به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه امروز _یکشنبه نهم دی_ در نشست شورای فرهنگ عمومی استان یزد اظهار کرد: الان برخی از افراد فعال در مکتب ایتا که در مقابل مکتب واتساپ قراردارند، به من میگویند که در زمینه موضوع حجاب و عفاف عقبنشینی کردهام، اما واقعیت این است که برای یکجمعی از دختران ما مسئله حجاب نامفهوم است و در این زمینه نیاز به اجرای طرحهای معرفتی و تربیتی در جامعه است.
وی افزود: استفاده از روشهای اقتدارگرایانه در موضوع حجاب بیشتر باید در زمینه برخورد با مجاری ورود لباس قاچاق و نامتعارف صورت گیرد و در ارتباط با نسل جوان و ترویج فرهنگ حجاب و عفاف با روشهای تربیتی و فرهنگی عمل شود در این زمینه یک خانم در شهرستان یاسوج الگوی تربیتی موفقی را اجرا کرده که هم اکنون در هشت استان کشور در حال اجراست و باید این قبیل کارها تقویت و حمایت شود.
بودن یا نبودن فیلترینگ اصالت ندارد
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که رهبر انقلاب در خصوص بودن یا نبودن اعمال فیلترینگ نظر مستقیمی ارائه نفرمودند، بلکه تاکید معظم له بر مدیریت و حکمرانی صحیح بر این حوزه بوده است، اظهار داشت: بودن یا نبودن فیلترینگ اصالت ندارد بر خلاف نظر برخی افراد، فضای مجازی خیلی تهدید نیست هنوز ما وارد عرصه هوش مصنوعی نشدهایم، در چنین فضایی فرصتها و تهدیدهای بیشتری وجود دارد، به همین دلیل در شورای عالی انقلاب فرهنگی سند هوش مصنوعی، سند امنیت غذایی و سند فناوری کوانتم نیز مصوب شده و در این زمینه بهترین رویکرد مشارکت مردم با حکمرانی همراه با تعلیم و تربیت دولت است که میتواند چالشهای ما را کاهش و زمینه استفاده از فرصتهای این حوزه را فراهم آورد.
خسروپناه ادامه داد: سند راهبردی هوش مصنوعی در شورا تهیه شده و در معاونت فناوری رئیس جمهور در دستور کار قرار گرفته است، دولت در زمینههای مختلف باید به سمت حکمرانی برود و اجرای امور را به مردم واگذار کند، در ارتباط با مسائل حوزه تولید نیز انتظار تولیدکنندگان این است که دولت مشکلات را از مقابل روی آنان بردارد و حکمرانی درستی را اعمال کند، هم اکنون برخی شهرکهای صنعتی با ۲۰ درصد ظرفیت کار میکنند و این در حالی است که عمده موانع این بخش را دولت میتواند رفع کند.
وی یادآور شد: به رئیس جمهور گفتم شما موانع تولیدکنندگان را رفع کنید و به جای حکومت داری، حکمرانی کنید، در خصوص موضوع مهاجرت نیز عامل اصلی آن بر اساس بررسیهای انجام شده، این است که نخبگان امکانات رشد را برای خود فراهم نمیبینند، به همین منظور به دولت پیشنهاد طراحی و ایجاد چند آزمایشگاه بزرگ ملی را دادهایم و میز علوممحض نیز در شورا ایجاد شده است، اگر آزمایشگاههای مناسب ملی راهاندازی شود و بستر برای نخبگان فراهم باشد، انگیزه بیشتری برای ماندن در کشور خواهند داشت.
خسروپناه اضافه کرد: هدف از ایجاد شوراهای فرهنگ عمومی در استانها برای گزارش گرفتن یا تولید یک سند و افزودن آن به سندها دیگر نیست، بلکه انتظار این است که این شوراها مانند یک قرارگاه عمل کنند، تا مفهوم حکمرانی با همراهی تمامی بخشهای در یک قرارگاه انجام شود و با حفظ استقلال دستگاههای مختلف، سهم هر دستگاه از پروژهها مشخص باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با گرامیداشت سالگرد حماسه نهم دی و شهادت سردار سلیمانی تصریح کرد: زندگی پیامبر (ص) و انبیا و ائمه (ع) همیشه در تنگنا بوده اما آنها از ظرفیتهای موجود به بهترین نحوه استفاده کردهاند، ما نیز باید با حفظ داشتههای علمی، دینی و فرهنگی جامعه برای تحقق یک الگوی حکمرانی مناسب حرکت کنیم و الگوی حکمرانی انقلاب اسلامی مبتنی بر مشارکت مردم است، هرچه ما در حوزه اقتصاد و فرهنگ مردم را وارد و نقش آنان را بیشتر کنیم، حکمرانی ما قرآنی تر میشود.
خسروپناه گفت: فراموش نکنیم، اگر یزد به شهر قنات، قنوت و قنات یا دارالمومنین شهرت یافته این آثار و احوال حاصل یک نوع از معرفت و فرهنگ است، معماری یزد یک فرهنگ است و ظرفیت عظیمی در این استان در حوزه فرهنگ و معماری وجود دارد، در همین راستا سند صنایع دستی این استان در شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور تصویب شد، باید از این گونه ظرفیتها بیش از پیش بهرهگیری کنیم.
وی همچنین در خصوص کنترل واردات قاچاق به خصوص در زمینه پوشاک اظهار داشت: در بندر شهید رجایی گفته میشد که سه دستگاه ایکس ری برای کنترل واردات وجود دارد، اما در بازدید از این بندر متوجه شدیم کلاً یک دستگاه فعال است و بخش قابل توجهی از کانتینرهای واردات با دستگاه بررسی نمیشود، این در حالی بود که مسئولان وزارتخانه در این زمینه از فعالیت تنها یک دستگاه بی اطلاع بودند، ضروری است که مسئولان بیش از پیش در این زمینه ملاحظه داشته باشند.
خسروپناه با گرامیداشت یاد سردار سلیمانی یادآور شد: ایشان با عقل و تدبیر در میدان حضور داشت و دغدغه مند بود، همه مسئولان باید اینگونه رویکردی را در حکمرانی مورد توجه داشته باشند.
وی در پایان تصریح کرد: شورای فرهنگ عمومی باید قرارگاه باشد و شناخت مسائل در این قرارگاه انجام و برای هر مسئله با مشارکت دستگاههای مؤثر، پروژه تعریف شود، شخص رئیس جمهور در این زمینه به شورای فرهنگ عمومی قول حمایت و مساعدت داده و نسبت به مباحث این شورا اهتمام جدی دارد.
استاندار یزد: زیان دسترسی به فیلترشکن بیشتر از محاسن فیلترینگ است
محمدرضا بابایی استاندار یزد نیز در این نشست اظهار کرد: اگر در جامعه دسترسی به فیلترشکن و وی پی ان نبود، شاید میشد برای فیلترینگ محاسنی را متصور شد، اما دسترسی افراد مختلف به خصوص نوجوانان و جوانان به ابزارهای عبور از فیلترینگ باعث شد آنان در معرض چیزهای مستهجنی قرار بگیرند که تا قبل از اعمال فیلترینگ به آنها دسترسی نداشتند.
وی افزود: تا قبل از فیلترینگ در برخی از سکوهای خارجی امکان استفاده از صفحههای مستهجن وجود نداشت و رواج وی پی ان در جامعه مخربترین مسیری بود که باعث دسترس جوانان و نوجوانان به سایتهای مستهجن شد و عملاً آثار اعمال فیلترینگ را مخربتر کرد.
وی تصریح کرد: اگر در جامعه فرهنگ اصیل قرآنی را جا بیندازیم، خرده فرهنگهای جامعه درست میشود، باید تلاش کنیم تا فرهنگ قرآنی در جامعه نهادینه شود در این زمینه بحث انسجام ملی و اجتماعی برگرفته از فرهنگ قرآنی است، خدا میگوید اگر مؤمن باشید، شما قوی هستید و از هیچ چیز دیگری نباید بترسید.
آیت الله محمدرضا ناصری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد نیز در این نشست اظهار کرد: در قرآن روی تعقل، تفکر و تدبر تاکید زیادی شده است و تفکر تنها مسیری است که راه رشد را برای انسان فراهم میکند.
وی افزود: استکبار سه عنصر تدین، تفکر و تعقل را از جامعه آموزشی ما گرفته و در صدد هویتزدایی از ما است، نظام آموزشی ما نمره محور شده و قدرت حل مسائل و مشکلات در چنین فضایی از نسل ما گرفته میشود.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد ادامه داد: اگر میخواهیم در جامعه ما تحول ایجاد شود، باید روی هویت و تفکر جامعه کار کنیم، چشمانداز فرهنگی باید از اصلاح آموزش و پرورش شروع شود تا که در سالهای بعد نتیجه گیری کنیم.
حجتالاسلام محمدکاظم مدرسی امام جمعه بخش مرکزی یزد نیز اظهار کرد: در تهیه نقشه فرهنگی استان کار ارزشمند و خوبی صورت گرفته اما باید بیش از رفع مشکلات، جلوی ورود آلودگی به فضای فرهنگی جامعه گرفته شود.
وی افزود: مهاجرت نخبگان یکی از آسیبهای کشور و استان یزد است و یکی از دلایل مهم آن فقدان باور به نقش نخبگان و استفاده از ظرفیتهای آنان در ساختن کشور است، باید فضا برای مشارکت این قشر بیش از پیش فراهم شود، تا انگیزه بیشتری برای ماندن داشته باشند.
امام جمعه بخش مرکزی یزد تصریح کرد: برخی از استادان دانشگاه، بدیهای جامعه ما و در مقابل خوبی جوامع غربی را بزرگ جلوه میدهند، ضعف برخی زیرساختها در علوم پایه، زیربنایی و سخت افزارهای لازم برای نخبگان نیز این قشر را دلسرد میکند.
مدرسی ادامه داد: هم اکنون برخی سکوهایی مجازی که بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی بسته شده بود، آزادسازی شده به عنوان مثال دسترسی به گوگل پلی آزاد شده اما آنها اجازه نمیدهند، نرم افزارهای تولید متخصصان ما در این بازار معرفی و عرضه شود و محققان ایرانی باید با هویت غیرایرانی کارشان را از سوی دیگر کشورها در این سکو معرفی کنند.
احسان عابدی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز با ارائه گزارشی از روند تدوین نقشه مدیریت فرهنگی استان یزد اظهار کرد: سند مهندسی فرهنگی استان در قالب یک طرح پژوهشی تهیه شد و برای تدوین این سند بخشهای مختلف مشارکت داشتند.
وی افزود: سند مهندسی فرهنگی جامعه در پنج حوزه دسته بندی و در نهایت ۱۰۷ برنامه برای بخشهای مختلف در این سند تعریف شده است که ۱۴ برنامه در زمینه فرهنگ، هنر و رسانه، ۲۱ برنامه در حوزه امور دینی، ۱۸ برنامه در حوزه تعلیم و تربیت، ۳۲ برنامه در زمینه مسائل اجتماعی، خانواده و زنان و ۲۲ برنامه در زمینه اقتصاد فرهنگ تعریف شده و سازمانهای مختلف برای هر کدام از این حوزهها، پروژه مشخص تعریف کردهاند.