شناسهٔ خبر: 70532357 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

کنایه یک استاد دانشگاه به کشورهای حامی تروریسم/ کسی که حرفی برای گفتن ندارد از زور و ترور و قلدری استفاده می کند

موسی نجفی، استاد دانشگاه گفت: خانواده هایی که چون شهید داده اند، داغدار هستند و کمترین انتظارشان از مردم این است که شهدای این ها را ارج نهند، ارزش بدهند و نسبت به آنها بی تفاوت نباشند.

صاحب‌خبر -

موسی نجفی، استاد دانشگاه در گفتگویی با خبرگزاری خبرآنلاین، با اشاره به جایگاه قربانیان تروریسم در ایران پرداخته و در این باره تاکید کرد: «قربانیان ترور نشان دهنده این است که دشمنان انقلاب اسلامی، منطقی ندارند و اینکه به خشونت و ترور روی آوردند، به خاطر این است که این ها حرفی برای گفتن ندارند.»

وی همچنین درباره مظلومیت قربانیان تروریسم گفت: «خانواده هایی که چون شهید داده اند، داغدار هستند و کمترین انتظارشان از مردم این است که شهدای این ها را ارج نهند، ارزش بدهند و نسبت به آنها بی تفاوت نباشند.»

مشروح گفت و گوی موسی نجفی، استاد دانشگاه، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی را در ادامه می خوانید؛

********

از دیدگاه شما، جایگاه شهیدان و قربانیان تروریسم در تاریخ کشورمان چگونه تعریف شده است؟ 

قربانیان ترور نشان دهنده این است که دشمنان انقلاب اسلامی، منطقی ندارند و اینکه به خشونت و ترور روی آوردند، به خاطر این است که این ها حرفی برای گفتن ندارند. کسی که حرفی برای گفتن ندارد از زور و ترور وقلدری استفاده می کند و این ها معمولا وقتی که می توانند کاری کنند و نمی توانند حرف اساسی داشته باشند، از منطق کور یا همان ترور استفاده می کنند که معمولا از نظر سیاسی و حتی نظامی و یا حتی فرهنگی هیچ ارزشی ندارد.

 چه وظیفه‌ای بر دوش جامعه برای زنده نگه‌داشتن یاد آنها وجود دارد؟

در بدیهی ترین حالت این است که به هر شیوه ممکن می توانند قربانیان تروریسم را بشناسند و بشناسانند. مثلا مشابه کاری که شهرداری ها انجام می دهند، اسم قربانیان تروریسم را بر کوچه ها و خیابان ها نامگذاری کنند، از خانواده های این عزیزان تجلیل شود و خانواده های آنها را هر چند یکبار جمع کنند و به یاد قربانیان مشابه کاری که کشورهای دیگر به یاد بزرگان شان انجام می دهند، این ها را هم در هر شهری و هر مکانی به نحوی آیین تکریم از این عزیزان و قربانیان به وجود بیاید.

فکر می‌کنید چه اقداماتی می‌توان برای اعلام مظلومیت قربانیان تروریسم و خانواده‌های آنها در سطح ملی و بین‌المللی انجام داد؟

خانواده هایی که چون شهید داده اند، داغدار هستند و کمترین انتظارشان از مردم این است که شهدای این ها را ارج نهند، ارزش بدهند و نسبت به آنها بی تفاوت نباشند. در سطح بین المللی هم که هر چند ترور و تروریسم در دست قدرت های بزرگ است ولی آنان علنا نمی توانند از ترور حمایت کنند، لذا مجبور هستند که در مجامع بین المللی با قربانیان ترور همراه باشند. علاوه بر این، به دستگاه دیپلماسی هم بستگی دارد که از این قضیه در چه حد استفاده کند و به جای اینکه کشورهای حامی تروریسم، ایران را به دروغ، مروج تروریست معرفی کنند، نشان بدهند که ایران خود بزرگترین قربانی تروریستم در غرب آسیا است و از این جنبه دست دستگاه دیپلماسی ما پر می شود.

27215