شناسهٔ خبر: 70529353 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سواحل هرمزگان برای مردم؛ اسناد حریم ۶۰ متری دریا اخذ شد

بندرعباس - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان با اشاره به اینکه هرمزگان استانی پیش‌رو در کاداستر اراضی ملی و انفال است، گفت: ۱۳۰ فقره سند کاداستری تاکنون در حریم ۶۰ متر دریا در این استان اخذ شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، سید محمدنور موسوی روز یکشنبه در نشست مشترک گروه نظارت و ارزشیابی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار کرد: مهم ترین اولویت منابع طبیعی هرمزگان حفاظت و صیانت از اراضی ملی و انفال است که باتوجه به حضور نیروهای یگان حفاظت در عرصه و مشارکت همیاران و مردم بیشترین محافظت وصیانت را از اراضی ملی داریم.

وی بیان کرد: تهیه سند کاداستر حریم ۶۰ متری سواحل استان با تلاش‌های انجام شده به پایان رسیده و بیش از ۷۰ درصد رفع تداخلات استان انجام شده است تا تا مردم بتوانند با آسودگی خاطر از سواحل استان بهره ببرند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان همچنین به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و گفت: استان هرمزگان از دیرباز میزبان همیشگی سیل و خشکسالی بوده است اما باتوجه به شرایط آب و هوایی خاصی که دارد در تمامی ایام سال امکان تولید نهال‌های گرمسیری و بومی را داریم .

موسوی با اشاره به اینکه هرمزگان استانی در حال توسعه است، ادامه داد: پالایشگاه نفت ستاره خلیج‌فارس وسایر صنایع که در غرب بندرعباس مستقر هستند، در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود اقداماتی در حوزه تولید و کشت نهال در استان انجام داده‌اند که جای قدردانی دارد.

وی گفت: در حفاظت و حمایت از منابع طبیعی هرمزگان، کارهای بزرگی با معادن انجام شده است و معادن آماده سرمایه گذاری در حوزه منابع طبیعی هستند.

وی تاکید کرد: طرح‌های مرتعداری دراستان به صورت تلفیقی هست تا مرتعدار توانش افزایش پیدا کند؛ در حوزه بیابان و مدیریت هرزاب‌ها نیز کارهای خوبی در حوزه آبخیزداری و در راستای تقویت و توسعه پوشش گیاهی انجام شده است.

معاون فنی منابع طبیعی و آبخیزداری هرمزگان نیز در این نشست بااشاره به تولید و کاشت حدود سه میلیون اصله نهال حرا در سواحل این استان طی سال گذشته گفت: بیشتر این گونه‌های تولید شده در راستای جنگل‌کاری، تولید نهال و توسعه فضای سبز بوده است.

مصطفی مهران‌پور با اشاره به طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور اظهار کرد: در این طرح ملی، سهم استان هرمزگان سالانه پنج میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال است که تاکنون توانسته‌ایم به تعهدات خود به خوبی عمل کنیم.

وی با اشاره به وجود ۲۸ هزار هکتار جنگل مانگرو در کشور گفت: از این تعداد ۲۴ هزار هکتار آن مربوط به استان هرمزگان است.

به گزارش ایرنا، کشورمان ایران برای احیا و بازسازی زیست بوم‌های تخریب شده تصمیم به تولید و کاشت درخت کرده است که طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال کلید خورده و به تکلیف قانونی تبدیل شده است و سهم هرمزگان نیز هرساله تولید و کاشت سالانه ۶ میلیون و ۵۰۰ اصله درخت است.

از مساحت ۶ میلیون و ۹۰۰ هزار هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی هرمزگان، یک میلیون و ۹۲ هزار هکتار آن جنگل با گونه های کرت، آکاسیا، کنار، کهور ایرانی، تج و دریگر گونه ها بوده است که ۲۵ هزار هکتار آن جنگل حرا، ۸۰۲ هزار هکتار جنگل های محدوده خلیج فارس و دریای عمان، ۲۱۳ هزار هکتار جنگل های ایرانی تورانی و ۵۱ هزار هکتار جنگل های دست کاشت است.