شناسهٔ خبر: 70531060 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

دادستان: دستفروشان زابل با ورود دستگاه قضایی ساماندهی می‌شوند

زاهدان - ایرنا - دادستان زابل در شمال سیستان و بلوچستان گفت: در پی نارضایتی شهروندان بویژه عابران پیاده و رانندگان وسایط نقلیه از حضور دستفروشان، ساماندهی این قشر در دستور کار دادستانی قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

ایرج جهانتیغ روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه یکی از بحران های شهرنشینی حضور دستفروشان در معابر بویژه در پیاده روها است، افزود: در پی نارضایتی شهروندان بویژه عابران پیاده و رانندگان وسایط نقلیه از حضور دستفروشان در پیاده روها و تجمع میوه فروشان سیار در تقاطع ها و میدان‌های اصلی شهر زابل که موجب ایجاد بی نظمی در عبور و مرور و بار ترافیکی سنگین که گاه منجر به حوادث رانندگی نیز شده بود ساماندهی در دستور کار قرار گرفت.

وی اظهار کرد: بر اساس اخبار واصله و با در نظر گرفتن شرایط خاص معیشتی مردم سیستان و توجه به این نکته که دست فروشان از اقشار کم درآمد و آسیب پذیر جامعه هستند، شهرداری زابل ملزم شده تا ضمن ساماندهی و شناسنامه دار کردن دست فروشان چهارراه دکترای شهر، قطعه زمینی را برای ساماندهی و استقرار دستفروشان اجاره کرده و ضمن ایجاد امکانات لازم و بستر مناسب، تمامی دستفروشان چهارراه دکترا را در آن مستقر کند.

دادستان زابل ادامه داد: بنابر شنیده ها بیش از ۳۰ دستفروش که از دیرباز در پیاده روهای این منطقه بساط پهن کرده بودند که با اخذ اجاره بهایی عادلانه در این ملک ساماندهی شدند.

وی بیان کرد: باید از توقف خودروهای حامل میوه در معابر و خیابانهای شلوغ و پر ترافیک جلوگیری و شهرداری ملزم شود با رعایت شأن و کرامت انسانی آن‌ها، محل‌هایی را به عنوان بازارچه های میوه و تره بار اختصاص دهد و این افراد (بیش از ۱۵۰ میوه فروش سیار) را با اخذ اجاره بها در این محل‌ها مستقر کند و در سایر نقاط نیز تحت نظر شهرداری ساماندهی شوند.

جهانتیغ تصریح کرد: در پی این اقدام نه تنها کسب و کار دستفروشان تعطیل نشده، بلکه به کار و کسب این قشر آسیب پذیر و کم درآمد اهمیت داده شده و مهمتر از همه این‌که از نقش آن‌ها به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده ترافیک به میزان موثری کاسته شده است.

وی گفت: ساماندهی دستفروشان همواره دغدغه مدیران شهری در سیستان و بلوچستان بویژه در شهرهایی چون زاهدان، زابل، ایرانشهر و چابهار بوده است، اما به دلیل عدم دغدغه مندی مسوولان مربوطه تاکنون اجرایی نشده، شیوه در حال اجرا در شهر زابل می تواند به عنوان الگوی مناسبی در شهرهای بزرگتری چون زاهدان و سایر شهرهایی که وجود دستفروشان باعث تبعات ترافیکی و بی نظمی شهری شده، اجرا شود، بویژه که شهرداری زاهدان از امکانات و شرایط مالی بسیار بهتری نسبت به شهرداری زابل برخوردار است.