شناسهٔ خبر: 70532150 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

آغاز اکران «پروین» از چهارشنبه

بازیگری که برای نقش پروین اعتصامی سیمرغ گرفت

محمدرضا ورزی  بیشتر از آن که در سینما شناخته شده در تلویزیون شناخته شده است. در کارنامه کاری ورزی بیشتر کارگردانی سریال‌های تلویزیونی به چشم می‌خورد جز سه یا چهار مورد که ورزی فیلم بلند ساخته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اطلاعات آنلاین، محمدرضا ورزی سال گذشته با فیلم سینمایی «معجزه پروین» و نام فعلی «پروین» به جشنواره فیلم فجر آمد و حالا قرار است این فیلم اکران خود را از ۱۲ دی ماه آغاز کند، فیلمی که رقیبش در گیشه فیلم‌های کمدی است و البته سه فیلم اجتماعی دیگر، اثر سینمایی ورزی را همراهی می‌کنند. ستارخان، ‌ایراندخت، ‌معمای شاه، ‌ تبریز در مه، ‌سال‌های مشروطه و عمارت فرنگی از سریال‌هایی است که ورزی در این سال‌ها ساخته است. کارگردانی که از آثارش پیداست دغدغه تاریخ دارد و چه خوب و چه بد فیلم‌هایی درباره تاریخ معاصر ساخته و حالا دست روی یکی از شاعران زن ایرانی گذاشته و زندگی پرفراز و نشیب را به تصویر کشیده است.
این کارگردان ۵۱ ساله حالا خودش را در گیشه سینما با «پروین» محک می‌زند. فیلمی درباره زندگی پروین اعتصامی شاعر نامدار معاصر که ورزی آن را در ۱۲۰ دقیقه به تصویر کشیده است. کارگردان در این فیلم سعی کرده ساختار شاعرانه‌ای به آن بدهد.محمدرضا شریفی‌نیا تهیه‌کنندگی و بازی در این فیلم را برعهده دارد و در این فیلم علاوه بر آزیتا حاجیان و ملیکا شریفی‌نیا، ‌بازیگرانی چون مارال بنی‌آدم، حسین پاکدل، محمد علی نجفی، امیرحسین صدیق، رامین ناصر نصیر، رضا فیاضی، بیژن بنفشه خواه، یوسف صیادی، حسام نواب صفوی بازی می‌کنند. این فیلم که محصول مشترک بنیاد سینمایی فارابی و وزارت میراث فرهنگی و گردشگری است. همچنین بهزاد عبدی هم موسیقی این اثر را می‌سازد. ورزی در گفت‌وگویی عنوان می‌کند که ایده ساخت این فیلم سینمایی ۱۲ سال همراهش بود.

بازیگری که برای نقش پروین اعتصامی سیمرغ گرفت


مارا بنی‌آدم و بازی در «پروین»
مارال بنی آدم بعد از باران کوثری دومین بازیگری است که نقش پروین اعتصامی شاعر پرآوازه ایرانی را بازی می‌کند. پیش از این کوثری در سریال شبکه مخفی زنان نقش پروین اعتصامی را بازی کرده بود. مارال بنی‌آدم فعالیتش را از اوایل دهه ۹۰ با حضور روی صحنه تئاتر شروع کرد. نخستین تجربه‌اش بازی کوتاه در «فروشنده» اصغر فرهادی بود. بنی‌آدم بعدها در فیلم «در آغوش درخت» خواجه پاشا بازی کرد و در جشنواره فجر نامزد دریافت سیمرغ بهترین بازیگر زن شد بنی‌آدم سیمرغ بهترین بازیگر زن را در جشنواره فیلم فجر ۴۲ دریافت کرد. بنی‌آدم درباره حضورش در این فیلم می‌گوید: پروژه پروین در حال پیش تولید بود که به من پیشنهاد بازی در آن را دادند. قرار بود در سریال زخم‌کاری همکاری داشته باشم و حتی ۳سکانس هم بازی کرده بودم، ولی از آنجا که روند فیلمنامه در فصل سوم تغییراتی کرد که باب میل من نبود و احساس کردم هیچ چالشی برای من نخواهد داشت، صحبت کردم و دلایلم را توضیح دادم و آنها هم پذیرفتند و از کار بیرون آمدم. بعد از آن دوباره از پروژه پروین با من تماس گرفتند و متوجه شدند دیگر در زخم‌کاری نیستم و از من دعوت کردند در این فیلم بازی کنم.
این بازیگر بعد از دریافت سیمرغ جشنواره نیز عنوان کرد: به‌طور حتم در انتخاب‌هایم همیشه یک وسواس خاصی دارم. قطعا در مسیر بازیگری باز هم وسواس بیشتری خواهم داشت؛ چراکه پس از این انتخاب، کار من زیر ذره‌بین خواهد بود البته این نکته را هم بگویم که اگر حتی این عنوان را نمی‌گرفتم باز هم مثل سابق سختگیر می‌بودم؛ اینکه چه نقشی و از آن مهم‌تر چه متن و چه درامی را به‌عنوان بازیگر در یک فیلم سهیم خواهم بود، چه تأثیری بر هنر و فرهنگ میهنم خواهد داشت، چه قشری را موردنظر خواهم داشت وچه تجربه و آورده‌ای در هنر بازیگری‌ام با بازی در یک نقش به‌دست می‌آورم؟ همه اینها دلایلی خواهند بود که با درنظر گرفتن آنها دست به انتخاب می‌زنم.