در این حوزه، اظهار کرد: بسیاری از مسائل فرهنگی در لایههای زیرین جامعه رخ میدهند و گاه در نتیجهگیریها به دلیل اطلاعات آماری غیردقیق و گرایش و گزینش در نتایج مطالعات نظام تصمیم گیری را دچار خطای محاسباتی میکند.
صادقی افزود: پرسش اصلی در دور جدید شورای فرهنگ عمومی این است که در حوزه قدرت نرم کشور و مسائل فرهنگی و اجتماعی با چه چالشهایی روبهرو هستیم و چگونه میتوان در بازههای زمانی مختلف این مسائل را مدیریت کرد.
وی بر اهمیت توجه به جنبههای ملی و استانی فرهنگ تأکید کرد و گفت: اگرچه فرهنگ مرز نمیشناسد، اما در مدیریت اجرایی ناچار به تقسیمبندی جغرافیای مدیریتی هستیم.
استاندار زنجان با اشاره به برخی از اظهارات که همواره کمبود بودجه در حوزه فرهنگ را عامل اصلی در چالشهای فرهنگی معرفی کنند، اظهار کرد: به نظر میرسد بودجه، راه حل مسائل فرهنگی نیست، در ۵ سرفصل دین، مذهب، فرهنگ، هنر، ورزش و میراث فرهنگی در سطوح ملی و استانی اعتبارات قابل قبولی تخصیص مییابد. مشکل اصلی، نبود نظارت و متولی واحد در حوزه فرهنگ و پاسخگو نبودن و مدیران فرهنگی با توجه به ماهیت فرابخشی بودن آن است.
وی با اشاره بر ضریب نفوذ فناوریهای نوین گفت: اعداد نشان میدهد که جامعه هدف فقط از تولیدات فرهنگی داخلی تغذیه نمیکند. چالش شبکههای اجتماعی و فضای مجازی با توجه به ویژگیهای مخاطبان نیازمند تولید محتوای کوتاه و اثرگذار متناسب با ذائقه نسل جدید است، در حالی که برخی مراجع فرهنگی از این ضرورت غفلت کردهاند.
صادقی تأکید کرد: اثربخشی شورای فرهنگ عمومی استان در دوره های مختلف نیازمند ارزیابی دقیق است. متأسفانه آسیبهای اجتماعی و چالشهای فرهنگی روند افزایشی را نشان میدهد و آمارهای موجود نشاندهنده کافی و کیفی نبودن فعالیتهای فرهنگی در کاهش آسیبها است.
وی با اشاره به کثرت عناوین جرم در کشور، عنوان کرد: برخی جرائم و دعاوی ماهیت فرهنگی دارند و پیشگیری از آن ها مستلزم فعالیت حرفهای دستگاههای فرهنگی است.
نماینده عالی دولت در استان زنجان افزود: سیاستهای کنونی در حوزه فرهنگ عمومی پاسخگوی ضرورتها نیست و برای دستیابی به تأثیرگذاری مطلوب باید در برخی رویکردها، ارزیابی و بازنگری شود. برگزاری جلسات منظم با حضور صاحبنظران و بهرهگیری از پشتوانه مطالعات اجتماعی، گامی مؤثر در این راستا خواهد بود.
صادقی تأکید کرد: ارتقای معرفت دینی جوانان و نوجوانان متناسب با ذائقه آنان و تمرکز بر کلید واژههای فاخری که در زیست جامعه دینی نظیر انفاق، کسب روزی حلال، طهارت کلام، جایز ندانستن غیبت، تهمت و الگوهای سبک زندگی ایرانی اسلامی با روشهای نوین به نسلهای جدید انتقال یابد تا تأثیرگذاری لازم را داشته باشد.
در پایان جلسه، احکام صادره وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسط نماینده مقام معظم رهبری در استان و امام جمعه زنجان به استاندار و حکم ایشان نیز توسط استاندار ارائه شد.
انتهای پیام