رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، دو اشتباه مسئولین تصمیم گیر در ۱۵ سال گذشته را عامل بروز مشکلات در حوزه سلامت کشور دانست و در همین رابطه، توضیحاتی داد.
محمد رئیس زاده، در رابطه با موضوع تعیین تعرفه های پزشکی گفت: تعرفههای ۱۴۰۴، دو ماه پیش بدون لحاظ نظر سازمان نظام پزشکی، در شورای عالی بیمه سلامت مورد بررسی و یک عدد تعیین شد و در نهایت برای تأیید و تصویب، به سازمان برنامه و بودجه رفت و از آنجا هم باید برای تصویب به هیأت دولت برود.
وی افزود: الان در مرحله تأیید تعرفهها هستیم و بر همین اساس، رایزنیهای فشردهای با مسئولان سازمان برنامه و بودجه از طرف سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و همچنین، نشستهای مشترک برگزار شده است.
او در همین زمینه اضافه کرد: با توجه به شرایط کشور از سازمان برنامه و بودجه می خواهیم که عدد پیشنهادی شورای عالی بیمه سلامت را بدون دستکاری به هیأت دولت ارجاع بدهند. البته در همین راستا، بنده نامهای به رئیس جمهور نوشتم و طرح موضوع کردم و دکتر پزشکیان نیز به آقای پورمحمدی دستور داد این موضوع رعایت شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران تاکید کرد: متأسفانه دو پیش فرض غلط در ۱۵ سال اخیر، باعث شده در حق جامعه پزشکی ظلم شود.
وی در توضیح این دو پیش فرض غلط، افزود: اولاً، مسئولین تصمیم گیر مدعی بوده اند که وضع پزشکان خوب است و تعرفهها نباید افزایش یابد و دوم، اینکه تعرفهها را معادل دستمزد و حقوق جامعه پزشکی در نظر گرفته اند.
رئیس زاده، با انتقاد از چنین اشتباه محاسباتی در ۱۵ سال گذشته که باعث شده مشکلات عدیده ای در نظام سلامت کشور ایجاد شود، گفت: اگر الان شاهد افزایش پرداختی از جیب بیمار هستیم، دریافتیهای نامتعارف اتفاق میافتد، کادر درمان دست به مهاجرت میزند و شاهد کاهش کیفیت خدمات سلامت هستیم؛ همه اینها ناشی از همین اشتباه محاسباتی مسئولین تصمیم گیر در ۱۵ سال گذشته بوده است.
وی ادامه داد: آن چیزی که مربوط به حق و حقوق جامعه پزشکی از تعرفهها است، جز حرفهای و ویزیت است و بقیه اجزای تعرفه مربوط به عناصر غیر دستمزد و تورم است؛ به طوری که کمتر از ۹ درصد تعرفه مربوط به دستمزد و حقوق جامعه پزشکی میشود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در توضیح بیشتر در تعیین تعرفهها و سهم جامعه پزشکی از تعرفهها، گفت: در سال ۹۰، جز حرفهای حق الزحمه پزشک ۳۶ هزار تومان بود و این عدد در سال ۱۴۰۳ به ۱۰۱ هزار تومان رسید. یعنی اینکه در ۱۴ سال گذشته کمتر از ۳ برابر رشد داشته است، در حالی که حداقل حقوق کارگر در این مدت، ۲۳ برابر شده است. در واقع، میزان افزایش حق و حقوق جامعه پزشکی در این ۱۴ سال، یک هفتم حداقل حقوق کارگر رشد کرده است.
رئیس زاده افزود: آنچه جامعه پزشکی از رئیس جمهور انتظار دارد، این است که برای کاهش پرداختی از جیب مردم، ماندگاری پزشکان و کاهش دریافتیهای نامتعارف، مصوبه شورای عالی بیمه سلامت بدون دستکاری، از سازمان برنامه و بودجه بیرون بیاید و به تصویب هیأت دولت برسد.
وی گفت: اگر قرار است ارز ترجیحی مربوط به تجهیزات و ملزومات مصرفی حذف شود، دولت برای جبران آن اقدام کند.
رئیس زاده افزود: درخواست دیگر ما از رئیس جمهور و هیأت دولت، این است که تعرفهها قبل از پایان سال اعلام شود و درخواست دیگر، اینکه تعرفهها در بخش خصوصی بر اساس قیمت تمام شده لحاظ شود که البته یک امر قانونی است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در پایان تاکید کرد: اگر میخواهیم نظام ارجاع و برنامه پزشکی خانواده در کشور اجرایی شود، راهی نداریم جز اینکه هزینههای تمام شده در بخش غیر دولتی را در نظر بگیریم.